![]() |
Do użytkowników XPS l702x, nie wiem czy ktoś prócz froga posiada jeszcze :) Otóż chodzi o obudowę. Górna i dolna część są aluminiowe? Klapa zdaje się, że tak o ile mi wiadomo. Co z tym dołem? To czasem nie plastik pomalowany na srebrno? :)
|
dla osob poszukujacych netbooka o super dlugim czasie pracy na baterii - w Realu (bez oglaszania w gazetce, wiec bez bujek przy stoisku!) jest Nokia Booklet 3G przeceniona z 1699 na 1200!
wkrotce cos wiecej o nim powiem :> |
Pytanko - czy w notebooku da się NA STAŁE wyłączyć "wbudowane" LCD - oczywiście nie korzystając ze stacji dokującej ;)
dokładniej chodzi mi o podpięcie Notebooka SAMSUNG RC510-S01PL do ekranu zewnętrznego, coby służył jako korpusik ;) dzieki za info P.S. kumpel chce kupić jakiś notebook, aby służył jako korpusik do filmów, netu itp... ;) |
Przecież masz te przyciski funkcyjne na klawiaturze do przełączania obrazu,
można ustawić kilka trybów, między innymi przełączenie sygnału na gniazdo monitorowe, ekran wtedy gaśnie... |
Na stale wylaczyc sie nie raczej da. Za to mozna kupic lapka z wlacznikiem z boku i nie otwierac - powinien od razu wyrzucic obraz na VGA.
W moim HP lekko podnosze klape, naciskam power i zamykam. POST sie pojawia na VGA. |
Cytat:
dzięki za info :spoko: |
Panowie - stoję przed wyborem kupna komputera, który zastąpi moją stacjonarkę - wymagań nie mam dużych tak samo jak budżetu.
Komp będzie służył do podstawowych czynności, ale chciałbym od czasu do czasu pograć w jakąś gierkę (wiadomo że nie na max detalach i nie najnowsze tytuły ale coś przyzwoitego) Zastanawiam się pomiędzy dwoma asusami. http://allegro.pl/asus-x53sv-k53-i5-...807569095.html Tańszy z procesorem i5 http://allegro.pl/asus-x53sv-k53sv-i...html?source=oo bądź droższą wersją z i7 Zastanawia mnie jedna kwestia. Czy warto dopłacać ok 300 zł do laptopa aby posiadał on procesor i7 (czy karta graficzna nie będzie wąskim gardłem w tym zestawie)? Czy różnica w wydajności będzie, dla mnie przeciętniaka, na tyle niezauważalna, że lepiej pieniądze przeznaczyć na piwo i posiadać i5. pozdrawiam |
Jak nie wymagasz, to w i7 się nie pchaj, i3 lub i5 max,
tak samo nie pchaj się w grafiki intela i sis (musi być radeon albo nvidia), postaraj się wybierać modele z matowa matrycą i obudową bez połysku, poniżej 15 cali ekran też nie schodź. |
Patrix! Ty się nie znasz!
|
Jeśli ma zastąpić stacjonarkę, to polecam jakiś i5 i zewnętrzny monitor.
|
Krisu, taak! Jeszcze bezprzewodowa klawiatura z myszką a laptoka pod biurko :]
Ale zara zara kurdę teraz przypomina znowu stacjonarkę! :szczerb: |
Paja jak ma zastapic stacjonarke to wolalbym dodac te pieniadze zaoszczedzone przy procku i5 do 17`.
|
A czy będziesz go nosić?
Laptop nie może zastąpić stacjonarki, chyba że właśnie z bezprzewodową klawiaturą i monitorem. No jeszcze zależy do czego - do poczty,netu i office ujdzie. Sprawdzałem i lapa sprzedałem (miał 2 rdzenie i GeForce 8 co ponad 3 lata temu było całkiem niezłe), stacjonarka została. Brat też sprawdzał i teraz kupił stacjonarkę z monitorem 24 cale IPS, a lapa oddał żonie. Bynajmniej ani ja ani on nie gramy w gry. Po prostu komfort jest całkiem inny. Lapek jest po to by go nosić, a jeżeli się go nie nosi to nie ma sensu go kupować. Bateria po 2 latach padnie, matryca kiepska, wydajność mizerna (dysk 2,5'' 5400rpm z windowsem to porażka). Układ klawiatury dziwny. Dziubanie touchpada też nijak się ma do porządnej myszy. Jeżeli koniecznie ma być lap to ja bym się rozejrzał za Lenovo. |
Cytat:
Bez dodatkowych klawiatur i monitorów, i tak od 4 lat! Wszytko robię na lapciu :serdusz:. |
Zastapienie stacjonarki rozumiem ze @paja nie zamierza wlasnie z nim nigdzie latac tylko lapek ma byc caly czas w jednym miejscu jak PC. Bateria wtedy nie problemem bo lap bedzie glownie podlaczony do sieci caly czas. A ze z PCtami przewaznie mielismy monitory wieksze niz ekrany lapkow a wiec 17tka jak najbardziej wskazana. Wiadomo PC z duzym monitorem i osobna klawiatura i mysza wygodniejszy. No ale jak juz ktos sie nosi z zamiana na laptopa to chyba zdaje sobie z tego sprawe. Poki co tez specjalnie nie przyzwyczailem sie do touchapda dlatego pomagam sobie M515tka ktora zarowno w lozku jak i na stole sprawuje sie wysmienicie :> Frog Poleca tego gryzonia ;>
http://allegro.pl/logitech-m515-najt...807220230.html |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:16. |