![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam avasta darmowego i nigdy nie wroce do aviry. I co to za test gdzie porownuje sie AIO do samego antywirka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak. W zestawie jest Online Armor (ogniomurek) i Emsisoft Anti-Malware (dwa silniki). Zajmuje mniej pamięci niż NOD i jest mniej wqrwiający od Outposta.
Przekonały mnie bardzo pozytywne opinie na http://forum.safegroup.pl. Jest też test wykrywalności na http://www.youtube.com/watch?v=kZ7Afg53bRo ![]() Wynik Emsisoftu z VB: http://www.anti-malware-reviews.com/...-Dec11-850.jpg Ostatnio zmieniany przez Kris : 07.06.2012 o godz. 15:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Nowy darmowy ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 10.2.073.0
ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall to bezpłatny pakiet zabezpieczający komputer przed wirusami i innymi zagrożeniami z sieci. W jego skład wchodzi zaawansowany moduł antywirusowy, dwie zapory ogniowe oraz kilka innych narzędzi wspomagających ochronę systemu operacyjnego. Program nie zabiera zbyt dużo zasobów systemowych i w dodatku jest lekki, szybki i niezwykle prosty w obsłudze. Wbudowany moduł antywirusowy wykrywa, blokuje i błyskawicznie usuwa wirusy, aplikacje szpiegowskie, konie trojańskie, robaki, boty i rootkity. Oprócz tego zapobiega infekcji wirusa na poziomie jądra systemowego (kernel) oraz posiada możliwość przeprowadzenia dokładnej analizy behawioralnej, w celu wykrycia różnych szkodników na komputerze. Na szczególną uwagę zasługują dwie wbudowane zapory ogniowe ***8211; Advanced Firewall oraz Two-Way Firewall. Pierwsza z nich monitoruje wszystkie podejrzane aplikacje instalowane na dysku twardym i zatrzymuje wszystkie ataki i infekcje, które zostają omijane przez wbudowaną ochronę antywirusową. Druga zapora ogniowa również zapewnia skuteczną ochronę systemu i zwiększa bezpieczeństwo podczas korzystania z Internetu. Zatrzymuje włamania i różne ataki z sieci, a dzięki włączonej funkcji Stealth Mode, stajemy się niewidzialni dla hakerów. ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall został wyposażony w moduł Anti-Phising, który chroni przed fałszywymi wiadomości otrzymywanymi drogą elektroniczną e-mail. Poza tym pakiet ZoneAlarm zapewnia też dodatkowe bezpieczeństwo podczas pobierania różnych plików i programów z internetu. W razie wykrycia zagrożenia, informuje o tym użytkownika. * Po zainstalowaniu programu, można dokonać bezpłatnej rejestracji podając własny adres e-mail. Po dokonaniu rejestracji, będziemy otrzymywać najnowsze informacje dotyczące oprogramowania. * Kreator instalacji proponuje instalację dodatkowego paska narzędzi oraz podmianę strony startowej i domyślnej wyszukiwarki w przeglądarce internetowej. Odznaczenie odpowiednich opcji pozwala jednak uniknąć instalacji wspomnianych komponentów. web-instalator ![]() http://www.zonealarm.com/security/en...tall-steps.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Nie ma to jak blokada Steam przez Avasta... LOL
![]()
![]() |
#6 |
Nikoniarz
Olej Avasta, polecam to, co w podpisie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nikoniarz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Programów antywirusowych jest od metra: darmowych i płatnych, przy czym darmowe - moim zdaniem - wcale nie muszą być gorsze.
Żeby stwierdzić z całą stanowczością, które są lepsze, a które gorsze, trzeba być nie lada specjalistą od systemów bezpieczeństwa. Ja na pewno takim nie jestem, dlatego uważam, że przy wyborze takiego softu najlepiej jest sprawdzić kilka róznych, apotem wybrać taki, z którym najlepiej się nam pracuje.
![]() |
#10 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
A który z darmowych antywirusów posiada aktualizację baz danych wirusów offline tj. było to kiedyś np. dla nortona?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Mój soft jest w podpisie.
Używałem jak był płatny ( i warto było zapłacić), używam teraz bezpłatnego i bardzo sobie chwalę. Ponieważ mam z nim pond 10-letnie doświadczenie, służę pomocą, gdyby ktoś miał z tym problemy.
![]() |
#12 |
Gość
|
Dla mnie istnieje tylko ESET!
|
![]() |
![]() |
#13 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zgadzam się, do domowego użytku wystarczy dobry darmowy i nie wnerwiający soft.
Ponieważ widzę, że jest troche nowych propozycji dobrze byłoby, gdyby jakiś moderator wydzielił post z listą darmowego oprogramowania antywirusowego. Oprócz tradycyjnych Avast, Avira i AVG można jak widze spokojnie dodać ZoneAlarm, Comodo , Emisoft oraz PCTools. Znalazłem też taki wynalazek jak Immunet. http://www.immunet.com/free/index.html Ponoć szybki i nie wymaga aktualizacji (ściąga dane z chmury). oraz ZenOK http://www.zenok.com/en/free-antivirus/ oraz Panda Free Cloud AV: http://www.cloudantivirus.com/en/#!/...virus-download i RISING: http://www.freerav.com/ Do użytku komercyjnego (małe firmy) można zainstalować sobie produkt Microsoftu: http://windows.microsoft.com/pl-PL/w...ity-essentials Do tego dodać AdAware i SpyBot i jeszcze pare innych i zrobi się niezła lista. A może ankieta "jakiego programu uzywasz?" pomocna przy wyborze dla zielonych. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 31.08.2012 o godz. 17:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Ja tam używam jak mój kolega Pali Avast! + Comodo ogniościanka w wersji free, jakoś nie stwierdziłem kłopotów, chyba, że nic nie wiem o kłopotach.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nic nie wiem o jego skuteczności, ale ma jedną potężną zaletę: chyba tylko raz coś ode mnie chciał, jakieś okno pokazał, a tak to go wcale nie widać, w trayu też go nie ma. Po prostu wbudowana funkcja systemu. Firewalla mam na linuksowym routerku, starym Ovislinku z softem APPro. Normalne iptables tam jest, choć wcale nie zachęcam, bo jednak heurystyka współczesnego softu to bardzo dobra rzecz. Co do skuteczności antywirusów podoba mi się zasada: najlepszym jest najpopularniejszy i to chyba nie wymaga uzasadnienia. Ale łatwo znaleźć dziury w tej zasadzie, np. twórcy prof wirusów badają wykrywalność przez popularne antywirusy. Stąd najbardziej podoba mi się program nieupierdliwy, bo go nie wyłączę i dlatego spełni swoją rolę. Odkąd jedynym moim łączem jest chwilowo modem z Aero2, tylko firewall wbudowany w Win7. Komputer z Win i tak traktuję jako terminal, staram się kompletnie nic na nim nie zapisywać. Istnieje zagrożenie atakiem bezpośrednim, w trakcie sesji, ale olewam to. Gdybym miał jakieś pieniądze, to i tak bym sobie kupił za tysiąc pięćset osobny komputer do konta bankowego. Dziwią mnie ludzie, którzy mają po parę baniek i logują się do kont z tego samego komputera przy którym myszkę trzymali w lewej dłoni. Programy typu NoScript i różne inne blokery też mogą być zagrożeniem. Np. przekierowuję kopie wszystkich maili z webappsa GMail na inne konto. Obecnie GMail przez tydzień pokazuje nieusuwalny komunikat. A czym go wyłączę? AdBlockiem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
antywirus, program antywirusowy |
|
|