![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Drogą eliminacji został mi Lenovo b570 i3, bez usb3 i dedykowanej karty...
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Gallus nie za wiele wymagasz od urządzenia za 1.5k?
|
|
|
#3 |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Pewnie tak..., szkoda tylko że chociaż jednego z tych "dodatków" nie udało mi się dostać w tej cenie, ale w sumie tak przemyślałem to USB3 nie będzie mi i tak potrzebne bo większość danych będę wymieniał przez wifi, a zintegrowana karta chyba nie będzie się miała okazji odkleić bo raczej nie gram
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Asus X53U-SX201V
USB też mało, ale tak poza tym bardzo fajny i oryginalny (już go nie mam w sprzedaży, jakby ktoś podejrzewał o reklamę) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
logged out
CDRinfo VIP
@Gallus cena 1.5k dla laptopa to cena najniższa i nie spodziewaj się niczego ponad normą dla tej półki.
Jeżeli masz jednak w kieszeni ten tysiąc więcej to na bank złożyłbyś laptopa o którym wspomniałeś. Zakup notebooka to jednak spory wydatek i warto się zastanowić czy nie wydać więcej i mieć super komfort pracy.
|
|
|
#6 |
|
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Ale to ma być laptop głównie do internetu ewentualnie jakaś muzyka i film, nawet na stacjonarnym największe obciążenie jakie mu funduje to kodowanie xvid, mpeg2 i to bardzo rzadko, wiec obrałem sobie taką górną granicę cenową
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i słusznie
ja swojego wylosowałem, padło na sprzęt za 1300 czy 1400 i jestem zadowolony, dawno nie miałem tak fajnego komputerka HP G62 z AMD ekran do GIMPA toto ma słaby, ale jak nie podłączy się IPS, to każdy TNT jest i tak do bani |
|
|
|
|
|
#8 |
|
logged out
CDRinfo VIP
@Gallus skoro tak sprawę stawiasz to bierz co popadnie, pamiętaj tylko o matowej matrycy - sam z taką kupiłem i przyznam, że zrobiłem najlepszy interes w życiu - zero odblasków, bezproblemowa oraz komfortowa praca w praktycznie każĂ°ych warunkach.
|
|
|
#9 |
|
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Witam!
Poszukuję laptopa dla znajomego fotografa. Wymagania: 17 cali, dysk ssd, wypas grafa, matryca IPS/MVA/PVA. Budżet do 4500-5000 PLN. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Niech kupi cokolwiek na i5/i7 i zewnętrzny monitor.
![]() http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=188821 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
Właśnie chodzi o to, żeby nie dokupywać monitora. Ma być w jednym pudle. Wiem, że dell kiedyś miał model l502x z lepszą matrycą. I ciekawi mnie, czy do 5k PLN znajdzie się jakiś laptop z matrycą NIE TN
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
To nie tylko kwestia TN/IPS, ale podświetlenia i możliwości kalibracji.
Jako fotograf, powinien zdecydowanie przyłożyć się do jakości monitora, chyba, że: nie jest świadomy problemu, ma to gdzieś, nie drukuje, nie widzi różnicy.* *niepotrzebne skreślić
|
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
Guru
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Według Twoich założeń wynika, że wszystkie zdjęcia reporterskie z wydarzeń sportowych (euro, olimpiada itp) są słabo obrobione, bo obrabiane są na laptopach (duża większość fotoreporterów w międzyczasie przesyła już wyselekcjonowane i obrobione na lapkach właśnie fotki do redakcji). Jeżeli byłoby inaczej to zdjęcia z EURO zobaczylibyśmy po kilku dniach. BTW, 10 tyś to bardzo niewiele jak za aparat. Ostatnio zmieniany przez Matefusz : 03.09.2012 o godz. 15:11 |
||
|
|
|
|
|
#14 | ||||
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() A obróbki bez dobrego monitora dobrze nie zrobisz. Chyba, że na chybił trafił.. Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#15 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ostatnio u znajomego przeglądaliśmy fotki takiego 'fotografa', który ma aparat za jakieś >10 tys. i właśnie planuje kupić nowy, a monitor za ~ 1 tys. Fotki może i złe nie są, ale obrobione tak, że lepiej nie mówić. Ten znajomy jest muzykiem, ale zajmuje się też grafiką i nie miał wątpliwości, że warto zainwestować w EIZO.. (może nie tylko ten wchodzi w grę, ale generalnie monitor).
W skrócie - jeżeli ten laptop ma w jakimkolwiek stopniu służyć do pracy, to zewnętrzny monitor jest tutaj oczywistością.
|
![]() |
| Tagi |
| jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|