![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Praca w serwisie komputerowym
Witam.
We wrześniu idę do 2 klasy LO, jednak już teraz warto pomyśleć nad przyszłą pracą. Myślę nad zatrudnieniem w serwisie komputerowym. Naprawiałem komputery znajomym, składałem na zamówienie itp. więc mam jakieś doświadczenie. Jeśli chodzi o umiejętności to może wymienię co umiem: Hardware Złożenie całego zestawu komputerowego od podstaw Wymiana jakiejkolwiek części w komputerze Wymiana chłodzenia/pasty termoprzewodzącej na procesorze Diagnostyka dysku twardego (MHDD, Victoria) i RAM(Memtest 86) Mierzenie napięć zasilacza miernikiem Wymiana kondensatorów na płycie głównej Diagnostyka ogólnych awarii komputera Software Instalacja systemu Windows(od 98 do ![]() (łącznie z instalacją sterowników/programów) Ogólna optymalizacja systemu(usuwanie niepotrzebnych plików i programów) Skanowanie pod kątem wirusów i ew. usuwanie ich(większość antywirusów, program MBAM) Usuwanie programów szpiegujących Konfiguracja większości popularnych programów Rozwiązywanie problemów z uruchomieniem systemu (BOOTMGR, NTLDR) Backup programów/plików To czego nie umiem/umiem słabo i będę się dokształcał: Konfiguracja sieci przewodowych/bezprzewodowych Odzyskiwanie danych z uszkodzonych dysków I teraz moje pytania: 1. Wiem, że to co wyżej napisałem to raczej takie podstawy. Czego jeszcze się douczyć, by móc zdobyć pracę w takim serwisie? 2. Jakie wykształcenie trzeba mieć, by w tym pracować i czy bardziej liczy się samo wykształcenie czy raczej wiedza nabyta? 3. Czy to się opłaca? 4. Jaka jest szansa na znalezienie pracy? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Automatyczne importowanie zdarzeń w serwisie Facebook | andy | Off topic | 3 | 08.06.2010 17:02 |
access praca semestralna | m3m | Off topic | 15 | 01.02.2008 09:07 |
chyba mnie w serwisie wysmieja, ale... :D | tot | Napędy optyczne CD | 6 | 30.11.2005 19:23 |
Nowy projekt www - praca | baski | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 13 | 21.01.2005 21:48 |
praca przez net | mr_spock | Off topic | 16 | 06.08.2004 15:16 |