Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Router z WiFi - Jaki wybrać, co potrzebuję? D-link? 3com? Pentagram? Inny? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/router-wifi-jaki-wybrac-co-potrzebuje-d-link-3com-pentagram-inny-71713/)

andy 23.02.2015 00:29

Z poziomu routera nie możesz sprawdzić? Wszedłem do katalgu ze stable ale tam jest 24 SP1 czyli starsza niż*masz teraz.
Dla bety najnowsza to ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2015/02-2...nk-dir825-revb

Patrix 22.02.2015 23:01

Panowie jaki jest ostatni FW w wersji stable dla routera DLink 825 rev.B?
Obecnie mam:
Kod:

DD-WRT v24-sp2 (01/10/14) std (SVN revision 23320)
Patrząc na wersję wychodzi na to, że od długiego czasu z powodzeniem używam bety:ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2014/01-10-2014-r23320-fix/
Ale teraz mogę nie mieć takiego szczęścia w stabilności i po prostu chciałem znaleźć wersję stable.
Ogarnia ktoś ich system publikacji nowych FW? Bo jest już katalog 2015 ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2015/
ale nie chcę już buildów nocnych.

grols 24.11.2014 22:15

Proponuję dobre producentów routerów firmy Zyxel, mianowicie Keenetic II

Misiek4 12.11.2014 17:14

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1300448)
Na cholerę Ci MikroTik w domu?

Owszem, sprzęt bardzo stabilny i wygodny, tu nie ma żadnych wątpliwości. Ale uczyć się go dla jednego egzemplarza to moim zdaniem nieporozumienie. Jesteś świadom, że jeśli zechcesz zrobić sobie choćby kol MACa, będziesz to musiał wykonać komendą w konsoli? ;)

Jarson, jak sam napisaleś bardzo stabilny i wygodny. Resztę masz w instrukcji online. MAC address może zmienisz raz w życiu.

W Mikrotiku 95% rzeczy (konfiguracja) zrobisz z poziomu www/winboxa. W większości innych routerków 95% rzeczy (konfiguracja) dostępnych w Mikrotiku nie zrobisz wogóle albo tylko z konsoli. ;)

Jeżeli tylko trochę lubisz eksperymentować, to kup Mikrotika i nigdy wiecej nie spojrzysz na inne routerki.

Jeżeli mac address bedziesz zmieniał codziennie, trzeba szukać innego rozwiązania. ;)

andy 11.11.2014 23:31

Ilość załączników: 1
Załącznik 68023

mgit 11.11.2014 23:27

O to to i SSH i telneta oraz powershell też !

andy 11.11.2014 23:25

ZABROŃMY UŻYWANIA KONSOL!

revolver0 11.11.2014 23:21

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1300471)
A to ci co korzystają z konsoli bo szybciej to jacyś odszczepieńcy :taktak:
Kurde - to chyba trzeba przestać z konsoli korzystać - albo jej zabronić :sciana:

Jakby konsola została zabroniona to ludzie by jej zaczęli używać.

mgit 11.11.2014 23:20

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1300466)
Normalni ludzie na widok konsoli rzygają, mają lęki, moczą się...

A to ci co korzystają z konsoli bo szybciej to jacyś odszczepieńcy :taktak:
Kurde - to chyba trzeba przestać z konsoli korzystać - albo jej zabronić :sciana:

andy 11.11.2014 23:10

Normalni ludzie na widok konsoli rzygają, mają lęki, moczą się...

mgit 11.11.2014 22:21

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1300448)

Owszem, sprzęt bardzo stabilny i wygodny, tu nie ma żadnych wątpliwości. Ale uczyć się go dla jednego egzemplarza to moim zdaniem nieporozumienie. Jesteś świadom, że jeśli zechcesz zrobić sobie choćby kol MACa, będziesz to musiał wykonać komendą w konsoli? ;)

A co konsola zła? Czasem wygodniejsza, niż klikanie :taktak:

Jarson 11.11.2014 22:17

Misiek4 11.11.2014 17:54

To co tutaj widzisz (screen), to jest 1 procent całego interfejsu. Na MIkrotiku dziala wiekszosc sieci osiedlowych i spora czesc firmowych w naszym kraju.

Twoj problem rozwiazuje ten temat:
http://mikrotik.net.pl/wiki/Prioryte...QoS_w_RouterOS

frog 11.11.2014 17:47

Mam na mysli ze potrafi wykryc automatycznie i pobrac co mu tam potrzeba by net poplynol. co by mi zostalo tylko podsiec skonfigurowac. Widze menu nogate ma, takze zabawy troche moze byc.. Rozumiem ze na tym sprzecie no problem ustawie sobie by dana usluga (ala strumieniowanie) na danym porcie miala najwyzszy priorytet i nie ciela gdy sciagam np kilka duzych plikow z netu. bo teraz tak mam, jak wlacze troche sciagania to strumien ktory ma leciec przerywa :/ Nie mam takiego duzego cisnienia takze musze sobie jeszcze poczytac o tym sprzecie. Jest gdzies moze manula w PL do tego lub jakies wieksze opisy PL?

Misiek4 11.11.2014 11:06

Ilość załączników: 1
Zależy co masz na myśli mówiąć "Autowizard". Jest opcja "quick set" (poniżej screen) umożliwiająca szybkie skonfigurowanie podstawowych parametrów przez www lub poprzez Winbox (pomocny sofcik wspomagający zarzadzanie Mikrotikiem).

Reszte informacji znajdziesz w dokumentacji online lub w howto w necie.

Generalnie sprzęt jest bardzo stabilny, a ilość opcji powinna zadowolić nawet bardzo zaawansowanych użytkowników.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:03.