Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.01.2011, 12:21   #1291
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
To jakis tanszy acer model 5551A np lub emachine.
Chociaz granica 300ł dla laptopa 15" to ciut malo, zwlaszcza jak jeszcze chcialbys zagrac w miare nowa gre
http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/st...rms=ACER+5551A
http://www.argos.co.uk/static/Produc...s|16164797.htm
http://www.argos.co.uk/static/Browse...in)|15.6|1.htm
Posegregowane wg ceny.
i nie masz co obawiac sie acera czy emachine - swojego acera katuje od sierpnia i wszystko chodzi bdb - poza tym ze trzeba utworzyc sobie dvd recovery samemu, chyba ze odpowiada ci 1 partycja. Co do emachine to kupilismy z bratem takiego mamie - 17" i jakosc wykonania jest dobra, nie jest moze najwyzszych lotow, ale nie ma sie do czego przyczepic za niska cene i w miare dobre parametry.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.01.2011, 14:19   #1292
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Asus na kadlubku K52 / X52 jezeli sie zmiescich w kasie jest bardzo przyzwoity. Podejrzewam ze braknie na i3 ale wystarczy P6100.
Stary 15.01.2011, 18:33   #1293
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Nie wiem jakie są ceny laptopów w UK, ale ten budżet wystarczy jedynie na netbooka.
W przedziale ekonomicznym, b.dobrą propozycją jest Samsung R-540.
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...6pl-w7hp.bhtml

Dobra kultura pracy, niezłe przebiegi na baterii, niestety w gry nie pograsz, chyba, że wybierzesz wersję z ATI 5470, ale ona jest droższa o jakieś 300zł.
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2011, 10:09   #1294
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
szukam lapka do 3k plus minus 100zł

matryca 15,4"-15,6"

coś rozwojowego, coby za rok nie było strasznym gruzem

najlepiej coś z niezintegrowaną grafiką, i na intelu

http://www.arest.pl/produkt/Notebook...M-Cam-Win7-HP/
http://www.arest.pl/produkt/Notebook...0-Cam-Win7-HP/
http://www.arest.pl/produkt/Notebook...R-Cam-Win7-HP/

P.S.
może tez wyglądać

dzięki za info

Ostatnio zmieniany przez icemac : 18.01.2011 o godz. 10:14
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2011, 10:16   #1295
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ja bym popatrzył na Lenovo. Jak kilka miesięcy temu przeglądałem różne modele, to poza DELL'em, w którego celowałem (w sumie Inspirony są całkiem znośne, a odpowiadają twoim wymaganiom) pozytywnie wyróżniał się właśnie Lenovo i ewentualnie Samsung. Modeli konkretnych nie podam, ale w tym przedziale, myślę że standardem powinno być 4GB pamięci, procesor i3 lub i5 (w i7 nie idź), dysk 500GB (ja brałbym 5400RPM) i dodatki. Szukałbym matrycy 1650*1080 (czy ile tam jest teraz przy 16:9), co jednak może być problemem, bo większość ma mniejszą.

Ewentualnie, jeśli ci się nie spieszy, to chyba w okolicach marca mają wejść nowe serie procesorów Intela. Z pierwszych testów wynika, że wydajniejsze, bardziej energooszczędne i mniej się grzejące niż poprzednia seria. Chyba warto poczekać (pytanie jeszcze jak z ceną na początku).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2011, 10:25   #1296
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
laptop ma byc do pracy, ale nie tylko do office'a

przedziale do 3k ciężko znaleźć coś z matrycą 1650*1080

Ostatnio zmieniany przez icemac : 18.01.2011 o godz. 10:28
Stary 18.01.2011, 10:47   #1297
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
A z Vostro (DELL'a) coś się nie znajdzie?

Właśnie wiem (widziałem szukając), że mało jest notebooków tej wielkości z matrycami większymi niż 13xx na coś tam. W sumie tylko DELL'e takie widziałem (ja kupiłem z FullHD i w sumie nie jest źle, czego trochę się obawiałem), no i ewentualnie Asus'a, ale to już z tej serii gamingowych. Mimo wszystko poszukałbym takiego, bo jednak komfort pracy na większej rozdzielczości (zwłaszcza jeśli notebook na być do pracy - przy arkuszach nieocenione Zresztą przy Wordzie, czy nawet przeglądaniu internetu także się przydaje) znacznie wyższy.

Tak na szybko:

http://www.ceneo.pl/6337852

Kosztuje więcej, ale też jest lepsze wyposażenie (karta graficzna - to zawsze bardzo podbija cenę). Może w innej konfiguracji udałoby się znaleźć bliżej 3 tys. Jakby co to przejrzyj ofertę xcom.pl. Mają dość dobre (jak na Polskę) ceny i spory wybór, zwłaszcza jeśli chodzi o notebooki DELL'a.

Ja odpowiedziałbym sobie przed wyborem na jeszcze jedno pytanie - jak istotna jest dla ciebie kultura pracy notebooka. Dla mnie bardzo ważny był ograniczony hałas (i dlatego kupiłem jednego z głośniejszych na rynku...), mniej - ale to też bywa istotne - nagrzewanie się. Niestety DELL'e, przynajmniej te z wyższej półki, nie są teraz pod tym względem idealne.

I tak w ogóle.. zacznij od tej strony
http://www.notebookcheck.pl/

Mają bardzo dobre recenzje, a i na forum - jak zapytasz, zarzucą cię różnymi modelami

Stary 18.01.2011, 10:48   #1298
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pierwszy z brzegu

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/1312518
Stary 18.01.2011, 10:57   #1299
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez Zetoxa Podgląd Wiadomości
do tego samego podałem linka w pierwszym pytaniu

@Andrzeju
ten dell - no cóż nie ta pólka cenowa ...

co do głośności to dobrze byłoby, aby to był odkurzacz 1600Wat

co do strony to dwa poprzednie lapki tak wybrałem (asusa i tośkę)

BTW
do samsungów jakoś nie mam przekonania ... choć może się jakość poprawiła
Stary 18.01.2011, 11:00   #1300
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
bierz go Ajsi, tylko nie przepłacaj w Areszcie

za MSI mogę ręczyć

http://www.2bis.pl/go/_info/?id=20468

Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 18.01.2011 o godz. 11:07
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2011, 11:04   #1301
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Samsungi nie zasługują już zdecydowanie na złą opinię sprzed lat. Zresztą coraz więcej sprzętów tego producenta jest teraz naprawdę dobrej jakości. A przy tym często tańszych niż średnia rynkowa (chociażby notebooki czy na przykład.. telefony).

Bez wizyty w sklepie i tak niewiele zdziałasz, więc podjedź do jakiegoś MM/Saturna i przyjrzyj się Samsungom. To, co fizycznie zwróciło moją uwagę, to bardzo fajna i wygodna klawiatura. Chyba tylko w Sony równe mi się podobała (to jednak już dużo wyższa półka cenowa - zresztą raczej nieuzasadniona). Do tego - to już ocenić można na podstawie recenzji, chociażby na podanej wcześniej stronie - Samsungi charakteryzują się naprawdę dobrą kulturą pracy. Tego nie mogłem niestety ocenić samemu, ale we wszystkich testach bardzo je za to chwalą - że są cichutkie, nie nagrzewają się itp. W połączeniu z dobrymi parametrami i atrakcyjną ceną, dla mnie to jest potencjalnie dobry wybór.

Aha - a jeśli masz możliwość to od razu pójdź do Xcom. We Wrocławiu jest jeden punkt, ale mają sieć sklepów i dobry wybór na miejscu. Plus nie robią problemów z obejrzeniem sprzętu na żywo. Sam planuję się niedługo przejść zobaczyć, jak na żywo wyglądają nowe serie DELL'a (XPS 15 i 17).

Stary 18.01.2011, 11:07   #1302
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez Zetoxa Podgląd Wiadomości
bierz go Ajsi, tylko nie przepłacaj w Areszcie
i tak firma kupi, więc nie interesuje mnie gdzie to uczynią

Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Samsungi nie zasługują już zdecydowanie na złą opinię sprzed lat. Zresztą coraz więcej sprzętów tego producenta jest teraz naprawdę dobrej jakości. A przy tym często tańszych niż średnia rynkowa (chociażby notebooki czy na przykład.. telefony).

Bez wizyty w sklepie i tak niewiele zdziałasz, więc podjedź do jakiegoś MM/Saturna i przyjrzyj się Samsungom. To, co fizycznie zwróciło moją uwagę, to bardzo fajna i wygodna klawiatura. Chyba tylko w Sony równe mi się podobała (to jednak już dużo wyższa półka cenowa - zresztą raczej nieuzasadniona). Do tego - to już ocenić można na podstawie recenzji, chociażby na podanej wcześniej stronie - Samsungi charakteryzują się naprawdę dobrą kulturą pracy. Tego nie mogłem niestety ocenić samemu, ale we wszystkich testach bardzo je za to chwalą - że są cichutkie, nie nagrzewają się itp. W połączeniu z dobrymi parametrami i atrakcyjną ceną, dla mnie to jest potencjalnie dobry wybór.

Aha - a jeśli masz możliwość to od razu pójdź do Xcom. We Wrocławiu jest jeden punkt, ale mają sieć sklepów i dobry wybór na miejscu. Plus nie robią problemów z obejrzeniem sprzętu na żywo. Sam planuję się niedługo przejść zobaczyć, jak na żywo wyglądają nowe serie DELL'a (XPS 15 i 17).
telefonów to za tanich nie mają - sam na galaxy-s i9000
co do lapka to zobaczę, bo dzis będe w Factory to "podotykam sobie" jak będzie i ocenię jakość wykonania

BTW
i tak będzie słuzył przeważnie jako "blaszak"

Ostatnio zmieniany przez icemac : 18.01.2011 o godz. 11:33
Stary 18.01.2011, 11:23   #1303
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Zapomniałem jeszcze wlaśnie o wadze, ale jeśli będzie jako stacjonarny to nie ma to znaczenia. W każdym razie Samsungi są dość lekkie

A telefony - myślałem głównie o Wave (w sumie różnych modelach), ale nawet te droższe w porównaniu chociażby do HTC są dość atrakcyjne cenowo (tak myślę).

Stary 18.01.2011, 11:34   #1304
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

czyli stanęło na Samsungu

wydajność w dobrej cenie - dzięki za info

P.S.
3kg z torbą pewnie nie zabije
Stary 09.02.2011, 12:11   #1305
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ludziska, poszukuję laptopa dla lubej.

Przeznaczenie: pisanie tekstów, słuchanie muzyki, oglądanie filmów, internet, nauka

Wymagania: piękny (aczkolwiek nie musimy się na tym punkcie skupiać ), matryca z 16", pełnowymiarowa klawiatura (numeryczna) i multitouch w gładziku (scrollowanie stron).

Wypadałoby, żeby ten laptop nie okazał się super dziadowskim po roku użytkowania.

Budżet: 2000-2500 PLN.

Jakieś propozycje?

Tagi
jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa

Twoje uprawnienia: