![]() |
Wszystko zależy od tego w jakim standardzie mąż inna urządzenia. Jeżeli tylko router jest w AC to nie wykorzystasz potencjału.
|
Cytat:
|
Jeśli rzeczywiście używasz sieci bezprzewodowej do intensywnej komunikacji pomiędzy urządzeniami, to warto. Z doświadczenia jednak wiem, że to trochę tak, jak było kiedyś z kupowaniem płyt głównych np. z sześcioma, czy ośmioma portami SATA. "Oj, bo kiedyś może się przydać" - to można było usłyszeć od wszystkich tych, którzy tyle tych portów chcieli. Tymczasem nigdy, nigdzie (za wyjątkiem mojego komputera) nie zobaczyłem, żeby ktoś wykorzystywał więcej niż cztery - a i to w porywach, chwilowo.
Dla 90% użytkowników router AC to dopłata zupełnie niepotrzebna - to jest moje zdanie. |
Cytat:
OK to przejdźmy do konkretów czy rzeczywiście warto dopłacać do routera AC? Może ktoś napisać opinie z użytkowania takiego routera? |
Ta... a potem 20 urządzeń router musi uciągnąć...
Teraz nawet lodówka neta wymaga :szczerb: |
No i kabel nie zapycha radia. A tu kolejny tablet, kolejny telefon i inne przenośne cudeńka dostępu potrzebują... :D
|
Cytat:
Kabel mimo wszystko jest stabilniejszy i zapewnia lepszy transfer - szczególnie jak mamy NAS |
Warto. Dla rzeczy w LAN nie ma juz sensu ciagnac kabli.
|
Czy warto dopłacać do rutera AC zamiast N (ruter 2-pasmowy)?
Nie mam na tyle dobrego łącza - 60 Mbps po kablu i zakładam, że nie będzie różnicy. |
Cytat:
Ale ja nie mam sieci bezprzewodowej! Mam komputer na sznurku! Nie mam możliwości zmian wireless network z powodu braku takiej zakładki! |
Cytat:
1. Usunąć pozostałe sieci, tak jak Ci to napisał i podlinkował Revolver. 2. Jeszcze lepsze - usunąć pierwsze dwie, a nową skonfigurować identycznie jak obecną :taktak: Wówczas komputer nawet nie zauważy, że zmieniłeś router :) Cytat:
|
a w odnośnik kliknąłeś?
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:35. |