![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzisiaj podłączyłem mojego GF N7600GS pod TV po TV-Out i doznałem małego szoku...
Gdy komputer jest w DOSie, BIOS, komunikaty POST, bootscreen windows itd obraz powinien pokazywać się na TV (zawsze tak było w przypadku nvidii) a tu NIC ! Pod systemem (drivery oryginalne z CD + update najnowszymi 181.22-whql) TV nie wykrywa, muszę ustawić *wymuszanie* wykrywania po TV-Out i wtedy pokazuje się mizerny obraz... Kabelek jest kompatybilny z kartą (znam problemy z kabelkami), bo po zakupie karty było wszystko sprawdzane pod kątem działania. Po zamontowaniu starej karty graficznej GF256DDR z TVOut obraz na TV jest nawet bez ustawiania (DOS/Win). Czyli co, uwalony moduł na karcie i gwarancja ? ![]() ![]() Mnie ten komp zaczyna wpieniać.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skoro nawet TV nie wykrywa, to by pasowało, że z tym wyjściem coś jest nie tak. Przyjrzyj się mu jeszcze dokładnie, a potem powiedz panu w sklepie, że popsute...
|
|
|
#3 |
|
Pingwin specjalista.
Zobaczymy, obraz jest jaki widać czarno-biały i trochę poza skalą...
|
|
|
#4 |
|
Pingwin specjalista.
sirius.pl KAPUT
Niestety chyba nici z gwarancji...
Napisałem do: rma@sirius.pl tak jak radzili na stronie CZYTAJCIE: --------------------------------------------------------------------------------- Dzień dobry, Firma Sirius.pl z dniem jutrzejszym kończy swoją działalność. Prosimy o kontakt z serwisem producenta. W dniu 28 stycznia 2009 23:10 użytkownik [ty był email -ciach] napisał: > >Witam, > >Dnia 2008-01-17 zakupiłem kartę graficzną GeForce 7600GS Silent 256DDR2 128bit AGP TV/DVI >Nr. faktury: [tu numer faktury -ciach] (wystawiona w Warszawie) >Wyjście TV-Out na tej karcie zaczęło odmawiać współpracy. Obraz jest poszarpany i czarno-biały. >Wcześniej przy tej samej konfiguracji wszystko działało - nic nie było zmieniane. >(po umieszczeniu karty zapasowej wszystko działa poprawnie) >Czy jest możliwość oddania karty *osobiście* do Sirius Katowice celem postępowania gwarancyjnego ? >Pozdrawiam, > >[imie, nazwisko -ciach] > > -- Pozdrawiam. --------------------------------------------------------------------------------
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Korzystasz z sygnalu S-Video czy Composite?
...Sygnał S-Video może być również przesyłany 21-pinowym uniwersalnym złączem SCART (popularnie nazywanym euro), ale ponieważ sygnał S-Video nie jest ujęty w standardzie SCART może zaistnieć konieczność przeróbki wtyczki euro (należy połączyć piny 15 i 20 kondensatorem ceramicznym o pojemności 470 pF, który odcina składowe stałe sygnału i zabezpiecza wyjścia przed uszkodzeniem), w przeciwnym wypadku uzyskany obraz będzie czarno-biały (brak sygnału koloru ***8211; chrominancji). Na moj gust masz zle dobrany kabel, albo telewizor co S-Video po SCART nie obluguje. W moim TV tylko jedno zlacze SCART moze pracowac z S-Video.
|
|
|
#6 |
|
Pingwin specjalista.
Pisałem już, że działało na tych samych kablach/sterownikach co teraz nie działa.
Na tych samych kablach/sterownikach na zapasowej starej karcie też działa.
|
|
|
#7 |
|
Guru
![]() |
Masz podlaczony sygnal z TV analogowej, kablowki, czegokolwiek? Odepnij wszystko, zostaw tylko sygnal z komputera i zobacz czy znikna znieksztalcenia obrazu.
|
|
|
#8 |
|
Pingwin specjalista.
Wszystkie inne sygnały są oczywiście odcięte (poza prądem
)
|
|
|
#9 |
|
Guru
![]() |
Synchronizacja moze sie rozjezdzac gdy jest wpiete inne zrodlo sygnalu. Chodzi o roznice potencjalow mas i prady wyrownawcze (niektorym wyskakuje bezpiecznik roznicowo pradowy).
|
|
|
#10 |
|
Pingwin specjalista.
Niestety, sprawdzałem wszystko, moduł na karcie nie trybi...
Karta pod systemem działa bdb -stabilna, na lcd bdb, tylko ten kitowy moduł się uwalił...
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| TV, radeon HD3650, DXVA | loky | High Definition | 2 | 13.01.2009 11:57 |
| Typhoon TV PVR | Zibi_2K4 | DVD-Video | 0 | 03.01.2005 20:46 |
| Problem z wyjściem karty na TV | Vavoom | Off topic | 2 | 17.11.2004 20:22 |
| Przystanek Woodstock w TV Trwam | CIAPEK | Off topic | 23 | 11.08.2004 20:08 |
| tv to nie nagrywarka :( | obar | Napędy optyczne CD | 6 | 06.07.2001 01:41 |