![]() |
Już mi się nie chce 2x wentylatora wymieniać. Przydałoby się coś nowszego i szybszego. :)
Niestety nowoczesne strony www oraz filmy wymagają większej mocy obliczeniowej i mój T42 się grzeje. Obecnie 45 stopni CPU, 50 stopni GPU. Odkurzony itp. |
thikpad się popsuł?
|
A co byście polecili do 1500 - 1900 zł?
Warunki: - cichy, - matowa matryca od 14" w górę, - cichy, - nadający się do filmów HD, - Windows 7, - i cichy. |
Cytat:
|
Mimo wszystko 2500 byłoby ceną bardziej odpowiednią (może jeszcze ze stówkę - dwie za ten system). I nawet nie dlatego, że Acer, bo też widzę, że laptopy tej firmy są coraz lepsze. Ale to po prostu jest przeciętna konfiguracja. Za 2 z kawałkiem, a nie prawie 3,5.
|
Może i trochę przesadzili, ale seria TravelMate zawsze była bardziej topowa, stąd za samo to cena jest wyższa. Druga sprawa - matryca matowa (mimo, że jest tańsza w produkcji to notebooki z nią są droższe). No i trzecia rzecz, Acer przez ostatnie lata wykonał kawał dobrej roboty jeżeli chodzi o jakość wykonania. Miałem styczność już z kilkoma nowymi modelami i jestem zaskoczony. Poza tym, system na nim jest w wersji Pro, no więc to też dorzuciło kilka groszy więcej do końcowej ceny.
|
Cytat:
|
loki7777, pisałeś że preferujesz Acera. Proponuję model TM8573T. Dobry i porządnie wykonany komputerek (aluminiowa pokrywa), kultura pracy też elegancka. Na prawdę udany model.
|
Cytat:
Tylko nazwę szkoły - czasem nazwa jest np. bez kropki (st James zamiast st. James) i trzeba się nakombinować. :zongluje: I tak dalej. :] |
Cytat:
|
Na 1 osobe czy na 2 kupowane? Bo jak na dwie to bede musial obejsc sie smakiem, a oferta jest kuszaca;) I jak oni weryfikuja ucznia, trzeba cos wysylac czy tylko podaje sie adres szkoly?
|
Są jednostanowiskowe.
Mam w domu. Dwa stanowiska, dwie licencje, dwa zakupy. :) |
No tak, ale czy moge legalnie zainstalowac na 2 kompach? Wlasnie dlatego pytam czy oem czy box - masz to moze w domku? Bo 1 wezme dla siebie na 100%:)
I ten Dell xps nie ma normalnej klawki numerycznej a szkoda:( |
Możesz kupić jedną kopię na jedną osobę. :>
|
A czy to jest OEM czy BOX(tego nie moge znalezc, ale chyba oem bo na 1 stanowisko sa naklejki)? Tzn. zrobie na 1 lapku czy dam rade na 2;) Bo moge zakupic tylko 1 kopie na 1 dom - a lapki biore 2 - a jakby sie dalo to bym sobie upgrade tez zrobil swojego home office ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:15. |