Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 7 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-7-a-79862/)

rycho 30.01.2010 12:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1078326)
Wielkość instalatora interesowała mnie ze względu na ilość danych potrzebnych do ściągnięcia. Tak więc przeróbka na Pendriva mnie nie interesuje, choć instrukcję przejrzałem i szkoda, że instalacja nie jest równie prosta :)

Co do 10 dni to wyczytałem w tym regulaminie, że tyle jest na wpisanie kodu aktywującego. Po wprowadzeniu przedłuża się, ale z tego, co swego czasu czytałem, kody nie są już rozsyłane. Ale może się mylę.

Andrzeju!
Instaluj na te 90 dni

Zetoxa 30.01.2010 19:58

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1078296)
Nawiasem mówiąc Nero Lite nie ma 3/4 opcji starego Nero jakie dostawało się często z palnikiem. DVD Video nie pali ! (legalne Nero Lite).

Jabbuś, pali jak najbardziej DVD video, przynajmniej mój nero lite 8.1.1

romanesco 05.02.2010 14:37

Vista a 7 - zmiany: na dobre czy na złe

CIAPEK 09.02.2010 19:20

witam!

Czy naklejka windowsowa dot. legalności na obudowie jest wymagana?
Chce zdjąć tego śmiecia, kawałki schowam sobie razem z płytą w razie czego.

Patrix 09.02.2010 19:46

Wg treści licencji naklejka na obudowie jest wymagana, jednak w warunkach domowych życie wygląda inaczej :D
Jak udowodnisz, że masz legal to nikt się nie będzie czepiać.

ed hunter 09.02.2010 19:47

Moja naklejka leży na obudowie razem z książeczką, już od lat, ale na tej samej obudowie. :haha:

andrzejj9 09.02.2010 19:47

Naklej od spodu i się nie przejmuj ;)

polakT 09.02.2010 20:06

Cytat:

Napisany przez CIAPEK (Post 1080552)
witam!

Czy naklejka windowsowa dot. legalności na obudowie jest wymagana?
Chce zdjąć tego śmiecia, kawałki schowam sobie razem z płytą w razie czego.

W trakcie kontroli u mnie, poprosili o FV/paragon za soft... Wersja zgadzała się z tym co zainstalowane... nie wnikają w nośnik, naklejki, nic... Prawda tak że naklejki to wymysł MS.

Nawet w gry z crackiem nie wnikają, jak masz na nią dowód zakupu

Patrix 09.02.2010 20:13

Piszesz o kontroli u Ciebie w firmie czy prywatnie w domu ? Bo to duża różnica. Jako osoba prywatna nie musisz mieć faktury a paragon mógł wyblaknąć. Mogłeś też dostać system w prezencie. Jako dowód legalności trzeba posiadać naklejkę i oryginalną płytę, FV/paragon niekoniecznie.

A co do gier... dowodu zakupu też nie musisz mieć.
Przykładowo ja sobie ostatnio zrobiłem zakupy w Valve, kupiłem sam klucz a gry ściągnąłem ze steama i co ?

yahol 09.02.2010 20:20

W wersji OEM, naklejka na obudowie jest wymagana.
W wersji BOX, naklejka może być przy dokumentach kompa.
(wersja OEM jest związana z MoBo, BOX nie. Choć istnieją przypadki, dość częste, instalowania wersji OEM, na nowej płycie w nowym kompie)
Do naklejania nalepki zobowiązuje licencja MS, i to wcale nie wymysł, zatwierdzając licencje, zobowiązujesz sie do przestrzegania licencji. Tyle.

Patrix 09.02.2010 20:25

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1080573)
W wersji BOX, naklejka może być przy dokumentach kompa.

Mam Vistę box'ową. Nie ma żadnej nalepki. Chyba, że chodzi Ci o tą oryginalnie naklejoną na pudełko :D

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1080573)
Do naklejania nalepki zobowiązuje licencja MS, i to wcale nie wymysł

A kto pisze, że wymysł ? Jak odlepi to jego sprawa. Ja tylko wysunąłem swoją opinię na ten temat.

polakT 09.02.2010 23:10

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1080575)
Mam Vistę box'ową. Nie ma żadnej nalepki. Chyba, że chodzi Ci o tą oryginalnie naklejoną na pudełko :D

A kto pisze, że wymysł ? Jak odlepi to jego sprawa. Ja tylko wysunąłem swoją opinię na ten temat.

w firmie, tyle ze bardzo małej... na 8 kompów w sumie, a czego tylko 3 miały soft MS, reszta Linux.

Prawda jest taka, że jeżeli jesteś w stosunku do nich arogancki, wyraźnie pokazujesz ze masz ich w d...ie, to zaczną wymyślać - u nas przyszli, zaproponowaliśmy kawkę, miejsce gdzie sobie usiedli papierki poprzeglądali. Porozmawialiśmy, na dyskach nawet bardzo nie szukali (tylko główne foldery obejrzeli), potem sobie poszli.

Ale nie zmienia faktu, że u Ciebie może to wyglądać inaczej. Jak to mówią: co kraj to obyczaj.

Patrix 09.02.2010 23:32

@polakT, skoro firma - to OK.
Trzeba pilnować wszystkiego i nie ma to tam to
a miłym zawsze trzeba być w stosunku do takich gości... :D

Jabba the Hutt 10.02.2010 07:05

Gość nie w porę gorszy od Tatarzyna !

Jabba the Hutt 10.02.2010 15:20

Dziś urodził się problem w moim Windows 7. Otóż mam zainstalowany KLite Codek Pack wraz z Media Player Classic. Rzadko oglądam filmy przez komputer (bezpośrednio) ale zdarzyło mi się. I ciekawa sprawa. Otóż niektóre filmy normalnie odtwarzają ścieżkę audio a inne zamiast dźwięku wydają swoiste "pierdzenie" (inaczej nie mogę tego nazwać - może trzeszczenie ?). Kompa mam podpiętego do wzmacniacza stereo - analogowo. Zdarza się to zarówno w zwykłych AVI jak i w MKV.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52.