![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przerobienie zasilania z Sata na Molex..
Witam,
Mam taki oto zasilacz: http://www.allegro.pl/item390233612_...ajtaniej_.html i potrzebuję przerobić złącza zasilające SATA na 2 Molexy. Da się coś takiego zrobić? Mam przejściówkę Molex-> Sata, ale mnie chodzi o coś odwrotnego. Chciałbym to zrobić dzisiaj, więc kupno przejściówki (jeśli taka istnieje) nie wchodzi w grę. Przypominam, ma być z SATA na MOLEX. Do łącza sata dochodzą następujące kable (w kolejności): pomarańczowy, czarny, czerwony, czarny, biały. W przejściówce sata-> molex białego kabla brakuje, więc myślę, że mogę go ominąć. Czy mogę pozostałe kable z sata przepiąć do wtyczki molex (w innej kolejności oczywiście), a mianowicie: pomarańczowy, czarny, czarny, czerwony? Wydaje mi się, że takie coś powinno działać, ale nie chciałbym czegoś zniszczyć. Pozdro |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() teraz lepiej ?
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() A bez kobinacji?
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pingwin specjalista.
ale Mich@ł lubi poprostu dłubać
![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2010
![]() |
witam podłączam się do tematu...
znajomy ma zasilacz tylko z wtykami sata jest on w zestawie thinkcenter lenovo i nigdzie nie moge znaleźć przejścia zasilania z SATA na ATA... moze ktoś pomóc ?? gdzie można takie coś jeszcze w polsce dostać za rozsądną cenę ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Głupi Yasio
Cytat:
Nie ma takiej potrzeby ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2010
![]() |
dolutuje do zasilacza ze dwie wiązki z molexami i tyla bo sa takie przejściówki/adaptery. udało mi się znaleźć na allegro 1
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Głupi Yasio
Cytat:
Nie ma przejściówek z gniazdem SATA na wtyk molex! Znacznie bardziej rozsądne jest wymienić zasilacz, niż kombinować nie-wiadomo-co! Stosowanie takich wynalazków w firmowych komputerach - kończy się na ogol awarią! - a wiem to z doświadczenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.07.2010
![]() |
Z góry przepraszam za próbę obejścia regulaminu i umieszczenie linków do stron. Zrobiłem to w celu udzielenia pomocy forumowiczom: Mich@ł i manyjg.
Proszę nie wprowadzać innych w błąd wypisując tego typu bzdury. Proszę bardzo www .nokaut.pl/kable-komputerowe/kabel-sata-zasilajacy-molex-0-12m.html, dla porównania sklep zagraniczny, różne przejściówki SATA>MOLEX i MOLEX>SATA www .satacables.com/index2.html. Niestety Polska jak zwykle jest sto lat za murzynami, więc wybór jest bardzo mizerny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Głupi Yasio
Cytat:
I co tam jest napisane na temat linków do stron? Czytanie ze zrozumieniem się kłania! Cytat:
Cytat:
Zmyślny taki jesteś jak ten u Maćków kot ![]()
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Pingwin specjalista.
Ja też nie miałem pojęcia o istnieniu takiego czegoś,
technicznie jak najbardziej możliwe jednak zapotrzebowanie na coś takiego jest bardzo malutkie dlatego zapewne ciężko dostać ![]() Co do dolutowania kabli do zasilacza... byłbym ostrożny z taką radą, tak na mój gust bardziej to powinno polegać na wymianie jednej całej wiązki sata na molex a nie na zwykłym dolutowaniu dodatkowej wiązki. Takimi zabawami można przeciążyć zasilacz (to samo tyczy się stosowania dużej ilości kabli rozgałęźników np. podwójne molexy) lub zrobić zwarcie . Oczywiście odradzam wszystkim taką zabawę ponieważ jest to jedyna rzecz w kompie, która ma kontakt z 230V. Niektórzy sobie grzebią bo wiedzą co robią i nie zrobią sobie ani nikomu krzywdy.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 19.07.2010 o godz. 02:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
AVI -> VCD [poradnik] | sc0rpi0 | DVD-Video | 282 | 28.11.2011 12:34 |
11 Wrzesnia WTC | andy | Off topic | 51 | 22.11.2006 21:34 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
Pojęcia z sieci p2p (filmy) | Jabba the Hutt | Off topic | 14 | 22.06.2004 20:00 |