![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nieznane hasło do BIOS w notebooku
Na dzisiaj wymyśliłem sobie następujący problem. Młodsza siostra mojego kolegi przywiozła jeszcze młodszej siostrze swojego kolegi lapka z Anglii. Śliczny nowy lapek, ze śliczną nową Vistą na pokładzie.
Jakoś tak mój drogi kolega Visty nie toleruje, jego siostra z kolei też strasznie do XP-ka przywiązana, więc kolega postanowił takimż właśnie systemem Vistę zastąpić. Siostra (ta starsza-młodsza) XP-ka kupiła nawet z dobroci serca i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie smutny fakt, że lapek uruchamia się z HDD, a zmienić się tego nie da, bo BIOS jest zabezpieczony hasłem, którego nikt u nich nie zna. To teraz pytanie(a): 1. (retoryczne) Da się zainstalować XP-ka bez wchodzenia do BIOSu? 2. Da się coś zrobić z tym hasłem bez wizyty w serwisie (koszt takiej usługi to marne 300zł w jednym i 110 w innym serwisie). Z moich spostrzeżeń - ponieważ to jest komputer nowy, prosto ze sklepu, to nie powinien mieć jakiegoś dziwnego hasła, a jakieś podstawowe. Kumpel twierdzi, że takie próbował, ale obawia się, że po którymś tam błędnym wprowadzeniu hasła możliwość dalszych prób została zablokowana. Może to tak być? No i jeszcze model notebooka - pojęcia zielonego nie mam, bo się mnie ów znajomy przez telefon pytał, czy znam jakiś sposób na taki problem, ale, że nie znałem, to nawet nie pytałem o szczegóły. Ale jeśli będzie trzeba, to odżałuje na sms-a z zapytaniem ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
BIOS BSNB do benq dw 1640 | olafo | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 2 | 12.12.2005 20:28 |
Nec 3540A... ktory bios? | djdzwonek | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 9 | 30.10.2005 13:29 |
Ricoh MP7040A-WA a bios | skil | Napędy optyczne CD | 22 | 04.02.2003 00:09 |
LG GCE8400B i bios 1.12 IBM | Thoom | Napędy optyczne CD | 11 | 23.01.2003 13:48 |
bios do lg8083b | radekow | Napędy optyczne CD | 7 | 16.10.2000 18:17 |