![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1531 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1532 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
No panowie wlasnie rozpakowuje mojego BRAND NEW :
http://allegro.pl/dell-xps-l702x-i7-...704272237.html i zabieram sie za instalacje OSa i wszystkiego... Takze w krotce zapodam pierwsze wrazenia ;> |
![]() |
![]() |
![]() |
#1533 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Instalacje OS'a? Przypomnij mi - brałeś bez systemu? (bo jeśli z to wszystko będzie skonfigurowane)
I własnie, ponieważ namawiają mnie coraz bardziej na ten model i coraz bardziej nad jego kupnem się zastanawiam, jak mógłbyś zwrócić uwagę i coś napisać na temat kilku rzeczy: - co najważniejsze - kultura pracy. Jako, że wziąłeś i7 (ja brałbym i5) może się trochę grzać. Ale pytanie jak bardzo. Interesuje mnie przede wszystkim praca biurowa (Office, Internet), potem może odtwarzanie filmów i jakieś proste czynności multimedialne. Z akcentem na: grzanie się obudowy (pod nadgarstkami) i pracę wentylatora - czy się w ogóle włącza, jeśli to na jak długo, czy jest wtedy głośny itp. Tu możesz też spróbować edytować plan zasilania - upewnić się, że minimum jest ustawione na 5%, ewentualnie zrobić plan, gdzie maksimum jest mniejsze od 100. To faktycznie pomaga. - druga sprawa to jakość ekranu. Co prawda brałbym jeśli już matrycę FHD, ale chciałbym jeszcze poczytać o wrażenieach z używania tej HD+ - ostatnia sprawa, trocę błacha, ale też mnie interesuje - umiejscowienie głośników. Czy podczas pisania faktycznie zakrywa się je dłońmi, czy raczej nie jest to problemem. Z góry dzięki ![]()
![]() |
#1534 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gratki frog bebechy fajne ma
![]() mi zaś nie podoba się w nim obudowa - co to za moda na czopkowate zaokrąglenia, jakieś obłe kształty i grubasy... ![]()
![]() |
#1535 |
the one
CDRinfo VIP
dobrze przynajmniej, że nie błyszcząca.. (powiedziałem przecierając po raz dwudziesty dzisiejszego dnia obudowę swojego..)
A mi się w sumie podoba. Na żywo nie widać specjalnie tych boków, a góra prezentuje się naprawdę dobrze ![]()
![]() |
#1536 |
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1537 |
the one
CDRinfo VIP
Przecież tam są przerwy między klawiszami
![]()
![]() |
#1538 |
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1539 |
the one
CDRinfo VIP
Ok, źle zrozumiałem (bo błyszczącego tam za wiele nie widzę). Może dlatego, że mi się podoba
![]()
![]() |
#1540 |
Pingwin specjalista.
mi się w ogóle te wyspowe klawiatury nie podobają, wolę te tradycyjne...
![]() ciężko mi kiedyś będzie coś wybrać !!! ![]()
![]() |
#1541 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No całkiem przyzwoita konfiguracja. 8GB RAM
![]() Ja nie bardzo wiem jak zapchać moje 4GB, zazwyczaj używam poniżej 1GB... ![]() Fajny sprzęt, choć ja teraz bym brał coś zdecydowanie lżejszego i mniejszego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1542 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tez sie do 8 GB przymierzam... 4 moze i na dzis wystarczy, ale trzeba myslec przyszlosciowo...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1543 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Ok na szybko kilka zdan bo w sumie nie mialem czasu dzis niestety pobawic sie lapem bo inne sprawy na glowie mialem. A wiec tak :
