Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.05.2019, 08:25   #1
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,214
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Zasilacz - wymiana wentylatora

Witajcie.

Jak w temacie, pytanie moje dotyczy gniazda, w zasilaczu mam na dwa piny, a wszystkie wentylatory 140x140mm (przynajmniej te nieco lepsze) mają co najmniej 3.
Jak to logicznie podłączyć ?
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.05.2019, 09:49   #2
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,201
Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
3 kabel służy do przekazywania prędkości obrotowej wentylatora, po prostu go nie podłączaj. Zasilanie jest zapewne na kabelku czerwonym, a masa na czarnym i tylko je podłącz.
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.05.2019, 09:50   #3
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,214
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Oki. Dzięki.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.05.2019, 10:49   #4
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,030
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Możesz ew. wyprowadzić żółty z wentylatora z zasilacza i podłączyć do pinu probe na mobo, sterować obrotami softem z mobo.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.05.2019, 13:03   #5
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,214
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Kupiłem wentylator max 1000obr, mam już takie dwa i jest bardzo cichy. Więc regulacja nie będzie potrzebna.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[FAQ] Wymiana paska napędowego mechanizmu open\close tray czary2mary Napędy optyczne DVD 22 28.11.2018 21:30
Wymiana proca i płyty marchwiak5 Komputery 0 21.07.2010 15:40
Mój (przyszły) zasilacz do kompa, co o nim myślicie? Gadzina18 Komputery 10 11.02.2008 23:22
Wymiana wentylatora w zasilaczu. jasut Off topic 10 03.05.2003 16:37
Zepsuł mi się zasilacz AT po tym, jak podłączyłem odwrotnie wtyczki do płyty głównej ZiP Off topic 8 26.06.2002 10:48


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO