![]() |
A repozytoria masz aktualne i przebudowane?
|
Podepnij jeszcze repo od testinga, potem w pliku /etc/apt/apt.conf/70debconf dodaj linijkę:
APT::Default-Release "wheezy"; Sprawi to że domyślną gałęzią będzie wheezy. Potem standardowo apt-get update i apt-get install -t testing xbmc No i jeszcze zmodyfikuj sobie plik preferences: /etc/apt/preferences Package: * Pin: release a=wheezy Pin-Priority: 700 Package: * Pin: release a=testing Pin-Priority: 650 |
ja pierdziu, ale ja nie chce testing? nie musi być najnowsze byleby było stable - jutro sprawdza ale już mi się to nie podoba... :P
@mgit jak już pisałem jest to najświeższa kompilacja ze strony raspbiana sprzed paru dni, dlaczego repo miały by być nieaktualne? |
Cytat:
Na twoim miejscu bym sprawdził |
Coraz poważniej zastanawiam się nad zakupem malinki. Chciałbym do niej podłączyć dysk usb żeby zrobić z niej klient do torrentow.
Mam dwa pytania, czy polecacie jakiś gotowy zestaw np. z aledrogo? Nie chce mi się szukać wszystkiego osobno i te kilka zł mnie nie zbawi. Druga rzecz to od lat korzystam z btgigs. Czy nie będzie problemu z konfiguracją klienta torrent pod wymagania tego serwisu? Niestety komp stacjonarny żre za dużo prądu i musze coś wykombinować :) |
Cytat:
24/7 :taktak: Konfiguracja banał... |
rtorrent lub transmission na pewno się spisze.
|
Cytat:
|
Nowe RPi na 4 jajkach z 1GB RAM i darmowym W10? oO
http://osnews.pl/microsoft-10-za-dar...raspberry-pi-2 |
fajne, takim cudem co poniektórzy mogą desktopa zastąpić.
|
Tego Windows'a na malince to można sobie darować... jak sobie pomyślę ile trzeba by się na klikać by ustawić to co w kilka poleceń w SSH to już na samą myśl jestem zmęczony...
|
Cytat:
|
Postawiłem znowu na malinie raspbmc, uruchomiłem te wszystkie opcje upnp dlna, w lanie widzę urządzenie multimedialne ale mam problem w windows media player przez upnp nie widzę żadnych mediów z pendrive podpiętego pod malinę... tak samo jak w TV jako źródło podam malinę, to widzę tylko folder pendrive, gdy z pilota wejdę w ten folder to pokazuje mi się błąd. Co może być przyczyną? Raspbmc najnowszy (kodi) a dlna jeszcze się nie bawiłem...
|
Wszystko opisane TUTAJ
|
Ilość załączników: 1
Dzięki... zupełne inne podejście :P więc narazie na zapałkach postawiłem raspbiana i minidlna uruchomione na koncie... root bo inaczej mam odmowę dostępu przy skanowaniu pendrive w formacie fat32. Chwilowo ma działać, szlifować będzie się potem :)
Załącznik 69509 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:08. |