![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1291 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jakis tanszy acer model 5551A np lub emachine.
Chociaz granica 300ł dla laptopa 15" to ciut malo, zwlaszcza jak jeszcze chcialbys zagrac w miare nowa gre ![]() http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/st...rms=ACER+5551A http://www.argos.co.uk/static/Produc...s|16164797.htm http://www.argos.co.uk/static/Browse...in)|15.6|1.htm Posegregowane wg ceny. i nie masz co obawiac sie acera czy emachine - swojego acera katuje od sierpnia i wszystko chodzi bdb - poza tym ze trzeba utworzyc sobie dvd recovery samemu, chyba ze odpowiada ci 1 partycja. Co do emachine to kupilismy z bratem takiego mamie - 17" i jakosc wykonania jest dobra, nie jest moze najwyzszych lotow, ale nie ma sie do czego przyczepic za niska cene i w miare dobre parametry. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1292 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Asus na kadlubku K52 / X52 jezeli sie zmiescich w kasie jest bardzo przyzwoity. Podejrzewam ze braknie na i3 ale wystarczy P6100.
![]() |
#1293 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem jakie są ceny laptopów w UK, ale ten budżet wystarczy jedynie na netbooka.
W przedziale ekonomicznym, b.dobrą propozycją jest Samsung R-540. http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...6pl-w7hp.bhtml Dobra kultura pracy, niezłe przebiegi na baterii, niestety w gry nie pograsz, chyba, że wybierzesz wersję z ATI 5470, ale ona jest droższa o jakieś 300zł. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
szukam lapka do 3k plus minus 100zł
![]() matryca 15,4"-15,6" coś rozwojowego, coby za rok nie było strasznym gruzem najlepiej coś z niezintegrowaną grafiką, i na intelu http://www.arest.pl/produkt/Notebook...M-Cam-Win7-HP/ http://www.arest.pl/produkt/Notebook...0-Cam-Win7-HP/ http://www.arest.pl/produkt/Notebook...R-Cam-Win7-HP/ P.S. może tez wyglądać ![]() dzięki za info Ostatnio zmieniany przez icemac : 18.01.2011 o godz. 10:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja bym popatrzył na Lenovo. Jak kilka miesięcy temu przeglądałem różne modele, to poza DELL'em, w którego celowałem (w sumie Inspirony są całkiem znośne, a odpowiadają twoim wymaganiom) pozytywnie wyróżniał się właśnie Lenovo i ewentualnie Samsung. Modeli konkretnych nie podam, ale w tym przedziale, myślę że standardem powinno być 4GB pamięci, procesor i3 lub i5 (w i7 nie idź), dysk 500GB (ja brałbym 5400RPM) i dodatki. Szukałbym matrycy 1650*1080 (czy ile tam jest teraz przy 16:9), co jednak może być problemem, bo większość ma mniejszą.
Ewentualnie, jeśli ci się nie spieszy, to chyba w okolicach marca mają wejść nowe serie procesorów Intela. Z pierwszych testów wynika, że wydajniejsze, bardziej energooszczędne i mniej się grzejące niż poprzednia seria. Chyba warto poczekać (pytanie jeszcze jak z ceną na początku).
![]() |
#1296 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
laptop ma byc do pracy, ale nie tylko do office'a
![]() przedziale do 3k ciężko znaleźć coś z matrycą 1650*1080 ![]() Ostatnio zmieniany przez icemac : 18.01.2011 o godz. 10:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1297 |
the one
CDRinfo VIP
A z Vostro (DELL'a) coś się nie znajdzie?
