![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#151 |
|
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Już widzę, jak Smartek zakłada polskiego Shella i oferuje go na trackerach przy takim łączu
|
|
|
#152 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taaa...tylko pobieranie będzie 120Mb, a wysyłanie 3
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Forumator
![]() |
ja myślę, że up będzie 3,5
|
|
|
#154 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Jakby UPC udostępniło możliwość za dopłatą powiedzmy 20% stawki podstawowej za posiadany internet, dowolnej konfiguracji stosunku up/down w obrębie posiadanej ilości megabitów (np zmianę z 10/1 na 7/4) - to pewnie zarobiliby na tym niemałe pieniądze...
|
|
|
#155 |
|
Forumator
![]() |
marzenia.. to nigdy się nie wydarzy
|
|
|
#156 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
Ciekawym tylko, dlaczego, skoro w reklamach dalej mogliby mówić o szybkościach łącza jak obecnie (to, że ktoś sobie zmniejszy na korzyść v wysyłania to jego decyzja), a dla nich to pozostaje bez różnicy, w którą stronę przesyłane są dane?
|
|
|
#157 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Być może mają w tym jakiś cel?
|
|
|
|
|
|
#158 |
|
Forumator
![]() |
chyba jednak różnica jest. Im jest potrzebny up na hosting, iptv itp. Swoje łącza na świat mają na pewno symetryczne. Myślę, że gdyby było im bez różnicy, to dawno by tak zrobili.
|
|
|
#160 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
No właśnie. Ja swojego czasu miałem symetryczny 1 Mb od osiedlowego dostawcy, dopóki się nie przeprowadziłem. Bardzo przyzwoite łącze to było. Ostatnio zauważyłem, że tamta firma "połączyła się" (czyli po prostu została przejęta) przez inną (też jakąś lokalną, ale większą) - wywiesili w tamtej okolicy ogłoszenia o konieczności podpisania nowych umów. Z ciekawości sprawdziłem - nowy dostawca oferuje szybszy i tańszy net, ale tylko przy ściąganiu, wysyłanie 1 Mb - 4x wolniej niż było poprzednio (w międzyczasie podnieśli do 4 Mb, teraz będzie bodajże 6/1) - czyli zgodnie z ogólną tendencją.
Podejrzewam, że dostawcy mogą mieć mniej łącz niż sumarycznie oferują, wiedząc, że nie każdy wykorzysta 100% tego co ma (np. podłączają 1000 klientów światłowodem o przepustowości 1 Gb i każdemu dają po 2 Mb). To nie jest pozbawione sensu. Autostradę też buduje się z założeniem, że nie wszyscy mieszkańcy miasta A zechcą nią w tym samym momencie dojechać do miasta B, do którego prowadzi.
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Jarson : 18.05.2009 o godz. 20:46 |
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
![]() To się nazywa contention ratio.
|
|
|
|
|
#163 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
Za 50 zł można przejść z 10 do 15 mega w UPC. Wiąze się to z przełużeniem umowy na kolejne 12 miesiecy. Jesli ma się umowę promocyjną (zawartą przez telefon).
|
|
|
|
|
|
#164 |
|
Forumator
![]() |
czyli nie jest tak różowo, prędkości zwiększają, ale tylko pod warunkiem, że się przedłuży umowę? no i jeszcze 50 zł do worka trzeba im wrzucić extra.. widać minęły czasy gdy zwiększali prędkość wszystkim np na ultra z 10 na 20 czy tam jak to kiedyś bylo... za free w ramach aktualnie posiadanego abonamentu..
|
|
|
#165 |
|
Moment... Jeżeli przedłużenie na kolejne 12 miesięcy za 50zet, ale na starych warunkach promocyjnych
, to może się to opłacać nawet...
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| z czym pić whisky ??? jakiś przepis?? | Ufil123 | Off topic | 193 | 19.02.2014 19:36 |
| Gołota vs Ruiz | Air | Off topic | 56 | 29.12.2005 17:59 |
| Telewizor plazmowy 37" KE-P37M1 Sony za 10 zł!!! | baca | Off topic | 15 | 24.09.2005 20:27 |
| Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |
| Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |