Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.07.2012, 14:27   #1846
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
hmm.. no cóż..

Powtarzać się nie będę, ale po przeczytaniu model wygląda ok i tylko ok. Ot kolejny, niczym nie wyróżniający się model - z przeciętną grafiką, przeciętnym dźwiękiem i przeciętną wydajnością..

Dla porównania l502x, o którym mówiłem miał: podobną wydajność, znacznie lepszą jakość obrazu i dużo lepszy dźwięk. Do tego podobny czas pracy na baterii i jak dla mnie - zdecydowanie lepszy rozkład łącz. Z zalet nowego modelu - prawdopodobnie lepszy jest uklad chłodzenia.

Cóż.. zniechęcać nie będę - zwłaszcza po zakupie, ale ta recenzja jedynie utwierdziła mnie w przekonaniu, że tym razem nowe modele DELL'a są gorsze od starych - zarówno w kwestii jakości (obraz, dźwięk), ergonomii (rozkład łączy), a jedynie porównywalne pod względem wydajności.

No i dalej absolutnie najlepszym laptopem multimedialnym na rynku pozostaje dla mnie l702x. Ten model jest naprawdę rewelacyjny (a i widzę, że znacznie wydajniejszy od tego Inspirona).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.07.2012, 17:20   #1847
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
hmmm Zazdrość to okropna wada

Teraz serio.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Powtarzać się nie będę, ale po przeczytaniu model wygląda ok i tylko ok. Ot kolejny, niczym nie wyróżniający się model - z przeciętną grafiką, przeciętnym dźwiękiem i przeciętną wydajnością..
Czy przeciętną wydajnością? Jak na model 15" spisuje się całkiem ładnie.

Cytat:
Dla porównania l502x, o którym mówiłem miał: podobną wydajność, znacznie lepszą jakość obrazu i dużo lepszy dźwięk. Do tego podobny czas pracy na baterii i jak dla mnie - zdecydowanie lepszy rozkład łącz. Z zalet nowego modelu - prawdopodobnie lepszy jest uklad chłodzenia.
Zajrzyjmy do recenzji żeby pokazać różnicę. Oczywiście nie powinno się porównywać modeli 17" do 15" bo w tych większych zazwyczaj mocuje się o wiele mocniejsze układy CPU i GPU no ale

Recenzja Inspirona: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...0.78294.0.html
Recenzja XPSa 17" z 3D: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...D.51938.0.html

Matryca Inspiron:
Cytat:
Parametry
Gossen Mavo-Monitor
maksimum: 302 cd/m²
średnia: 278.7 cd/m²
rozświetlenie: 84 %
na akumulatorze: 293 cd/m²
czerń: 0.55 cd/m²
kontrast: 533:1Plik ICC (X-Rite i1Display 2)
Matryca XPS:
Cytat:
Parametry
Gossen Mavo-Monitor
maksimum: 430 cd/m²
średnia: 396 cd/m²
rozświetlenie: 85 %
na akumulatorze: 419 cd/m²
czerń: 0.52 cd/m²
kontrast: 806:1Plik ICC (X-Rite i1Display 2)
Na korzyść XPSa. Obraz jaśniejszy, oraz lepszy kontrast. Pozostałe parametry w normie. Matryca w XPS jest od LG, natomiast w Inspironie (matowa) od AU Optronics (błyszcząca).

Obie matryce zostały zaliczone jako bardzo dobre. Oczywiście ta z XPSa jest lepszej jakości.

Osiągi w benchmarkach są zazwyczaj na korzyść XPSa.

Inspiron mimo wolniejszego dysku (5400) jest wydajniejszy:
Cytat:
WDC Scorpio Blue WD10JPVT-75A1Yt0
przesył danych (minimum): 43.5 MB/s

przesył danych (maksimum): 111.5 MB/s

przesył danych (średnio): 82.9 MB/s

czas dostępu: 17.6 ms

szybkość interfejsu: 114.6 MB/s
XPS:
Cytat:
Seagate Momentus 7200.4 ST9500420AS
przesył danych (minimum): 39.7 MB/s

przesył danych (maksimum): 97.5 MB/s

przesył danych (średnio): 76.1 MB/s

czas dostępu: 17 ms

szybkość interfejsu: 70 MB/s
XPS osiąga większy FPS w grach.

Inspiron jest o wiele cichszy przy obciążeniu:

Inspiron również jest chłodniejszy przy obciążeniu. "Na luzie" wyniki są porównywalne.

Zużycie energii w stanie wstrzymania, na luzie, czy przy obciążeniu jest również dla Inspirona.
Inspiron mimo mniejszej baterii 48Wh trzyma dłużej niż XPS z baterią 90Wh.

Tak więc XPS o którym wspominasz aż tak bardzo nie odstaje. Na pewno na duży plus należy zaliczyć super głośniki, design, wykonanie oraz matrycę.
Stary 15.07.2012, 19:07   #1848
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
hmmm Zazdrość to okropna wada
No nie przesadzajmy.. Gdybym jeszcze używał poprzedniego XPS 1645, to wtedy moglibyśmy o tym mówić, bo faktycznie nie byłem z niego zadowolony i patrzyłem na inne modele, ale teraz.. Mówię szczerze - nie widzę ani jednego punktu, w którym uważałbym tego Inspirona lepszego od l702x. Natomiast widzę wiele, które zdecydowanie przeważają na korzyść tego drugiego.

Cytat:
Czy przeciętną wydajnością? Jak na model 15" spisuje się całkiem ładnie.
Spisuje się nieźle, jak na laptopa ze średniej półki cenowej (2 - 2,5 tys.) i tak go traktując (Inspirony zawsze tak się plasowały) stwierdziłem, że jest ok. Ale potem spojrzałem na ceny. Jak na laptopa multimedialnego z tej półki cenowej to wydajność jest dobra, ale bez rewelacji.

No i jednym z argumentów było, że kupowanie rocznego modelu nie ma sensu ze względu na wydajność. Jak jednak widać ta wcale się tak nie zmieniła.

Cytat:
Zajrzyjmy do recenzji żeby pokazać różnicę. Oczywiście nie powinno się porównywać modeli 17" do 15" bo w tych większych zazwyczaj mocuje się o wiele mocniejsze układy CPU i GPU no ale

Recenzja Inspirona: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...0.78294.0.html
Recenzja XPSa 17" z 3D: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...D.51938.0.html

Matryca Inspiron:

Matryca XPS:

Na korzyść XPSa. Obraz jaśniejszy, oraz lepszy kontrast. Pozostałe parametry w normie. Matryca w XPS jest od LG, natomiast w Inspironie (matowa) od AU Optronics (błyszcząca).
To nie ma sensu. l502x, o którym mówiłem i l702x mają zupełnie inne matryce. A jeszcze 3D jest także inna, więc to porównanie nie ma żadnego sensu. A w tym porównaniu l502x ma najlepszy ekran. Zresztą to jeden z najlepszych na rynku jeśli nie najlepszy.

Reszty już dokładnie nie cytuję, bo w zasadzie potwierdzasz to, co napisałem, tylko delikatniej

Stary 15.07.2012, 20:31   #1849
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No nie przesadzajmy.. Gdybym jeszcze używał poprzedniego XPS 1645, to wtedy moglibyśmy o tym mówić, bo faktycznie nie byłem z niego zadowolony i patrzyłem na inne modele, ale teraz.. Mówię szczerze - nie widzę ani jednego punktu, w którym uważałbym tego Inspirona lepszego od l702x. Natomiast widzę wiele, które zdecydowanie przeważają na korzyść tego drugiego.
Bartez musi dorobić jakieś tagi z ironią bo ostatnio ciężko jest wyczuwalna
Jak pokazałem na porównaniu wyżej l502x wcale nie jest taki super. W wielu miejscach przebija go właśnie Inspiron 7520.

Cytat:
Spisuje się nieźle, jak na laptopa ze średniej półki cenowej (2 - 2,5 tys.) i tak go traktując (Inspirony zawsze tak się plasowały) stwierdziłem, że jest ok. Ale potem spojrzałem na ceny. Jak na laptopa multimedialnego z tej półki cenowej to wydajność jest dobra, ale bez rewelacji.
To nie jest stara seria Inspiron. To jest zupełnie nowa linia. To połączenie Inspirona z linią XPS.

Cytat:
No i jednym z argumentów było, że kupowanie rocznego modelu nie ma sensu ze względu na wydajność. Jak jednak widać ta wcale się tak nie zmieniła.
Wcześniej napisałem, że nie ma za bardzo sensu porównywać jednostki 17" i 15" względem siebie bo te większe zazwyczaj mają mocniejsze podzespoły.
KOlejnym czynnikiem, który wpłyną na zakup modelu z tego roku to ilość maksymalnej pamięci ram jaką mogę mu zamontować - jest to 16GB. W XPS masz tylko 8GB. Powiesz po co 16? Dzisiaj może mi to potrzebne nie będzie, ale za rok-dwa?
Kolejna sprawa to bardziej energooszczędne podzespoły - mniejszy proces technologiczny. Oczywiście porównujemy procek tej samej klasy.
Zintegrowana karta graficzna HD4000 jest o ok 40-50% wydajniejsza niż poprzednik.
Karta sieciowa w l702x jest również słabsza niż w Inspironie 7520.
U siebie będę miał też 4 porty USB3 gdzie kontroler jest już w chipsecie.

Cytat:
To nie ma sensu. l502x, o którym mówiłem i l702x mają zupełnie inne matryce. A jeszcze 3D jest także inna, więc to porównanie nie ma żadnego sensu. A w tym porównaniu l502x ma najlepszy ekran. Zresztą to jeden z najlepszych na rynku jeśli nie najlepszy.
To jest recenzja modelu l702x a nie 502x...
Test Dell XPS 17 (L702x) z Core i7QM, GF GT 555M i matrycą 1080p 3D
Co prawda jest z z 3D no ale nie znalazłem tam recenzji zwykłej l702x..

Nie twierdzę, że twój model jest zły. Po prostu stwierdziłem, że nie ma sensu za zeszłoroczny (dobry model) płacić tyle samo kasy co za obecny (równie dobry - ocena @ Notebookcheck jest zbliżona).
Zresztą i tak bym nie kupił modelu l702x ze względu na rozmiar. Jeżeli już to przymierzałbym się do l502x (15").

@andrzejj9 możesz wrzucić parametry swojego XPSa?
Stary 15.07.2012, 21:48   #1850
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Bartez musi dorobić jakieś tagi z ironią bo ostatnio ciężko jest wyczuwalna
To wcześniej załapałem, ale poza tym zupełnie się nie rozumiemy...

Cytat:
Jak pokazałem na porównaniu wyżej l502x wcale nie jest taki super. W wielu miejscach przebija go właśnie Inspiron 7520.
Ja tego w poprzednich postach nie widziałem.. Właściwie poza parametrami dysku twardego, który zresztą podałeś z innego modelu, a i które stosuje się różne, nie widzę żadnych argumentów przemawiających za 7520 względem l502x.

Krótkie porównanie:

* matryca - zdecydowanie plus dla l502x

* dźwięk - zdecydowany plus dla l502x

* wygoda użytkowania - kwestia preferencji, mi bardziej odpowiada l502x ze względu na znacznie wygodniejsze rozmieszczenie portów

* wydajność - zbliżona

* czas pracy na baterii - chyba zbliżony, choć tu nie pamiętam dokładnych wartości l502x (ale była to mocna strona tego modelu)

Cytat:
To nie jest stara seria Inspiron. To jest zupełnie nowa linia. To połączenie Inspirona z linią XPS.
Tak wiem, pisałeś już o tym, ale też po spjrzeniu na cenę ja jej już nie traktuję jako takiej. Stąd zresztą większość zastrzeżeń, bo płacać za notebooka cenę z wyższej półki, można i należy oczekiwac również takich parametrów.

Cytat:
Wcześniej napisałem, że nie ma za bardzo sensu porównywać jednostki 17" i 15" względem siebie bo te większe zazwyczaj mają mocniejsze podzespoły.
Ale to ty takie porównanie przedstawiłeś. Ja cały czas mówię o modelu l502x. O większym tylko wspomniałem na końcu, ale bez żadnego porównywania.

Cytat:
KOlejnym czynnikiem, który wpłyną na zakup modelu z tego roku to ilość maksymalnej pamięci ram jaką mogę mu zamontować - jest to 16GB. W XPS masz tylko 8GB. Powiesz po co 16? Dzisiaj może mi to potrzebne nie będzie, ale za rok-dwa?
Też raczej nie będzie, ale ok - to jestem w stanie zrozumieć. Z tym, że w modelu l502x z matrycą 3D również można zamontować 16GB.

Cytat:
Kolejna sprawa to bardziej energooszczędne podzespoły - mniejszy proces technologiczny. Oczywiście porównujemy procek tej samej klasy.
To samo w sobie nie ma większego znaczenie - istotne jest na co i czy się to przekłada. Przykładowo czy laptop jest chłodniejszy, czy pracuje dłużej na baterii itp. No i na baterii dłużej nie pracuje, chłodniejszy nie jest, a jedynie o układzie chłodzenia można powiedzieć, że jest lepszy.

Póki co zresztą procesory Ivy raczej zawodzą w porównaniu do poprzedniej linii, niż okazują się specjalnie ciekawe.

Cytat:
Zintegrowana karta graficzna HD4000 jest o ok 40-50% wydajniejsza niż poprzednik.
To bardziej wada w przypadku modelu z kartą dedykowaną. Zintegrowana w tym momencie nie jest od wydajnosci, ale oszczędności (energii, czasu pracy na baterii itp.)

Cytat:
Karta sieciowa w l702x jest również słabsza niż w Inspironie 7520.
Tu mi się już nie chce sprawdzać, ale w l502x (znowu - ja nie porównuję l702x) stosowana kilka różnych kart, w tym pod koniec produkcji najnowszą. Tak więc nie zdziwiłbym się, gdyby i tu przewagi nie było.

Cytat:
U siebie będę miał też 4 porty USB3 gdzie kontroler jest już w chipsecie.
Ok, to też jest argument, który do mnie przemawia. Choć i l502x wejście USB3 posiada.

Cytat:
Nie twierdzę, że twój model jest zły. Po prostu stwierdziłem, że nie ma sensu za zeszłoroczny (dobry model) płacić tyle samo kasy co za obecny (równie dobry - ocena @ Notebookcheck jest zbliżona).
Według mnie nie ma sensu za model gorszy (pod wieloma względami) płacić tyle co za znacznie lepszy (nawet jeśli starszy). To zresztą od początku był mój podstawowy argument. Dla mnie wcześniej i dalej po przeczytaniu tej recenzji l502x to jednak inna klasa, a nowy Inspiron jest czymś pomiędzy poprzednimi laptopami tej serii, a serią XPS. Ale nie jest pełnoprawnym zastępcą tej ostatniej.

Cytat:
Zresztą i tak bym nie kupił modelu l702x ze względu na rozmiar. Jeżeli już to przymierzałbym się do l502x (15").
Już napisałem, więc tylko krótko - napisałeś o tym wcześniej i dlatego ja nie porównuję l720x bo to nie ma sensu. Cały czas chodzi mi o l502x.

Dodam tylko, że gdybyś brał pod uwagę 17 calowy to dla mnie w ogóle nie byłoby tematu. Te nowe laptopy naprawdę nie umywają się (z tego, co na razie widzę) do tego modelu. Wydajnościowo również..

Cytat:
@andrzejj9 możesz wrzucić parametry swojego XPSa?
Tu nie chodzi o mój konkretny egzemplarz. Celowałem w inny, ten kupiłem, bo trafiła się okazja (ale jestem zadowolony). Szczegółów teraz nie pamiętam, ale w skrócie:

Procesor i7 (jeden z mocniejszych)
Grafika GT555
Pamięć 8GB
Matryca Full HD (matowa)
9 komorowa bateria (rewelacyjna jeśli chodzi o czas pracy - ostatnio przez 6 godzin pracowałem na komputerze (ekran ponad 50%, włączone Wi-Fi, korzystanie z internetu, kilka prrogramów w tle) i cały czas na baterii, dwa dni temu po obejrzeniu ponad 2 godzinnego filmu (jasny ekran, dość głośny dźwięk, włączone Wi-Fi) zostało jeszcze 64% i ponad 3 godziny).

To w skrócie. Jak chesz mogę potem dokładnie sprawdzić po Service Tagu.

Stary 15.07.2012, 22:31   #1851
andy
logged out
CDRinfo VIP

Cytat:
Tam miało być l702x. Zacytowana recenzja dotyczy modelu 17"...

Cytat:
Krótkie porównanie:

* matryca - zdecydowanie plus dla l502x

* dźwięk - zdecydowany plus dla l502x

* wygoda użytkowania - kwestia preferencji, mi bardziej odpowiada l502x ze względu na znacznie wygodniejsze rozmieszczenie portów

* wydajność - zbliżona

* czas pracy na baterii - chyba zbliżony, choć tu nie pamiętam dokładnych wartości l502x (ale była to mocna strona tego modelu)
Tak matryca+dźwięk jest lepsza jakościowo od tej w Inspironie - lepsze pokrycie barw. Tylko model l502x ma matrycę błyszczącą. U siebie mam matową. Pewnie użycie matrycy matowej pogarsza osiągi, ale za to zwiększa komfort pracy.

Co do pozostałych rzeczy to raczej się zgadzam.

Jednak dalej będę pisał, że decydując się na XPSa dostajemy słabszą sieciówkę (na stronie można wybrać 6230-450Mb +130zł), matrycę błyszczącą i tylko HD - u siebie mam FHD matową, dysk 750GB - za 1TB dodatkowa opłata, brak serwisu NBD...

Cena za skonfigurowanie modelu zbliżonego do mojego to 4.5k. Z rabatem by wyszło ok 4250zł. Czy warto?

Cytat:
9 komorowa bateria (rewelacyjna jeśli chodzi o czas pracy
na tej 90Wh masz ok 9h pracy na "luzie" - tak teście wyliczyli.
Osobiście trochę ubolewam, że u mnie jest tylko 48Wh. Jednak jeżeli komputer będzie używany w domu i nie będę potrzebował pracować na baterii, to będzie sobie leżała oddzielnie (naładowana do ok 50%) a laptop będzie ciągnął z kabla

Cytat:
To w skrócie. Jak chesz mogę potem dokładnie sprawdzić po Service Tagu.
W wolnej chwili
Stary 16.07.2012, 06:06   #1852
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Tam miało być l702x. Zacytowana recenzja dotyczy modelu 17"...
Ok, ale dalej nie przedstawiłeś tam dla mnie konkretnych argumentów za Inspironem (dopiero w ostatnim poście).

Cytat:
Tak matryca+dźwięk jest lepsza jakościowo od tej w Inspironie - lepsze pokrycie barw. Tylko model l502x ma matrycę błyszczącą. U siebie mam matową. Pewnie użycie matrycy matowej pogarsza osiągi, ale za to zwiększa komfort pracy.
Z tym się zgodzę - również wolę matową. Jednak już w XPS 1645 błyszcząca była na tyle dobra, że byłem w stanie się do tego przyzwyczaić (i to dość szybko). W l502x jest podobno jeszcze znacznie lepsza. Wolę matową, ale akurat w tym przypadku warto było się przemóc.

