Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Zakup notebooka (https://forum.cdrinfo.pl/f113/zakup-notebooka-70415/)

misiozol 02.11.2018 15:38

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1412651)
- esata - nigdy tego nie użyłem nawet w stacjonarce, jak dla mnie zbędne, w dobie dysków sieciowych i chmur niepotrzebne zupełnie
- IEEE 1394 - zbędne, przez 6 lat raz tego użyłem, do kamery analogowej. A kto teraz używa kamer na kasety...
- lan - to się zgodzę, tego mi brakuje w mac'u, ale przejściówka załatwia temat

Te porty, to era lat minionych, jak kiedyś napęd dyskietek. O właśnie, może dolicz do swojej listy napęd dyskietek 5,25 cala, przecież to niezbędne :haha:

:czytaj: Ooo wlasnie TY NIE UZYLES !!! nie znaczy ze nie potrzebne i tobie sie tylko wydaje ze minionych bo ja np. uzywam wszystkich w/w i bardzo sie ciesze ze posiadam w laptopie , no ale tak to jest jak ma sie mac-a i mysli ze laptop jest tylko do spamowania na forum i pisania mail !! :P

ed hunter 02.11.2018 15:41

Dobry temat, ciekawe kto założył. :>
Mam wino, ciasteczka na amerykańską nutę, ze słonym karmelem, a drugie z masłem orzechowym, siadłem wygodnie i czytam. :D

toast2 :jem:

misiozol 02.11.2018 15:48

A ja wiem, taki fajny autor :taktak: , co go znamy i lubimy ale palcem wytykac nie ladnie ;)

Reetou 02.11.2018 16:04

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1412654)
:czytaj: Ooo wlasnie TY NIE UZYLES !!! nie znaczy ze nie potrzebne i tobie sie tylko wydaje ze minionych bo ja np. uzywam wszystkich w/w i bardzo sie ciesze ze posiadam w laptopie , no ale tak to jest jak ma sie mac-a i mysli ze laptop jest tylko do spamowania na forum i pisania mail !! :P

Ooo właśnie TY UŻYWASZ!!! Załóż sondę. Myślę, że niewiele się pomylę mówiąc, że ponad 90% użytkowników nigdy nie podpięło nic do swojego notebooka.

mgit 02.11.2018 16:46

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1412654)

No nie tylko, zapomniałeś o najważniejszym - facebook

misiozol 02.11.2018 22:22

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1412657)
Ooo właśnie TY UŻYWASZ!!! Załóż sondę. Myślę, że niewiele się pomylę mówiąc, że ponad 90% użytkowników nigdy nie podpięło nic do swojego notebooka.

Zdecydowanie dlatego kupuje laptopy nie notebooki ot taki detal ;) :P

Reetou 03.11.2018 00:38

Dzisiaj oba określenia stosowane są wymiennie, ot taki detal :P

misiozol 03.11.2018 10:35

Ja tam nic wymmienego nie widze , po prostu na rynku zostaly gluwnie badziewiaste notebooki a laptopy sa od nielicznych producentow

loki7777 03.11.2018 11:07

Laptopy sie dobrze maja. Wszystko zalezy glownie od tego do czego go potrzebujesz, jak tylko do netu to notebook czy inny chromebook.

joujoujou 03.11.2018 22:17

Netbook do internetu średnio się nadaje, przynajmniej taki nie supernowy. Strony są teraz tak budowane, by zżerały jak najwięcej zasobów - bez sensu, ale tak jest. Na swoim netbooku wyłączyłem np. domyślny styl gmaila, bo wczytywał się wieki całe.

Z lepszych wiadomości - zacząłem pod siebie konfigurować tego precisiona co go ostatnio nabyłem - maszyna jest megamocna w porównaniu z moim zabytkiem, ale przerzucenie wszystkiego potrwa wieki. Tak czy inaczej, przeglądarka już jest, więc spamować można. :taktak:

ed hunter 04.11.2018 21:03

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1412717)
Netbook do internetu średnio się nadaje, przynajmniej taki nie supernowy. Strony są teraz tak budowane, by zżerały jak najwięcej zasobów - bez sensu, ale tak jest. Na swoim netbooku wyłączyłem np. domyślny styl gmaila, bo wczytywał się wieki całe.

Z lepszych wiadomości - zacząłem pod siebie konfigurować tego precisiona co go ostatnio nabyłem - maszyna jest megamocna w porównaniu z moim zabytkiem, ale przerzucenie wszystkiego potrwa wieki. Tak czy inaczej, przeglądarka już jest, więc spamować można. :taktak:

Widzisz, jakbyś miał japko, to wszystko od razu byłoby tak jak byś święcie wierzył, że lubisz. :szczerb:

mgit 04.11.2018 22:42

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1412770)
Widzisz, jakbyś miał japko, to wszystko od razu byłoby tak jak byś święcie wierzył, że lubisz. :szczerb:

I nie było by dylematów - i można by się zająć tematami ważniejszymi czyli tematem :cycki: k***a

andrzejj9 13.11.2018 21:00

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1412644)
Ale jakiego sprzętu zewnętrznego?

Z lekkim opóźnieniem.

Na dobry początek:

- mysz

- dysk zewnętrzny

- aparat lub czytnik kart pamięci

- każde inne zewnętrzne urządzenie z pamięcia wewnętrzną (kamerka samochodowa, kamera sportowa, telefon, tablet itp. itd.)

- monitor zewnętrzny

- nie wiem czy apple to już też wykastrowało, ale na wszelki wypadek dodam - słuchawki.

Z czego pierwsze trzy i ostatnie używam non stop. I teraz brak normalnego portu USB ciągle jeszcze czyni notebooka nieużywalnym, ale jeden jak się szybko okazało też jest za mało. Musiałem za każdym razem odłączać mysz, żeby zgrać zdjęcia z karty (bo brak czytnika kart), nie mówiąc o podłączeniu dysku zewnętrznego. Dla mnie to nie jest praca tylko użeranie się ze sprzętem, a tego nie znoszę.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:07.