![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1711 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
wszystko jest dobrze jak działa
by była jasność nie oceniam produktów lecz ich serwis ale jak ktoś lubi użeranie się z serwisami polecam hp, asus i samsung ![]() !edyta ostatnio w pogwarancyjnym nie chcieli chipset'u przelutowac w hp bo sciezki sie na plycie odklejaly ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1712 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W końcu!!
Nie, żebym myślał o zakupie (zakładając, że się w ogóle w najbliższym czasie pojawi), ale szykuję się do zakupu modelu poprzedniego (co prawda l702x) i liczę, że jak wyjdzie następca, to ten w końcu potanieje. Inni producenci już zresztą jakiś czas temu obniżyli ceny poprzednich modeli o ok. 30%. Tylko nie DELL..
![]() |
#1714 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@andrzejj jeżeli ten nowy model wypadnie dobrze w testach i gdzieś w czerwcu będzie już w normalnej cenie to kto wie...
![]()
![]() |
#1715 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bdyby tylko po przeplynieciu oceanu cena nie poszla w gore kilka razy...
http://www.cdrinfo.pl/news/asus-zenb...-bridge-26874/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
the one
CDRinfo VIP
Kilka razy to może i nie, ale tak z 30-50% niestety nie jest niemożliwe..
Chociaż na szczęście akurat w przypadku notebooków (przynajmniej DELL'a) nie ma już tak dużych różnic jak kiedyś. ----- EDIT Jeśli miałeś na myśli tego Asus'a to tu może i tak jest. Nie obserwuję cen ultrabooków, bo jak na ich możliwości poziom cenowy jest dla mnie zupełnie nie do zaakceptowania..
![]() |
#1717 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja juz tydzien uzywam dell'a l502x i jakos nie przemawia do mnie. Pierwsza glupota to nie dzialajacy scroll na touchpadzie - trzeba bylo go skonfigurowac i ewentualnie sterowniki zainstalowac. Sama instalka winodwsa na dysku tez do niczego, wiec abr i format, jedna partycje pomijam oraz wage laptopa - sporo
![]() ![]() Na plus tylko dysk twardy(7200rpm) oraz nagrywarka lite on(chociaz miala juz problem z plytami z tesco(CD), nie odczytala, stary acer z matshita = 0 problemow ![]() Do porownania mam acera 5551 oraz nowego 5830tg i tyko nie rozmumiem czemu acer nie wlozy dyskow 7200 do lapkow za 3k a wklada 1tb 5400rpm!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
the one
CDRinfo VIP
Bo 5400 są cichsze i się mniej grzeją. Różnica w wydajności też jest, ale czy aż taka..?
Co do l502x.. - scroll na touchpadzie jest na pewno. Nie wiem, czy nie w formie "dwupalcowej", ale na pewno jest. Może coś źle skonfigurowałeś - instalka Windowsa na dysku to obecnie praktycznie standard. Ale możesz ściągnąć z netu, nagrać na płytkę i w razie czego instalować na dane z laptopa (są różne opinie, ale tak mi powiedziano w Microsofcie i tego się trzymam) - waga sporo, ale przy takim ekranie (jeśli wziąłeś FHD) i dźwięku oraz wydajności nie jest to nic dziwnego. Coś za coś (i zakładam, że przed kupnem wiesz na co się decydujesz) - skrót wyłączający monitor.. To by się faktycznie przydało, ale ze wszystkich laptopów, które miałem do tej pory, żaden nie miał nie miał takiej opcji, więc standardem to raczej ciągle nie jest.. - klawiatura numeryczna w notebookach ~15 cala to też ciągle raczej wyjątek niż reguła. Generalnie... poza touchpadem, które zakładam, że źle skonfigurowałeś, reszta jest raczej standardem i wiadomo o tym przed zakupem. Natomiast zdecydowanie standardem w tym modelu nie są dźwięk i ekran (na plus - duży plus).
![]() |
#1719 |
Guru
Nie wzialem FHD
![]() Oczywiscie obraz pobralem z sieci ze strony ms(szkoda ze wzialem ten bez sp1) i przywrocilem oryginalna licencje dellowska. No coz acer ma 15" i ma numeryczna od kilku lat - moze jakby byl bez glosnikow 2.1 to by sie zmiescila ![]() Skrot zalatwilem programikiem power off tylko musze jeszcze znalezc program, ktory pozwoli przypisac komende(bo pewnie przez cmd tez da sie wylaczyc ekran) lub program pod fn+F6. Oczywiscie wage bralem po uwage(zaznacze ze mam standardowa baterie). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Guru
CO do wylaczenia wyswietlacza to sie musialem z Dell'em przeprosic
![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 15.04.2012 o godz. 21:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1721 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co obecnie jest godne polecenia do kwoty 2500 zł ?
Szybkie wymagania to : - ekran 15" (fajnie gdyby matowy, ale błyszczący też ujdzie), - przynajmniej jeden port USB 3.0, - procesor Intel Core i5, - w miarę cicha praca, - grafika nVidia lub ATI, - HDMI. będę wdzięczny za typy ![]()
![]() |
![]() |
#1722 |
Guru
acer 5830tg
http://www.x-kom.pl/p/77426-notebook...-rw-7hp64.html albo z 4gb ramu ciut taniej. Mam i calkiem fajny jest ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zobacz Vostro 3550, ewentualnie Samsung RF511.
Ostatnio zmieniany przez melag : 10.05.2012 o godz. 00:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1724 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzięki za typy, ten Dell mi się podoba. Dokładnie model :
VOSTRO 3550 Core i5-2520M 2,5-3,2 GHz / 8 GB / 500 GB / Radeon 6630 / DVDRW / Win 7 Prof. Pytanie, gdzie najlepiej (najtaniej) można kupić Della, na Allegro czy w jakimś sklepie internetowym ?
![]() |
![]() |
#1725 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Poszukaj na necie (wyszukiwarki, etc) a jak juz znajdziesz najtansza oferte, zadzwon na infolinie i ponegocjuj cene z konsultantem Della.
![]() |
Tagi |
jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|