![]() |
Cytat:
|
Dzisiaj oba określenia stosowane są wymiennie, ot taki detal :P
|
Ja tam nic wymmienego nie widze , po prostu na rynku zostaly gluwnie badziewiaste notebooki a laptopy sa od nielicznych producentow
|
Laptopy sie dobrze maja. Wszystko zalezy glownie od tego do czego go potrzebujesz, jak tylko do netu to notebook czy inny chromebook.
|
Netbook do internetu średnio się nadaje, przynajmniej taki nie supernowy. Strony są teraz tak budowane, by zżerały jak najwięcej zasobów - bez sensu, ale tak jest. Na swoim netbooku wyłączyłem np. domyślny styl gmaila, bo wczytywał się wieki całe.
Z lepszych wiadomości - zacząłem pod siebie konfigurować tego precisiona co go ostatnio nabyłem - maszyna jest megamocna w porównaniu z moim zabytkiem, ale przerzucenie wszystkiego potrwa wieki. Tak czy inaczej, przeglądarka już jest, więc spamować można. :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na dobry początek: - mysz - dysk zewnętrzny - aparat lub czytnik kart pamięci - każde inne zewnętrzne urządzenie z pamięcia wewnętrzną (kamerka samochodowa, kamera sportowa, telefon, tablet itp. itd.) - monitor zewnętrzny - nie wiem czy apple to już też wykastrowało, ale na wszelki wypadek dodam - słuchawki. Z czego pierwsze trzy i ostatnie używam non stop. I teraz brak normalnego portu USB ciągle jeszcze czyni notebooka nieużywalnym, ale jeden jak się szybko okazało też jest za mało. Musiałem za każdym razem odłączać mysz, żeby zgrać zdjęcia z karty (bo brak czytnika kart), nie mówiąc o podłączeniu dysku zewnętrznego. Dla mnie to nie jest praca tylko użeranie się ze sprzętem, a tego nie znoszę. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22. |