![]() |
90% RAM miałem kiedyś to samo.
|
Bardziej obstawiałem dysk bo pierwszy raz miałem do czynienia z sata ale zrobiłem chyba wszystko zgodnie z instrukcją :|
Stosowałem optymalne ustawienia w biosie i objawy były takie same. Może to i RAM bo zmniejszenie taktowania na 333 pozwoliło chociaż rozpocząć instalację. Zwis następował przy finalizacji ustawień. Nówka sprzęt i będę musiał jechać jutro do Proline z reklamacją. |
Tak prawdopodobnie masz uszkodzona kość pamięci. Miałem kidyś podobny przypadek tylko tyle że przy instalacji Win98. Sprawdz RAM. A i jeszcze jedno spróbuj ustawić w Biosie najbardziej łagodne ustawienia dla RAMU mozę coś pomoże.
|
Uszkodzony RAM!!!
|
Wiem, wiem nie zdążyłem go spisać a teraz tego nie mogę zrobić bo to nie mój komputer. :'(
|
Przydaloby sie napisac jaki blad.Samo wyrazenie blad nic nie mowi.
Skoro jest blad to pewnie i jest jakis komunikat tego bledu lub cos podobnego. |
Problem z instalacją XP - nowy komp HELP!
Kupiłem komputer: MSI K7N2 Delta2 Platinum, GeCube 9550XT, SATA Seagate 120GB.
I nie mogę zainstalować XP. Próbowałem odpalić tez Konppixa ale wywala mi błąd. Podczas instalacji XP pojawiają sie błędy w kopiowaniu plików do instalcji. Jest dołączona dyskietka na której pisze G72-NVSA020, nforce3 SATA RAID Driver For WinXP only. W trakcie instalcji wciskam owo F6 i efekty są te same. Użyłem sterowników do sata (na dyskietkę) z płytki MSI i efekt ten sam. Jedynie po zmniejszeniu taktowania pamięci na 333 (z 400) i sformatowaniu partycji systemowej na FAT32 ruszyła instalcja ale około 5 minut przed jej ukończeniem następuje zwis. (( Co robię nie tak? Czyzby dysk lub płyta albo pamięci są walnięte? :ysz: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:56. |