Cytat:
Jednak dalej będę pisał, że decydując się na XPSa dostajemy słabszą sieciówkę (na stronie można wybrać 6230-450Mb +130zł), matrycę błyszczącą i tylko HD - u siebie mam FHD matową, dysk 750GB - za 1TB dodatkowa opłata, brak serwisu NBD...
Co do sieciówki to jak napisałem, pewny nie jestem (ale i nigdy nie miało to dla mnie takiego znaczenia, bo nawet standardowe montowane były dla mnie aż nadto wystarczające), natomiast matryca zdecydowanie nie tylko HD, bo cały czas mówię o doskonałej Full HD, dysk.. teraz już wszystkich konfiguracji nie pamiętam, ale 750GB czy 1TB to dla mnie osobiście niewielka różnica (a i zawsze można wymienić), natomiast serwis NBD oczywiście jest (choć np. nie w X-Komie).

Cytat:
Cena za skonfigurowanie modelu zbliżonego do mojego to 4.5k. Z rabatem by wyszło ok 4250zł. Czy warto?
Poza DELL'em dostaniesz w okolicach 3,5 tys. A i podejrzewam, że bezpośrednio u DELL'a można by się porządnie potargować ze względu na to, że wprowadzają właśnie nowe modele.

Cytat:
na tej 90Wh masz ok 9h pracy na "luzie" - tak teście wyliczyli.
Osobiście trochę ubolewam, że u mnie jest tylko 48Wh. Jednak jeżeli komputer będzie używany w domu i nie będę potrzebował pracować na baterii, to będzie sobie leżała oddzielnie (naładowana do ok 50%) a laptop będzie ciągnął z kabla

Nie ma potrzeby wymontowywania baterii, wystarczy od czasu do czasu popracować na niej i rozładować poniżej 50%. Wtedy jest ok.

I jeszcze jedno - testy testami, ale chodzi o rzeczywiste osiągi. Ja w tym teście zresztą widziałem test reader na 4,5 godziny. To stosunkowo niewiele jak na nowy sprzęt.

Cytat:
W wolnej chwili
Po południu postaram się przekleić. Jak bym zapomniał, to przypomnij mi.

Stary 16.07.2012, 18:55   #1853
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ale się kopiecie... a ja sobie siedzę za matowym 17" HP ProBookiem z i3. Wentylatory milczą, matryca dosyć ładnie świeci.

Pojawia się pytanie, po co Wam laptopy z i7, super-mega-ekstra wydajne? Ten z i3 z Win7 popier...la szybciej niż mój stacjonarny C2D @ 3.2 GHz. Po co Wam taka wydajność na laptopie? Obrabiacie zdjęcia ze średniego formatu? Renderujecie filmy?
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2012, 18:58   #1854
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kris Podgląd Wiadomości
Obrabiacie zdjęcia ze średniego formatu? Renderujecie filmy?
Aha
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2012, 20:20   #1855
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tego nie da się nawet przeczytać.... ja pierdziule
Stary 16.07.2012, 21:14   #1856
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Coś sprawdzanie po Service Tagu nie działa.. Nie wiem czemu, ale podaje, że konfiguracja jest niedostępna, chociaż wcześniej ją tak przeglądałem. Sprawdzę to dokładniej w wolnej chwili..

Stary 22.07.2012, 11:28   #1857
andy
logged out
CDRinfo VIP

Co myślicie nad tym stoliczkiem?
http://www.modecom.pl/comfort_p10/st...eria/produkty/

Zakup notebooka-845.jpg

Wydaje się idealny do łóżka itp. W Saturionie gdzie kupiłem swego czasu spawarkę BD mogę go mieć z wysyłką za ok 103zł.
Stary 22.07.2012, 11:55   #1858
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Modecom, tak? Hmm cóż.. poza tym wygląda dobrze

A serio to sprawdziłbym tylko wymiary bo coś ta powierzchnia robocza (na notebooka) wygląda na niewielką.

Stary 22.07.2012, 12:14   #1859
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Mam coś takiego >>table mate<<
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.07.2012, 12:29   #1860
andy
logged out
CDRinfo VIP

@melag wygląda ciekawie. Szukam czegoś co umożliwi nie tylko położenie laptopa ale i myszki - swobodne operowanie.

Jak ze stabilnością? Do łóżka się nada? Minimalna wysokość to 52cm wiec chyba ciut za dużo :/

Tagi
jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa

Twoje uprawnienia: