![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
Sposób na pzełączenie monitora w tryb uśpienia
Witam!
Często zdarza się, że co chwilę odchodzę od komputera, raz na krótko, innym razem na dłużej. Na starej maszynie miałem zainstalowany program TVTool 9.7, w którym to odpowiedni skrót klawiatury powodował przejście monitora w tryb uśpienia. Ten sam skrót powodował włączenie go z powrotem. Ogromną i niepowtarzalną zaletą TVToola było to, że żaden inny klawisz czy kombinacja, czy ruch myszy czy kliknięcia nie były w stanie go włączyć. Jedynym "powrotem" było użycie ponownie tego skrótu. Dzięki temu na multimedialnej klawiaturze mogłem sobie zgłośnić muzykę, przerzucić kawałek itp, przy czym monitor pozostawał cały czas w stanie uśpienia. Posiadam również Girdera z wtyczką IgorPlug. Komendy z pilota również monitora nie "ruszały". Od jakiegoś czasu mam nowy komputer i nowy monitor. TVTool niestety nie obsługuje już tej karty graficznej - nie reaguje na opcję wyłączenia monitora. Wyłączanie monitora przyciskiem nie za bardzo wchodzi w grę, gdyż znacznie dłużej się on włącza niż powraca z trybu uśpienia. Ustawienie w systemie wyłączenia automatycznego monitora jak i zastosowanie szeregu programów typu: monitor saver, shutter itp - dosłownie mnóstwo tego spróbowałem, nie działa tak jak bym chciał - jakakolwiek reakcja myszą czy na klawiaturze powoduje ponowne włączenie monitora. Podobnie jest z pilotem i girderem, jeśli na nim np. zmienię ścieżkę w winampie to monitor również się włącza ![]() No niby logiczne ok, funckja ta nie jest przystosowana do takich czarów jakie uprawiam u siebie na kompie ale kieruję się z pytaniem: czy jest jakiś sposó lub narzędzie, które dałoby taki sam efekt jaki uzyskałem w przypadku opisanego wyżej TVToola? Zależy mi na tym, dzięki z góry za podpowiedzi!
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tutaj koledzy si***281; bawili r***243;***380;nymi programami, przynajmniej cz***281;***347;ciowo to umo***380;liwiaj***261;cymi.
Spytaj, popro***347;, mo***380;e Ci napisz***261;.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane. ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 29.08.2008 o godz. 03:40 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U nas na forum r***243;wnie***380; bawili***347;my si***281; takimi programami. Cho***263; nie pami***281;tam w***261;tku.
O! Znalaz***322;o mi si***281; ![]() http://forum.cdrinfo.pl/f5/skrot-kom...onitora-73272/ a tam mo***380;na wyczyta***263; o jeszcze wcze***347;niejszym tamacie: http://forum.cdrinfo.pl/f5/wylaczani...69/#post641707 mo***380;e kt***243;ry***347; z program***243;w tam wymienionych ma tak***261; funkcj***281;, cho***263; wi***281;kszo***347;***263; u***380;ywa jednak wy***322;***261;czania monitora przez windows - a to oznacza ze ruch mysz***261; go obudzi. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 29.08.2008 o godz. 08:18 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tematy po***322;***261;czone, dzi***281;ki @Sobrus za linki.
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.11.2003
![]() |
W astronomicznym skrócie: wszystkie porady i programy działają tak samo jak opisałem, nie są dla mnie.
Wysłałem maila do autora TVToola z zapytaniem "jak on to zrobił" Co mi szkodzi.Dzięki za pomoc!
|
![]() |
|
|