Właśnie wiem (widziałem szukając), że mało jest notebooków tej wielkości z matrycami większymi niż 13xx na coś tam. W sumie tylko DELL'e takie widziałem (ja kupiłem z FullHD i w sumie nie jest źle, czego trochę się obawiałem), no i ewentualnie Asus'a, ale to już z tej serii gamingowych. Mimo wszystko poszukałbym takiego, bo jednak komfort pracy na większej rozdzielczości (zwłaszcza jeśli notebook na być do pracy - przy arkuszach nieocenione ![]() Tak na szybko: http://www.ceneo.pl/6337852 Kosztuje więcej, ale też jest lepsze wyposażenie (karta graficzna - to zawsze bardzo podbija cenę). Może w innej konfiguracji udałoby się znaleźć bliżej 3 tys. Jakby co to przejrzyj ofertę xcom.pl. Mają dość dobre (jak na Polskę) ceny i spory wybór, zwłaszcza jeśli chodzi o notebooki DELL'a. Ja odpowiedziałbym sobie przed wyborem na jeszcze jedno pytanie - jak istotna jest dla ciebie kultura pracy notebooka. Dla mnie bardzo ważny był ograniczony hałas (i dlatego kupiłem jednego z głośniejszych na rynku...), mniej - ale to też bywa istotne - nagrzewanie się. Niestety DELL'e, przynajmniej te z wyższej półki, nie są teraz pod tym względem idealne. I tak w ogóle.. zacznij od tej strony ![]() http://www.notebookcheck.pl/ Mają bardzo dobre recenzje, a i na forum - jak zapytasz, zarzucą cię różnymi modelami ![]()
![]() |
#1298 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() |
#1299 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
![]() @Andrzeju ten dell - no cóż nie ta pólka cenowa ... co do głośności to dobrze byłoby, aby to był odkurzacz 1600Wat ![]() co do strony to dwa poprzednie lapki tak wybrałem (asusa i tośkę) BTW do samsungów jakoś nie mam przekonania ... choć może się jakość poprawiła ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1300 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
bierz go Ajsi, tylko nie przepłacaj w Areszcie
![]() za MSI mogę ręczyć http://www.2bis.pl/go/_info/?id=20468
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 18.01.2011 o godz. 11:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1301 |
the one
CDRinfo VIP
Samsungi nie zasługują już zdecydowanie na złą opinię sprzed lat. Zresztą coraz więcej sprzętów tego producenta jest teraz naprawdę dobrej jakości. A przy tym często tańszych niż średnia rynkowa (chociażby notebooki czy na przykład.. telefony).
Bez wizyty w sklepie i tak niewiele zdziałasz, więc podjedź do jakiegoś MM/Saturna i przyjrzyj się Samsungom. To, co fizycznie zwróciło moją uwagę, to bardzo fajna i wygodna klawiatura. Chyba tylko w Sony równe mi się podobała (to jednak już dużo wyższa półka cenowa - zresztą raczej nieuzasadniona). Do tego - to już ocenić można na podstawie recenzji, chociażby na podanej wcześniej stronie - Samsungi charakteryzują się naprawdę dobrą kulturą pracy. Tego nie mogłem niestety ocenić samemu, ale we wszystkich testach bardzo je za to chwalą - że są cichutkie, nie nagrzewają się itp. W połączeniu z dobrymi parametrami i atrakcyjną ceną, dla mnie to jest potencjalnie dobry wybór. Aha - a jeśli masz możliwość to od razu pójdź do Xcom. We Wrocławiu jest jeden punkt, ale mają sieć sklepów i dobry wybór na miejscu. Plus nie robią problemów z obejrzeniem sprzętu na żywo. Sam planuję się niedługo przejść zobaczyć, jak na żywo wyglądają nowe serie DELL'a (XPS 15 i 17).
![]() |
#1302 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
i tak firma kupi, więc nie interesuje mnie gdzie to uczynią
![]() Cytat:
![]() co do lapka to zobaczę, bo dzis będe w Factory to "podotykam sobie" jak będzie i ocenię jakość wykonania ![]() BTW i tak będzie słuzył przeważnie jako "blaszak" Ostatnio zmieniany przez icemac : 18.01.2011 o godz. 11:33 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
the one
CDRinfo VIP
Zapomniałem jeszcze wlaśnie o wadze, ale jeśli będzie jako stacjonarny to nie ma to znaczenia. W każdym razie Samsungi są dość lekkie
![]() A telefony - myślałem głównie o Wave (w sumie różnych modelach), ale nawet te droższe w porównaniu chociażby do HTC są dość atrakcyjne cenowo (tak myślę).
![]() |
#1304 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
czyli stanęło na Samsungu
![]() wydajność w dobrej cenie - dzięki za info ![]() P.S. 3kg z torbą pewnie nie zabije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Ludziska, poszukuję laptopa dla lubej.
Przeznaczenie: pisanie tekstów, słuchanie muzyki, oglądanie filmów, internet, nauka Wymagania: piękny (aczkolwiek nie musimy się na tym punkcie skupiać ![]() Wypadałoby, żeby ten laptop nie okazał się super dziadowskim po roku użytkowania. Budżet: 2000-2500 PLN. Jakieś propozycje? |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|