![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1891 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kazdy czyms innym
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1892 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale unboxing będzie?
![]()
![]() |
#1893 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
z brandzlowania dellem
![]()
![]() |
#1894 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wyjdzie na to, że z serwisu NBD skorzystam jednak szybciej niż myślałem.. :/
Od początku komputer mi nie wykrywał poprawnie ładowarki, przez co nie chciał ładować bakterii. Na samym zasilaczu komputer pracuje bez problemu. Trochę czytałem na ten temat i mogą być cztery przyczyny: - stara wersja BIOSu (niestety chyba mam najnowszą - na stronie brak aktualizacji) - padnięty zasilacz - padnięta bakteria - padnięty układ na płycie głównej Dzisiaj sprawdziłem na zasilaczu o takich samych parametrach od Della i mam to samo, Unknow AC Adapter :/ Jutro dzwonię i zamawiam serwis na piątek. Myślałem jeszcze nad zwrotem - mam 7 dni roboczych, jednak co mi po tym, że oddadzą kasę? Zamówię znowu i będę czekał kolejne 3-4 tygodnie? Inny model już nie wchodzi w grę ![]() Sam laptop jest w porządku, ba nawet bardzo. Jakość wykonania stoi na bardzo wysokim poziomie, matryca jest świetna - ciesze się, że wybrałem matową. Laptop jest ciężki - boki aluminiowe robią swoje :/ Jednak dzięki temu jest bardzo stabilny. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu, jedyny minus to ten cholerny zasilacz :/ Jak sobie poradzę z zasilaczem to wrzucę kilka fotek ![]() aha i unboksingu nie będzie ![]()
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 26.07.2012 o godz. 13:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1895 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1896 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ojtam zepsuta... tylko najsłabsza ze stada...
![]() |
#1897 |
the one
CDRinfo VIP
To w oczekiwaniu na unboxing zapytam o coś
![]() Pewnie nikt tutaj takich notebooków nie posiada, ale szukam jakiejś dobrej torby na laptopa 17'' (około 42-3 cm szerokości). Spodobała mi sie i to bardzo jedna torba Samsonite w MM, ale niestety brakuje ze 2 cm i raczej się tego nie przeskoczy (sprawdzę jeszcze dokładnie zmiarką). Patrzę na Allegro, ale nic specjalnie pozytywnie się wyróżniającego się nie widzę. Do tej pory (do mniejszego notebooka) miałem Targusa i generalnie mi się podobał, dlatego patrzę na ten model: http://allegro.pl/x-kom-pl-torba-tar...500090360.html ale z tego, co widzę, raczej nie ma z tyłu kieszonki na dokumenty, na której mi zalezy. Niemniej powiedzmy, że jest to jakaś opcja. Z innych patrzę na tą Dicotę: http://allegro.pl/dicota-torba-do-no...458006015.html ale nie mogę znaleźć dokładnych zdjęć, a jednak kupowanie czegoś takiego na odległość wydaje mi się trochę ryzykowne. Zwłaszcza patrząc na bardzo wątpliwą jakość tych, które można dostać na miejscu i obejrzeć na żywo... Generalnie szukam czegoś w tym stylu: http://allegro.pl/wzmacniana-torba-l...503833131.html Kieszonka z przodu, z tyłu, komora na laptopa (z ew. dodatkową kieszonką wewnętrzną), całość dobrej jakości, najlepiej czarne. To na tej aukcji też mnie interesuje, ale znowu - pytanie jaka jakość.
![]() |
#1898 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
http://store.apple.com/pl/product/H5...e?fnode=50&p=2
Jednak nie ma wspomnianej przegrodki na dokumenty. Mulberry ma, ale troche drogo jednak :-/... http://store.apple.com/pl/product/H7...leeve?fnode=50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1899 |
the one
CDRinfo VIP
Dzięki za propozycje, ale to zupełnie nie to, czego szukam. Tu praktycznie nie ma przegródek, nie mówiąc o wygodnej rączce. A i cena (w drugim przypadku) kosmiczna..
Zresztą z tego i powodu nie interesują mnie produkty Apple.
![]() |
#1900 | |
Forumator
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1901 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
#1902 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1903 |
logged out
CDRinfo VIP
Po rozebraniu laptopa przez serwisanta okazało się że pewien pierdzielniczek nie był dobrze przylutowany do płyty głównej.
W poniedziałek miałem wymienioną cała płytę. Co do samego laptopa to jestem bardzo zadowolony mimo tej całej sytuacji. Przy zakupie laptopa wybierajcie tylko matową matrycę, idealny obraz praktycznie w każdych warunkach ![]() Kolejną ważną kwestią to podświetlana klawiatura, pisanie w nocy nie było nigdy takie przyjemne. Laptop jest też bardzo chłodny - albo nie miałem możliwość go rozgrzać ;-) I na koniec. Zrobiłem sobie benchmarka w Truecrypcie przy szyfrowaniu AES (mój i7 ma instrukcje pod to), wyszło mi ~3.2GB/s Mój obecny sempron ma ok 80MB/s.
![]() |
#1904 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Takie etui zamowilem :
http://www.ebay.com/itm/MONOGRAM-Mac...ht_4948wt_1396 Podoba mi sie material, jakosc wykonania i jego indywidualnosc poprzez laserowo grawerowany monogram. Zobaczymy jak przyjdzie czy bede zadowolony, ale mysle ze powinienem - reczna robota zawsze przebije chinszczyzne :-)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1905 |
logged out
CDRinfo VIP
Nie wiem czy wiesz ale w chinach też ręcznie robią...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
jaki kupic laptop, laptop, notebook, poradnik, rekomendacje, zakup laptopa |
|
|