![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Microsoft Security Essentials nie działa na Windows 8 z racji tego że jego rolę przejął i funkcje Defender
ale sam MS podkreśla że jest to minimalna ochrona![]() http://windows.microsoft.com/pl-PL/w...efender#1TC=t1
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
Na moje potrzeby nie widzę konieczniości instalowania/kupowania innego softu. Oczywiście - zdaję sobie sprawę, że ten duet nie jest "Idealny" (takie rzeczy - tylko w Apple), ale jak na razie działa całkiem nieźle. Generalną zaletą tego duetu jest to, że nie zamula systemu, tak jak "third-party-software" typu *** lub ***
|
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak muszą napisać, że by urząd antymonopolowy i "związek producentów programów AV" nie narobił im bigosu.
A w praktyce co potrzebne to ma
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Jukebox Hero
Tak przy okazji: jeżeli ktoś potrzebuje czegoś wagi piórkowej, np. do kompa z 512MB RAM, to Immunet.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam.
Ja kiedyś - na poprzednim komputerze - używałem starych wersji ESET ... ale jesienią do jego nowszych się zraziłem - miałem z czasopisma chyba wersję 5 ... i narobiła mi dziwnych problemów itd. Aktualnie mam G Data Internet Security 2013 jeszcze do początku marca ... w sumie to w ostatnim okresie najbardziej byłem zadowolony z Nortona co go miałem przed tym Esetem ... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Używam teraz Immuneta, faktycznie jakby go nie było. Ma tylko jedną denerwującą cechę, często po starcie systemu pokazuje komunikat, że nie zostały załadowane jakieś kluczowe pliki i należy ponownie uruchomić system. Nie wiem z czego to wynika.
|
|
|
|
#7 |
|
Jukebox Hero
U mnie na żadnym komputerze to nie występuje.
.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Właśnie nie wiem co jest powodem, najpierw pokazuje się komunikat, że prawidłowo połączył się z chmurą, a potem to :
![]() Gdy się wyloguje/zaloguje już jest ok. Znaczy nie pojawia się ta informacja ...
|
|
|
|
#9 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
może jakiś proces odpowiedzialny za self protect nie startuje na czas....
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Jak pisałem wyżej - pod Win8 nie potrzebuję innego rozwiązania niż to, wbudowane w system, ale pod Win 7 testuję Nortona 360. Przez wiele lat unikałem rozwiązań Symanteca ze względu na to, że potwornie zamulaly system. W tym wypadku widzę bardzo dużą różnicę na korzyść. Nie wykluczone, że pod Win 7 zdecyduję się na zakup komercyjnej wersji.
|
|
|
#11 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak tak dalej pójdzie to będziesz potrzebował
Microsoft Security Essentials i Forefront Endpoint Protection drugi raz z rzędu nie uzyskały certyfikatów niemieckiego niezależnego instytutu AV-Testhttp://www.av-test.org/en/tests/home...7/novdec-2012/ |
|
|
|
|
|
#12 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pytanie częściowo w tym temacie. Mam Nortona 360 zainstalowanego na dwóch komputerach. Na jednym (z Win 7) jest wszystko ok. Na drugim (XP) po każdym restarcie na pulpicie pokazuje mi się skrót do programu (który nie jest mi kompletnie potrzebny..). Zarówno usuwanie, jak i robienie skrótu niewidocznym nic nie zmienia i po każdym uruchomieniu komputera ikona znowu jest. Można z tym coś zrobić..?
|
|
|
#13 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli w ustawieniach nic nie ma to spróbuj przeinstalować antywirusa.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
AdvancedNet.pl - hosting
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
Andrzej mógłbyś zablokować zapisanie plików na pulpit. Tylko, że wtedy blokujesz zapis nie tylko skrótów do programów,
ale wszystkie inne pliki. Ostatnio zmieniany przez chris996 : 10.02.2013 o godz. 18:19 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zobaczyłem (na co nie zwróciłem wcześniej uwagi), że skrót pojawia się także w menu Programy..
Kiedyś miałem coś takiego z Power DVD. Nie pamiętam niestety jak sobie z tym w końcu poradziłem...
|
![]() |
| Tagi |
| antywirus, program antywirusowy |
|
|