![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W upalne dni sobie walniesz na klate.
Btw czy ten XPS aż taki głośny? Powolutku rozglądam się za notebookiem, i te XPSy wydają się ciekawym wyborem. Jak się spisują na codzień?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Andy, generalnie same achy i ochy. Trudno sie do czegos do czepic. Ale jakbym musial to (XPS 502x):
- glosny wiatrak, ktory dziala jak mu sie podoba - wkurzajace jak ktos siedzi z laptopem w lozku i obok lezy malzonka (haha) - nie podoba mi sie wspoldzielony port USB z eSATA - bez sensu umieszczona dioda aktywnosci HDD - z tylu obudoowy za ekranem (rownie dobrze mogli ja umiescic wewnatrz obudowy ![]() Poza tym uwag brak - optimus na pokladzie, pieknie swiecaca matryca, dlugosc pracy na rozszerzonej baterii wiecej niz zadowalajaca, podswietlana klawiatura, bardzo dobry dzwiek. To tyle na szybko.
|
|
|
#3 | ||
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A tak poważnie to bardzo słychać go jak jest cisza w domu? Cytat:
Mógłbyś zrobić zdjęcie baterii? Przy normalnym korzystaniu z laptopa: www, poczta filmy muzyka ile Ci mniej więcej potrafi wytrzymać? Jak się go zapakuje do torby to dużo waży? Obudowa bardzo się grzeje przy intensywnej pracy - szczególnie jak ma co robić?
|
|
|
|
#4 | |||
|
____
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wkurzajace jest to, że niezależnie od ustawien systemowych (mowimy o pracy na baterii) wiatrak sie wylacza i jest cisza zupelna i za jakis czas wlacza sie na drugim biegu. Wiec od razu masz kontrast. Znaczaco lepiej by bylo, jakby sie nie wylaczal, tylko caly czas pracowal na 1 biegu. Cytat:
Cytat:
![]() U mnie sie nic nie grzeje, ale to moze dlatego, że zamiast HDD mam SSD (ktory jest umieszczony na wysokosci lewego nadgarstka) i pewnie dlatego, że nie grywam w gierki...
|
|
|
|
#5 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Moja polowka w ogole nie narzeka na mojego XPSa 17. Nawet jak wieczorem obok niej mam go w lozku... Poza tym jak dla mnie robi sie glosny tylko jak ogladam filmy lub gram w cos. Obudowa grzeje sie z lewej strony tak w okolicy trzymania lewej reki podczas grania. Podczas standartowych prac typu www, poczta, muzyka temp. sa ok. Takze no kwestia indywidualna kazdego ucha
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
Te zdjecia jednak beda na jutro. Sorki. XPS po wymianie pasty - niestety nie zauwazylem spadku temperatury...
GPU: 47-48, CPU (53-60).
|
|
|
#8 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zakładając, że to dobrze zrobiłeś (nie, żebym oskarżał
) to powinno być lepiej. Ale ta pasta ma czas wygrzewania się - po chyba ok. 100 godzinach powinno być optymalne przewodzenie.
|
|
|
#9 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
Bardzo cieniutka warstwa nakladana karta kredytowa (chyba dobrze?)
|
|
|
#10 |
|
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Za 100 godzin będzie rozwód.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Kredytowka? Na bogato :-P. Koks juz nia dzielili, ale pasty chyba jeszcze nikt nie rozprowadzal :-)!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
#13 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
Hehehe - mam na to jeden sposob: zakrywam dziada posciela i z braku tlenu wiatrak pracuje nonstop, a koldra robi za bariere akustyczna...
|
|
|
#14 |
|
Banned
Data rejestracji: 20.11.2011
![]() |
Misiek4,
wiatrak w większości lapków włącza się na drugim biegu, bo pewnie z pierwszego teoretycznie mógłby nie wystartować. Skoro już tak się bawisz, to może odepnij ten wiatrak całkiem z tego sterowania dwunapięciowego i zamontuj układ z potencjometrem (układ, bo tam coś jeszcze musi być oprócz potencjometru: dioda, rezystor itp - tu musi elektronik doradzić, ja się nie znam). W sofcie ustawisz temp. graniczną, a potencjometrem wyciszysz. ad pasty, mogłeś jeszcze szlif pastą polerską zrobić ;P |
|
|
|
|
|
#15 |
|
____
![]() ![]() ![]() |
Pali, nie bede rzezby robil, bo sprzet ma jakas tam gwarancje (trzeba kable ciac i potencjometr, gdzies zamontowac). A co do polerki, to zarowno nvidia jak i intel maja powierzchnie styku z radiatorem idealnie gladka - mozna sie przegladac jak w lusterku.
Melag, jak na moje oko, jakosc radiatora nie jest najwyzszych lotow. Generalnie Dell sie zbytnio nie wysil z chlodzeniem XPS'a. Mam zdjecia pogladowe w telefonie - postaram sie jutro wrzucic. PS sorry za dwa posty
Pozdrawiam Misiek4 Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 30.11.2011 o godz. 22:55 Powód: Nie ma sprawy, połączymy. :] |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|