![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1321 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Stałem się szczęśliwym posiadaczem IBM/Lenovo R500
Jak narazie jest bardzo okej, cichutki, zimniutki, matryca matowa o rozdziałce 1650x1080 o wieeeele lepsza niż w moim poprzednim lapku, no i ten ogromny obszar roboczy ... ![]() Co mnie zaskoczylo... fatalne rozmieszczenie portów usb... nawet jednego portu z prawej strony lub z tyłu aby podłączyć myszke ;/ trzeba będzie zakupić mysz na BT chyba ![]() z fajnych gadżetów to dioda podświetlająca klawiaturę. Przydaje się w nocy;] ale i tak żadko będę używał gdyż nie lubię po ciemku siedzieć przed kompem, szkoda oczu. Kolega ma podobny model, jednak z dyskiem 7200rpm, i chyba u niego lepiej śmiga, zastanowie się nad zakupem takiego bądź SSD na system + drugi dysk na dane w ultrabayu, ale to drogie rozwiązanie;/ Co prawda jakość materiałów nie jest już aż tak za***ista jak w starszych modelach, ale i tak polecam ten model;] |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#1322 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja randke z MB Pro znowu musze odlozyc na pozniej. Model 13 calowy jest dla mnie laptopem idealnym (i3, 4 GB DDR 3 z ECC, 500 GB HDD, Mini DP, Thunderbolt, gabaryty, piekny design, aluminium + szklo, wykonanie oraz spasowanie czesci). Niestety, dyskwalifikuje go grafika Intela ktora jest dla mnie nie do przyjecia. Do zobaczenia za rok. Na szczescie juz z OS X 10.7 Lion :-)!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Zdecyduj sie. Albo idealny albo nie.
|
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Get a Mac!
Grafika sprawia, jako jedyna cecha, sprawia ze idealny nie jest. 15'' ma juz grafike OK, ale tyle cali to juz niemobilna kobyla. Ble...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1325 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Cytat:
Gdzie i za ile kupiłeś? Tak jak pisałem wcześniej, ciężko teraz dostać R500 nówkę i w rozsądnej cenie.
|
|
|
|
|
|
|
#1326 | |||
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Z BT bym nie ryzykował, bo czytałem, że myszki 'usypiają' po kilku sekundach bezczynności, a potem potrzebują 2-3 sekund na wybudzenie. I tak w kółko. Popatrz na myszki bezprzewodowe z nano odbiornikami (seria Microsoft Mobile - od 1000 w górę (poza 2000 i 5000), ewentualnie Logitech, któryś z nowszych modeli (Nano VX, Anywhere MX, Revolution..). Taki wystaje kilka milimetrów z obudowy i nawet z przodu da się to przeżyć. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1327 |
|
Get a Mac!
Andrzejj9 - bujda z tymi myszkami i ich usypianiem. Mam Logitecha na BT do laptopa i nic takiego nie zaobserwowalem. W dodatku na dwoch bateriach alkaicznych pracuje prawie pol roku. Tyle ze ostatnio lezy i sie kurzy z racji uzytkowania iPada...
|
|
|
|
|
|
#1328 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
mam Logitecha na BT - zadnych "usypian" nigdy nie zaobserwowano
a dziala z 5m na pewno (wg specyfikacji do 10 - nie sprawdzalem) co okazuje sie bezcenne, gdy oglada sie film na TV z kompa ![]() w dodatku stacja dokujaca nieotrzebna - 2 aku i czlowiek zapomina co to wymiana a na dzien przed rozladowaniem ostrzega
|
|
|
|
|
|
#1329 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możliwe, że dotyczyło to niektórych tylko modeli, niemniej uważałbym na to. Za dużo opinii tego typu widziałem, żeby był to odosobniony przypadek (choć może dotyczyło początków). Niemniej modeli na BT i tak dużo nie ma.
|
|
|
#1330 | |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Np. TA działa z PC/Notebook, w środowisko Windows nie działają tzw. gesty
|
|
|
|
#1331 |
|
Get a Mac!
Magic Mouse bez gestow nie ma sensu. Poza tym pecetowcowi na pewno bedzie przeszkadzql brak prawego klawisza, bo w Windows jest on nieodzowny.
|
|
|
|
|
#1332 | |
|
Guru
Cytat:
|
|
|
|
#1333 |
|
Get a Mac!
Jest jakis odpowiednik od Microsoftu chyba, ktory gesty w Windows 7 obsluguje. Nazwy nie pamietam, ale chyba warto sie zainteresowac :-)!
A co do notebooka, tak teraz mysle ze naped optyczny nie jest mi potrzebny, a ze stawiam na mobilnosc... to moze MacBook Air 13''? Ktos uzywa? W ile wstaje Snow Leopard z SSD? Jak z wydajnoscia? Jakimi kompromisami okupiona jest mobilnosc nie do przebicia? Czy brak poswietlenia klawiatury w nowej generacji rzeczywiscie jest uciazliwy? Ile wytrzymuje bateria? |
|
|
|
|
|
#1334 |
|
Guru
Miałem do czynienia z MacBook Air 13, nie jest zły, ale są pewne minusy.
Instalacja systemu jest problematyczna, wymagana super drive, no chyba, że mamy dostęp do macbook pro/iMac/mac mini Dużą zaletą jest jego waga i czas pracy na baterii Co do wydajności szału nie ma, a może za krótko go testowałem, raptem dwa dni
|
|
|
#1335 | ||
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o myszkę to widziałem jak się sprawuje http://allegro.pl/mysz-laser-hd-micr...473033128.html Jest cichutka, idealnie leży w dłoni a accu trzyma ok 3 miesiecy. Ktoś może ma taką i może coś o niej powiedzieć? |
||
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|