![]() |
Open Office 3.2 - problemy
Zainstalowałem właśnie OO 3.2 . Próbowalem na nim otworzyć swój jedyny arkusz kalkulacyjny w formacie XLS. Nie ma skomplikowanych formuł, jedynie dodawanie i odejmowanie po wpisaniu jakiejś wartości. Ale po otwarciu, wszystko jest totalnie pomylone i rozbabrane.... Czyżby nici z darmochy i konieczność zakupu Office od Majkrosoftu ? :D
|
Albo zrobić go od nowa na OO. :>
|
Hm... on jest jak klucz z Limes Inferior Zajdla... ;) Napisanie go na nowo wymagałoby sporo pracy. Sam już nie wiem jak działa (zrobiłem go z 8 lat temu).
|
Albo...
Zrezygnować z dodawania i odejmowania. |
Moja propozycja to otwarcie arkusza w Excel Viewerze. W ten sposób podejrzysz sobie formuły i będziesz mógł je od nowa napisać pod OO.org Calc'iem.
|
ODŚWIEŻAM ;)
Czy OO ma opcję by automatycznie przysuwał spójniki (w, i, z, a) zostające na końcu linijki do następnej? Wiem, że można to zrobić skrótem ctrl + shift + spacja ale trzeba pamiętać o tym. |
Styl akapitu -- Przepływ tekstu -- Opcje
|
Co do wymiany plików między MS Office a OpenOffice to chyba oba pakiety wspierają już otwarte standardy.
Wystarczy więc teoretycznie dorwać triala MS i skonwertować DOC na coś nowszego - DOCX. Mam racje? |
Cytat:
|
Cytat:
|
@epol to nie jest do tego? http://img89.imageshack.us/img89/199/screen000g.png
Jeśli to nie zadziała to można ewentualnie użyć szukajki i po każdej samotenj i, z, w dodać twardą spację :) |
Tak nawiasem... pogratulować tłumaczenia...
|
Właśnie nie. Sieroty i wdowy to samotne linie na stronie.
|
Więc nie ma takiej możliwości, trochę to dziwne...
Zostaje albo wstawianie manualnie spacji nierozdzielającej/twardej albo użycie "znajdź i zamień". |
Czyli w tym kraju sieroty i wdowy kontroluje Microsoft? o.O
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:18. |