![]() |
Matowa matryce mozna bez problemu zamowic w Apple Online Store . MBP kumpla o ktorym pisalem to wlasnie mat - minus jest IMO estetyczny, bo przy matach nie ma czarnej ramki dokola ekranu.
Ceny 3letniego Apple Care Protection Plan mozna sprawdzic na stronie store.apple.com/pl/ Laptop bezglosny. Czy jest cieply? Czasem jest. Tak samo jak moj iPad i tak samo jak tona laptopow PC innych producentow zrobionych z plastiku. Pracujace podzespoly generuja cieplo i tego nigdzie nie unikniesz. A przesiadki na OS X nie bedziesz zalowal nigdy! |
@Rosol MakBuki się grzeją przy bardziej intensywnej pracy, jeżeli to połączysz z aluminiową obudową to... ;)
Cytat:
Przy dobrze zrobionym modelu nie odczujesz, że to plastik. @Rosol może Precision od Della? http://www.dell.com/pl/firmiinstytuc...ision-m4600/fs Recenzje poszczególnych modeli sprawdź na http://www.notebookcheck.pl/ W przypadku Della możesz mieć serwisanta, który usterkę usunie na miejscu ;) P.S. MakBuki Pro mają tyle z Pro co iPhon ze smartfona ;) |
Cytat:
|
Żaden problem - dajesz 1200 zł i masz 3 lata...
|
Cytat:
Właśnie... jak z gwarancją? Sprzęt firmowy za grubą kase, to i gwarancja musi być na 3-4lata... |
Cytat:
Cytat:
Ty mu lepiej powiedz jak wygląda i za ile gwarancja, co po gwarancji i jak z dostepnoscia serwisowych części... rosol, myślisz, że akku łatwo sobie zmienisz ? |
Cytat:
Lapek bedzie na firmie, faktura obowiązkowa i czas realizacji do 30 dni. Cały czas się waham, bo MBP wyjdzie z tym wszystkim bardzo drogo, a nie jestem pewny co do tego wynalazku;) Myślę też o lapku z Windows oraz jakimś starszym (używanym?) maczkiem z allegro, cobym zobaczył jak to lata, ale konfiguracje są tak stare (gorsze niż w moim 4 letnim R500 o wartości 1500zł), że aż boję się kupić maca z dużo gorszym konfigiem za 3-4tys;/ Nie napisałeś jeszcze czy się grzeje ta obudowa aluminiowa? :) Czy wentylator chodzi cały czas? Czy przy tym 1800rpm nie słychać go zbytnio? (lubię idealną ciszę :P takie zboczenie po HPku:) ) A jak wygląda cena maca w stanach? |
To Apple wypuściło coś z matową matrycą?
|
Ja mam mini, znajomy ma MBP i wiatraki rzadko wchodza na obroty wyzsze niz 1800 rpm (podobnie jak u mnie - w zasadzie tylko przy przetwarzaniu miniatur importowanego materialu do montazu/edycji - gdy skonczy cisza).
Jest kilku partnerow - iSpot, Cortland, KDS i inni. Zalezy czy chcesz to brac na firme czy nie - ponadto sa znizki dla sektora edukacji, wiec jesli masz znajomego wykladowce akademickiego to tez rabat dostaniesz. Jesli nie zalezy Ci na firmie i fakturze (gwarancja i tak jest ogolnoswiatowa w oparciu o numer seryjny i pierwsza aktywacje) moge dac namiar na czlowieka w stanach ktory wysle sprzet w najnizszej z mozliwych cen, tyle ze czas oczekiwania to okolo 6 tygodni. Dysk i RAM wymieniasz bez utraty gwarancji - nie wiem jak gwarancja podchodzi do tematu wymiany SuperDrive na bonusowe SSD (Optibay). Co do poczytania informacji dla poczatkujacych switcherow - zapraszam na MyApple.pl :-)! Bardzo mila atmosfera i ludzie dysponujacy spora wiedza, czasem nawet jeszcze siegajaca pierwszych Macintoshy i Perform :-)! |
Cytat:
Gdzie teraz można kupić najtaniej taki sprzęt? Jak jest z gwarancją? Można dokładać RAM, dysk bez obawy o utrate gwary? Jeszcze a propos MacOSa... Jakieś forum/ciekawy blog odnośnie przesiadki z Windows na Maca by mi się przydał do poczytania;) |
MacBook Pro Mid 2011 + OptiBay + Crucial M4 256 GB i bedzie wesolo :-)! RAM tani jak barszcz - wsadzilbym 2x8 GB, u siebie mam Patrioty dedykowane do Apple i smigaja pieknie.
|
Cytat:
No właśnie nie chce kupić czegoś co się grzeje jak grzejnik (miałem kiedyś HP i nigdy wiecej). Teraz mam Lenovo R500 i jest super. Zimny cały czas. Gdybym nie musiał wydać tych pieniedzy to bym nie zmieniał laptopa, no ale muszę ;] Przede wszystkim duzo RAMu ;) developerskie serwery aplikacji zjadają bardzo dużo, także dobrze by było 8GB z możliwością późniejszego rozszerzenia, procek... nie wiem... i7, ale jaki model to w tej chwili nie jestem na czasie;) wiem ze w MBP są quady, pewnie fajnie to chodzi;] grafika - laptop do pracy, żadnych gier, najlepiej najgorsza co by się nie grzała i prądu nie jadła;) matryca... ok 15", matowa o podwyższonej rozdziałce (Full HD trochę za duża, a będę miał monitor zewnętrzny do pracy). Teraz mam 1680x1050 i jest idealnie dysk - teraz mam 60GB SSD na system + 500GB w ultrabayu, idealne rozwiązanie, chociaż na system przydałoby się trochę więcej, brak napędu optycznego - nie używam Sony nie chcę, znajomy ma i sam mówi żeby się w to nie pchać... Dell ?? jakoś nie przekonuje mnie ta firma, no ale może jakaś propozycja? Edit: szczerze mówiąc nie używałem do tej pory mac os'a, nie wiem czy będę w stanie sprawnie się w tym poruszać. Wiem że soft do pisania w javie stoi na wysokim poziomie w macosie, wiec chyba nie byłoby problemu z przesiadką... |
A z czego ma byc obudowa w segmencie premium? Z trzeszczacego plastiku o.O?
|
@Rosol do jakiej pracy, co zamierzasz na nim pisać?
MscBook odpada bo się grzeje jak ruski piekarnik, obudowa z aluminium... Może coś od Sony, Della z linii biznes? Napisz jakie ma posiadać wnętrzności. |
Moje zdanie znasz... ;-)
Choc jesli ma tam stac "Okienkowo", to wszystko byle nie MacBook Pro :-P Jesli na piedestale stawiasz wygode, stabilnosc i czas pracy na baterii pod OS X ty wybor jest oczywisty... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:49. |