Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.03.2008, 11:04   #1
rafalkam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2005
rafalkam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Burt - DZIĘKI !! To to - mam dokładnie taki komunikat !! Tylko co mam z tym zrobić?

Co do automatycznego podłączania po rozłączeniu to nie mam takiej opcji ale wygląda na to, że to ten limit połączeń TCP/IP jest winny.

Jeśli chodzi o ten router i to czy można go mieć czy nie to na serio dzwoniłem na infolinię i się zapytałem czy mogę sobie podzielić neta - Pani powiedziała, że tak - bez problemów i za darmo.
Ale może ja mam nową umowę (od pół roku) i mam jakiś pakiet lepszy (Twój Dom chyba) i to dlatego.

EDIT: Zgooglowałem problem i ściągnąłem xp-antispy - powinien pomóc. Dzięki za pomoc.

Jednak sposób ze zwiększeniem limitu połączeń TCP/IP nie działa... tak więc chyba pozostaje mi kupno nowego routera - czy ten D-LINK DI-524 się nada?
Może wiecie, czy ma dynamiczne dzielenie transferu bo jakoś nie mogę się doczytać?

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 29.03.2008 o godz. 17:58
rafalkam jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.04.2008, 03:50   #2
Burt
Precz z internetem

Data rejestracji: 20.10.2005
Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Burt jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez rafalkam Podgląd Wiadomości
Burt - DZIĘKI !! To to - mam dokładnie taki komunikat !! Tylko co mam z tym zrobić?

Co do automatycznego podłączania po rozłączeniu to nie mam takiej opcji ale wygląda na to, że to ten limit połączeń TCP/IP jest winny.

EDIT: Zgooglowałem problem i ściągnąłem xp-antispy - powinien pomóc. Dzięki za pomoc.

Jednak sposób ze zwiększeniem limitu połączeń TCP/IP nie działa... tak więc chyba pozostaje mi kupno nowego routera - czy ten D-LINK DI-524 się nada?
Może wiecie, czy ma dynamiczne dzielenie transferu bo jakoś nie mogę się doczytać?
Zapomniałem odpowiedziec.

Będziesz miał tak samo.Problem nie jest w ruterze tylko w systemie.
W xpantispy musisz ręcznie poprawić tą wartość.
Klikasz na opcje specjalne i limit połączeń.Ustawiasz np. na 100 i klikasz "popraw".System będzie ci wtedy pierdział, że musisz użyć płyty z WinXp w celu naprawy pliku.Musisz to zignorować.Zrestartuj system i powinno śmigac bez problemu.
Stary 03.04.2008, 12:21   #3
rafalkam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2005
rafalkam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Doszedłem jak użyć xpantispy'a ale to nie pomogło.

Ale kupno nowego routera rozwiązało problem - net śmiga bez problemów i nic się nie rozłącza.

Dzięki za pomoc.
rafalkam jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: