![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1756 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jak ktoś jest zainteresowany nową serią XPS-ów od DELL'a, to prawdopodobnie jutro premiera. Na Amazonie już wstępna strona jest: http://www.amazon.com/Dell-XPS15-937.../ref=de_a_smtd (cema.. wysoka...) Tutaj za kilka godzin mają być informacje z pierwszej ręki: http://en.community.dell.com/dell-bl...l/default.aspx A tu sam do końca nie wiem co, ale może jakaś prezentacja na żywo: https://www.youtube.com/watch?v=zElFIXXV9Ns Generalnie patrząc na zdjęcia (jest już sporo) i specyfikację obawiam sie, że będzie to jednak krok w tył. Przynajmniej jeśli mówimy o notebooku typowo multimedialnym, przez co rozumiem wysoką wydajność i przede wszystkim wysoką jakość obrazu i dźwięku. Tutaj screen jeszcze ma być dobry, ale nie wierzę, żeby w tak małej obudowie zmieścić dobre głośniki. Zobaczmy..
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1757 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli Dell wyda tylko odświeżonego XPSa Z i nie odświeży tej linii z głośnikami JBL to się zdołuję.
Od pewnego czasu przeglądam różne wycieki i na wszystkich jest XPSz ;(
![]() |
#1758 |
the one
CDRinfo VIP
No teoretycznie to nie ma być następca z tylko pełnoprawnego XPS-a. Ale wygląda to jak wygląda i mam bardzo poważne wątpliwości..
Niemniej jakiś czas temu sprawiłem sobie teraz już można powiedzieć poprzednika (chociaż akurat jego następcy na razie nie będzie) - l702x i muszę przyznać, że naprawdę udana maszyna ![]()
![]() |
#1759 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Nic poczekam te 50h i zobaczymy co pokażą. Oby pokazali odświeżoną linię XPSz oraz XPS ![]() Cytat:
Do tego procki w mniejszym procesie - teoretycznie mniej energii zużyją. Możesz wrzucić foty 17"? Czy matryca odblaskowa nie wku...rza?
![]() |
![]() |
#1760 |
the one
CDRinfo VIP
Fotki postaram się później zrobić.
Co do grafiki w Ivy, to fakt - jest mocniejsza - ale po pierwsze to jest ważniejsze przy konfiguracjach, które nie mają dedykowanej karty (l702x ma (plus Optimus, co zupełnie nieźle działa) i to mocną - w mojej konfiguracji GeForce GT555, do której jak sądzę zintegrowana HD4000 nie będzie się nawet zbliżać), a po drugie wcale nie jestem pewien czy jej wysoka wydajność jest zaletą. Optimus jest po to, żeby w razie potrzeby uruchamiać dedykowaną mocną kartę, a podczas zwykłej pracy w systemie, officie itp. używać zintegrowanej - która niewiele zużywa energii i niewiele się grzeje. Im mocniejsza tym mniejsze będzie to miało znaczenie, a wyłączyć jej się zupełnie nie da. A matrycę mam FullHD matową ![]() ![]()
![]() |
#1761 |
the one
CDRinfo VIP
No i jest:
http://en.community.dell.com/dell-bl...neup-ever.aspx W sumie trudno oceniać. Jako taki sobie notebook to zupełnie przyjemne - ładny z wyglądu, dość wydajny, mam nadzieję niezły ekran, długi czas pracy na baterii i dobra waga. Więc fajne. Ale jako prawdziwy XPS to nie bardzo.. To już bardziej przypomina mi poprzednią serię (XPS 1645/47) ze wszystkimi jej zaletami, ale także wadami - a przede wszystkim temperaturą i kulturą pracy. Może się pozytywnie rozczaruję w tym przypadku, ale szczerze mówiąc wątpię i mam bardzo poważne wątpliwości, jak z tym będzie. Chociaż BILL na innym forum mówił, że poważnie wzięli to pod uwagę. Zobaczymy... Tu trochę więcej dokładniejszych zdjęć: https://plus.google.com/photos/11716...49660885810049
![]() |
#1762 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Normalnie prawie go z japka skopiowali, tylko narobili nieestetycznych dziur na niepotrzebne złącza.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1763 |
the one
CDRinfo VIP
Jak się okazuje coś jeszcze z jabłka skopiowali.. - cenę...
Jak czytam opinie na forum, to wygląda na to, że jest to duże rozczarowanie. Nie notebookiem samym w sobie, ale poziomem cenowym, który naprawdę dorównuje Apple! Serio na razie jakieś 90% opinii, to opinie negatywne i bardzo negatywne.. Natomiast moja, po przejrzeniu pierwszego testu jest.. bardzo zła. Powtarzam, że jako zwykły notebook ok (ale to najwyżej za połowę żądanej ceny, możę 3/4), ale jako następca bardzo dobrego multimedialnego notebooka to nieporozumienie. Gdyby specjalnie na niego czekał, byłbym BARDZO rozczarowany. Link do testu: http://forum.notebookreview.com/dell...ml#post8651133
![]() |
#1764 |
the one
CDRinfo VIP
No edit, więc w nowym poście.
Jeden komentarz dość dobrze to niestety podsumowuje: "who in their right mind wouldn't go for that computer instead of the new one?" W sumie szkoda.. A - widzę, że wyciąłem kawałek cytatu, trochę pozbawiając go sensu.. W każdym razie odniesienie było do starszego modelu (l502x/l702x) w porównaniu do tego nowego.
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 26.06.2012 o godz. 21:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1765 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Tak czytam różne newsy, opinie itp i być może te nowe XPSy to następcy modeli z serii XPS Z s nie modelu multimedialnego z głośnikami JBL. Tutaj jest taka sugestia: http://www.notebookcheck.pl/Dell-XPS...x.77120.0.html Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1766 |
the one
CDRinfo VIP
Nie chcę tego powiedzieć na pewno, ale BILL (pracownik DELL'a) dał na tamtym forum dość wyraźnie do zrozumienia, że osoby zainteresowane następcą l702x powinny zainteresować się modelem Inspiron 17R S/E (który swoją drogą rzeczywiście wygląda dość ciekawie). Nie dotyczyło to teoretycznie następcy l502x, ale tu cały czas było mówione, że tym ma być nowy XPS 15. Ten, który sie właśnie pokazał..
Tak więc w najbliższym czasie (i to raczej dłuższym) nie spodziewałbym się już niczego nowego. A te nowe modele jeśli myślałeś o laptopie multimedialnym to w ogóle bym sobie darował.. I to nawet nie patrząc na ich absurdalnie wysoką cenę (bo patrząc to już w ogóle trudno oceniać..) A swoją drogą przypomnij mi (jeśli wcześniej pisałeś) o jakim lapopie myślałeś? 17 czy 15 cali i jakie wymagania? (bo może faktycznie warto jeszcze poszukać poprzednika jeśli się trafi (l702x na szczęście jest jeszcze sporo). O l502x nie wiem, ale l702x to naprawdę udany model -jak chcesz mogę coś więcej na jego temat napisać). A... i pamiętam o zdjęciach, ale późno dzisiaj wrociłem i już nie miałem siły robić. Postaram się jutro coś cyknąć.
![]() |
#1767 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Laptop będzie moim podstawowym komputerem i zastąpi wysłużonego desktopa, którego na żyletki oddam ;-) Cytat:
Rozglądałem się po innych producentach i też nie widzę niczego ciekawego.. ![]()
![]() |
![]() |
#1768 |
the one
CDRinfo VIP
No jeśli planujesz definitywne zastępstwo desktopa, to ja pomyślałbym o 17 calowym. Nie jest tak duży jeśli chodi o kwestie ewentualnego przenoszenia (chociaż niestety moja dobra torba już nie wystarczy i będę musiał poszukać nowej), natomiast komfort pracy jest zdecydowanie lepszy. To jak kiedyś przeskok w monitorach CRT z 15 na 17 cali - ogromna różnica
![]() W kwestii 15'' i matrycy FHD to ja po ponad rocznym użytkowaniu jestem przeciwnikiem. W systemie z DPI sobie poradzisz - na stronach internetowych to zawsze jest wymuszenie, które ma swoje wady (powiększysz bez większych problemów tekst (choć formatowanie nie zawsze), ale już zdjęcia stracą na jakości, a filmów w większości w ogóle się nie da) i to niestety cały czas się odczuwa. A nominalna rozdzielczość jednak męczy.. (w 17'' już zdecydowanie nie) Co do pozostałych wymagań to na nic nie namawiam, ale nawet z godzinę temu przeczytałem recenzję Asus'a N56VZ i muszę przyznać, że prezentuje się zupełnie nieźle: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...Z.77049.0.html Już zresztą poprzednie modele były udane, tylko tam Asus koniecznie trzymał się tej beznadziejnej klawiatury, która właściwie dyskwalifikowała ten model. Natomiast ten nowy - w przeciwieństwie do DELL'a.. - wydaje się pod każdym względem lepszy ![]()
![]() |
#1769 |
logged out
CDRinfo VIP
Widzialem recenzje tego asusa i jakoś nie przypadł mi do gustu.
Wczoraj bliżej przyjrzałem się Inspironowi SE z ivy bridge. Na pierwszy rzut oka wydaje się ciekawa konstrukcją. Niestety nie ma jeszcze recenzji na notebookcheck :-( Za sumę, którą planuję wydać na laptopa miałbym mocnego inspirona. Pamięć do 16 GB więc w przyszłości można sobie dołożyć jak zajdzie potrzeba. Ciekawi mnie jak spisuje się mobilny radek, szczególnie pod linuksem. Na 99% będę chciał mieć kompa właśnie na linuksie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1770 |
logged out
CDRinfo VIP
http://www.theverge.com/2012/6/5/305...ctures#3419504
Jak myślicie. Będzie to hit od Della? Obecnie nigdzie nie ma recenzji tego lapka. Czy Radek 7730 razem z HD4000 od Intela spiszą się pod Linuksem? Seria 7520 ma mieć chipset HM77 Express dzięki czemu upchamy w nim do 16GB pamięci. Dodam, że laptop ma mi zastąpić komputer stacjonarny (godzę się na pewne ustępstwa). Komputer multimedialno-roboczy. Z naciskiem na to drugie - wydaję kupę kasy, więc zależy mi na tym aby laptop po 2-3 latach za bardzo się nie zestarzał. Tutaj przykładowy konfig: http://www.x-kom.pl/p/79266-notebook...p64-1080p.html Poniżej kilka fotek: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem zainteresowany i7 nawet w najsłabszej konfiguracji, 8GB pamięci ram w jednej kości, Combo BluRay, Intel Centrino 6300, matowa matryca, dysk 500GB? - Uda mi się złożyć taką konstrukcję?
![]() |
Tagi |
jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|