Dla mnie ogolnie caly wyglad i wykonanie 1 KLASA. Klawiatura rewelacyjna, naprawde super sie pisze. A bajer z podswietleniem BEZCENNY ! Nie wyobrazam sobie lapa bez tego bajeru. W nocy rewelacja. Druga rzecza ktora mi sie najbardziej podoba to te glosniki JBLa. Naprawde rewelacyjne brzmienie jakiego do tej pory w lapkach nie slyszalem. Czuc pewna glebie ze tak powiem a nie ze mamy dzwiek z jakis plaskich glosniczkow. Kolejna super sprawa to USB 3.0 ! Podlaczylem mojego zewnetrznego Samsunga S2 Portable 1TB i panooowie pierwszy raz widzialem transfer 95MB/s WOW ! Avi mi przelecial ze sie nie obejrzalem ! Ale to zalezy jakie pliki kopiujemy... Glownie lecialy tranfery w okolicy 50MB/s i czasami tak jak wyzej 90 lub 70. Takze jak dla mnie SUPA ![]() Co do glosnosci pracy to poki co maxymalnie jak go obciazylem to otwarte kilka stron na raz w tym na jednej film w 1080p z YT lecial, do tego otwarty word cos tam pisalem i jeszcze instalowaly sie aktualizacje z windowsa. Trzeba sie wsluchiwac zeby cos z lapka uslyszec ![]() Co do grzania sie hmmm, mialem go caly czas na kolanach to nie powiem cieplo w kolana jest ale goracym czy nie do zniesnienia bym tego nie nazwal. Mysle ze normalnie daje cieplo jak kazdy laptop polozony na gole kolana. Bylo pytanie o grznie w okolicach nadgarstkow. Poki co robilem na nim male 15,30minutowe sesje i nic takiego nie doswiadczylem. Jedynie czuc troche ciepla w bardzo malym stopniu z otworu lewego glosnika ktory niestety zaslaniamy piszac. O to pytal @andrzej (o zaslanianie glosnikow). Drugi pozostaje odsloniety podczas pisania. Dla mnie to nie problem. Faktycznie slychac wtedy troche cichsze brzmienie muzyki ale jak pisze to znow sie tak nie wsluchuje w muzyke tylko kocentruje na pisaniu wiec dla mnie to wada malego kalibru. Co tam jeszcze pytaliscie. Aha, sama matryca. Hmm no coz moge tyle powiedziec ze puscilem film i kazalem mojej kobietce usiasc z boku a potem przesunac sie jeszcze jedno miejsce w bok i z obu tych pozycji powiedziala ze widac ok. Dalem jej laptopa na kolanach i sam popatrzalem z pozycji bocznej 2x w lewo i mozna bylo ogladac, tylko skrecona glowa przeszkadzala wiadomo ![]() Co jeszcze.... mialem obawy co do TouchPada bo nie jestem przyzwyczajony do tego czegos (pierwszy laptop) ale musze powiedziec ze wypada naprawde dobrze. Przed zakupem testowalem kilka w marketach i musze powiedziec ze na tym Tpadzie naprawde najlepiej mi sie "slizga" palcem ![]() Nie wiem co jeszcze napisac.... Konfiguracje wzialem bez OSa (tak jak w ofercie z allegro pisze) dlatego pisalem o jego instalacji. Co do 8GB RAMU wzialem bo udalo sie dziabnac rabata i w sumie wyszedl mnie lapek nie 3950zl tylko 3750zl ![]() ![]() Ok a wiec jak stestuje na filmie FHD i GRZE dam znac jak sie zachowywal lap.. A i bym zapomnial. Jest JEDEN MINUS ktory bardzo mi nie pasuje a mianowicie umiejscowienie diody sygnalizujacej prace dysku (oraz tej od ladowania baterii) z tylu za matryca. Bardzo mi to nie pasuje bo laptop tak jak pisalem jest cichy i robiac cos nie wiem czasami czy cos komp pracuje czy sie zwiesil czy moge mu klikac kolejne zadania :/ Bardzo mi to nie pasi no ale coz trzeba bedzie jakos z tym zyc.... Nie wiem dlaczego nie umiejscowili tego z przodu gdzies lub kolo panelu klawiatury... Ostatnio zmieniany przez frog : 08.07.2011 o godz. 23:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1544 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() W chwili gdy pisze ten post przez Chrome 14 zużycie pamieci po paru godzinach i grze w Counter Striker Source wynosi: ~540MB... Jasne zawsze mieć lepiej mieć więcej niż mniej, ale na zapas kupować dla mnie bez sensu, chyba że właśnie jest okazja. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.07.2011 o godz. 23:10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1545 |
Pingwin specjalista.
Ja się w mojej Toshibie ciągle muszę mieścić w 2GB bo chipset więcej nie podoła... a Wam 4GB mało eh..
![]()
![]() |
Tagi |
jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|