![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Problem z niektórymi stronami
Ostatnio mam dziwny problem z niektórymi stronami, wchodząc na nie wyskakuje mi takie coś i od razu przenosi mnie na główną stronę home.pl
Tu wchodziłem na forum.gazeta.pl http://img829.imageshack.us/img829/8...aniegazeta.jpg I tak jest na wszystkich przeglądarkach, czasami dopiero pomaga zrestartowanie routera lub komputera, ale nie zawsze. Na początku myślałem że to wina tych stron, ale z ciekawości podłączyłem się pod modem gsm i problem zniknął. Sprawdzałem też to na drugim komputerze i problemu nie było. Czy ktoś się kiedyś z tym spotkał i jak się tego pozbyć ?
![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 12.10.2011 o godz. 16:56 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Data rejestracji: 04.10.2011
![]() |
zmień DNS np. na
podstawowy: 8.8.8.8 zapasowy: 8.8.4.4 (to są serwery google, bardzo dobre pod względem cache-poisoning, jedynie mogą mieć spore pingi z powodu: USA) po zmianie nie zaszkodzi też Kod:
Start -> Uruchom -> cmd -> ipconfig /flushdns możliwa też jest inna przyczyna, ale mało prawdopodobna, więc zrób j.w. Ostatnio zmieniany przez paprykarz : 12.10.2011 o godz. 13:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi to wygląda na reklamę, która zasłania treść... daj zrzut całej przeglądarki i przykładowego linka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
W firmie mam założoną stronę na neostradzie i nawet na niej czasami to się pokazuje. Co dziwniejsze na tym serwerze neostrady mam umieszczone zdjęcia z moich aukcji na allegro i np w tym czasie co mam z tym problemy część zdjęć potrafi się nie wyświetlać a reszta działa bez problemu. Wtedy nawet wklejam w przeglądarkę bezpośredni link do nich i pojawia się to home.pl. Naprawdę pierwszy raz z takim czymś się spotykam, uaktywnia się to po jakimś czasie jak korzystam z komputera. Może to jakiś trojan ?
![]() Ostatnio zmieniany przez mikas : 12.10.2011 o godz. 20:47 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nikoniarz
Przeskanuj Malwarebytes Anti-Malware plus Spybotem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
![]() |
Krisu,
to nie reklama. mikas, od 10 minut próbuję ustalić co to jest i na moje oko to kolejny problem z DNS home.pl oraz trasowaniem w TP. Sorry, wcześniej nie sprawdziłem ale tak czy siak zostaw DNS google, bo dobre są. Zawsze tak jest, że pojawia się to okno home.pl (twój screen) i potem (po ~ 5 sec) przekierowanie na główną stronę home.pl? Tak jak pod tym adresem IP: 212.85.96.95 ? Zapewne jest problem z serwisami wyłącznie w subdomenach jak np. forum.gazeta.pl? Czy też jakieś inne? Zostaw to na parę dni, samo się naprawi ![]() BTW to pisowskie forum i tutaj za rozmowę o gazeta.pl można zostać nieźle zbluzganym, albo nie wiesz alboś kozak ![]() /edit Możesz spróbować znaleźć w routerku opcję "Dynamic Assigned DNS" czy jakoś tak: chodzi o pobieranie przez router adresów DNS. Niektóre routerki dziwne rzeczy z tym robią: wyłącz to. Raczej nie pomoże, ale może... Ostatnio zmieniany przez paprykarz : 12.10.2011 o godz. 21:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Na razie wstawiłem te DNS co podałeś, zresetowałem router, komputer i to nie pomogło. Ale wyłączyłem na dłużej komputer i teraz od jakiegoś dłuższego czasu jest ok. Muszę po testować dłużej, bo nie raz myślałem że problem mam z głowy. Na samy początku też myślałem że to problem z DNS i zmieniłem na inne ale to nie pomogło, teraz zobaczę co będzie z Twoimi.
![]() |
![]() |
#9 |
Nikoniarz
A co z plikiem hosts? Sprawdzałeś, czy masz tam powpisywane jakieś przekierowania?
Chociaż, to by od razu przekierowywało... windows\system32\drivers\etc |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
![]() |
Gdyby problem pojawił się, wykonaj:
Kod:
Start -> Uruchom -> cmd Kod:
nslookup Kod:
forum.gazeta.pl Kod:
server hera.gazeta.pl forum.gazeta.pl jeśli zechcesz, zrób jeszcze: Kod:
server zeus.gazeta.pl forum gazeta.pl Kod:
server eomer.nask.waw.pl forum gazeta.pl Kod:
server dns.fuw.edu.pl forum gazeta.pl Pomiędzy przejściem na kolejny server może będziesz musiał zrobić Ctrl+C i od nowa nslookup Na 99,99% jestem pewien że to nie problem z twoim komputerem, no ale zobaczymy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bardzo Cię proszę, daruj sobie takie teksty...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
![]() |
Z przyjemnością, dla świętego spokoju © daruję sobie.
© Bartez, 12.07.2011 ![]() Ostatnio zmieniany przez paprykarz : 13.10.2011 o godz. 13:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Raczej bym obstawiał nadgorliwego AV lub Firewalla niż DNS.
Na drugim komputerze problemu nie ma, a DNS ten sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
![]() |
sobrus,
myślałem o tym, ale 1. problem jest wyłącznie z home.pl. a zerknij na te przekierowania 80.252.0.192, to powszechna technika 2. wczoraj ok. 21 jeden z NS gazeta.pl zwracał dla forum. gazeta.pl A 212.85.96.95 ale nie wiem, nie jestem w tym specem, być może Ostatnio zmieniany przez paprykarz : 13.10.2011 o godz. 14:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wymiatacz
![]() |
Na razie jest ok, po uruchomieniu nslookup pod cmd okazało się że jeszcze nie zmieniłem DNS na komputerze, jedynie zrobiłem to na routerze myśląc że tu mam ustawione na auto. Więc może to pomoże i cały problem zgłosiłem administratorowi sieci.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem z odczytem | tomaszekkkk | Napędy optyczne DVD | 9 | 30.07.2008 15:33 |
Rozwiązany Problem bluetooth HP nx6125 | aeiouy | Off topic | 0 | 26.05.2006 14:35 |
Czy ktoś ten problem wreszcie rozwiąże??? | sovi | Napędy optyczne DVD | 15 | 28.02.2006 11:27 |
Problem z nagrywarka DVD Liteon 16X 16h5s | sovi | Napędy optyczne DVD | 3 | 11.01.2006 23:41 |
Problem z LG 8080B i niektórymi płytami CD-RW !!!!! | Johny | Napędy optyczne CD | 5 | 01.06.2002 18:42 |