![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja też właśnie walczę, mam:
Booting From Hard Disk Boot Error @M@X odpala Ci w ogóle po podmiance ta paczka dir.zip ? Mam j/w. heh chyba mój pendrak nie jest bootowalny ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 03.02.2010 o godz. 17:46 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie działa Wam poprzez MobaLiveCD, czy podczas bootowania? Jaki system operacyjny?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie dziala mi pod QEmu - normalnie bootowac nie probowalem.
@ Patrix - paczka mi sie wypakowuje ale bootowanie staje na tekstowym menu ktore prosi bym nacisnal enter by uruchomic jako hd0 badz wpisal fd0 by ten tryb wymusic. Po podmiance na oryginalny cfg w root mam dzialajace tekstowe menu, ale szczerze to wolalbym graficzne i pewnosc, ze uruchomi sie wszedzie... System to XP SP 3 na koncie Administratora. P.S. Pendrive po defragmentacji dla pewnosci dzialania hd0. Producent to PQI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
M@X, spróbuj zbootować normalnie. Mieliśmy taki przypadek na jednym komputerze, że przez MobaLiveCD nie działało, ale bez problemu się bootowało, było menu graficzne i wszystkie programy działały.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2010
![]() |
Cytat:
![]() specyfikacja: Windows 7 64 bit 4gb ramu phenom II 550 odblokowany na 4 rdzenie śmiga ok spod boot'a. ![]() a to utrudnia wszelkie zmiany, korekty drobne itd... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Get a Mac!
Ja za checia poczytam - czekam na tutka :-)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pingwin specjalista.
![]() |
#8 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Mam jeszcze jeden pomysł, ale dziś nie uda mi się go już wykonać...
A dokładniej chciałbym zrobić plik iso, który jako boot sector będzie miało wgraną dyskietkę startową w98 i automatycznie odpali instalację XP na dysku C: poprzez plik winnt.exe, tylko chwilowo mam kilka problemów/wątpliwości tj. 1. Czy ma to w ogóle sens i czy przyśpieszy instalacje? 2. Chwilowo nie pamiętam jak wyedytować zawartość dyskietki żeby wystartować odrazu z obsługą cd i plikiem winnt.exe (odpowiadał za to autoexec.bat czy coś innego?) 3. Prawdopodobnie XP będzie w takiej sytuacji nadpisywał MBR więc czy da się go przed tym powstrzymać? ![]() Narazie tyle może jutro przejdę do realizacji tej próby ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pingwin specjalista.
no nie wiem czy wkleisz dyskietke w98 do bootsectora...
poza tym ja na w98 już się nie znam -zapomniałem. ![]()
![]() |
#10 |
Get a Mac!
Powinno dac rade - dyskietka sama w sobie jest BIF'em. Mnie sie tak udalo kiedys uruchomi GoldMemory, jeszcze pod EasyBoot!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Get a Mac!
Podziekowal ^_^! Jutro sie pobawie :-)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pingwin specjalista.
grub się odpalił wszystko ok tylko listy brakuje.
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
też to zauważyłem
![]() chciałem też dodać mandriva-linux-one-2010.0-KDE4-europe2-cdrom-i586.iso googlowałem, ale nic z tego, mandrivy jak na lekarstwo propozycje? edit: odnosnie podmiany tła, przy uruchomieniu utworz-menu.cmd wyskakuje w konsoli ![]() Ostatnio zmieniany przez D3lta : 10.02.2010 o godz. 01:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
D3lta, w kwestii grub'a, wpisz "root (" i naciśnij TABulator. Powinna wyswietlic sie lista dostepnych "urzadzen" np. "Possible disks are: hd0 rd cd". Napisz co sie wyswietlilo.
Odnosnie utworz-menu.cmd wyedytuj ten plik wstawiajac on w miejsce off oraz pause pod kazdym poleceniem i po jego odpaleniu bedziesz widzial co mu sie nie podoba.
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
odnośnie gfx, to wrzuciłem wprost na partycję i poszło, piętą achillesową mogły być spacje w nazwie folderu, o:
http://img709.imageshack.us/img709/2740/gfx.jpg kwestia gruba: http://img709.imageshack.us/img709/6379/grubroot.jpg http://img109.imageshack.us/img109/4227/rootu.jpg Ostatnio zmieniany przez D3lta : 10.02.2010 o godz. 10:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
autoboot, bootable pendrive, instalacja z iso, linux z pendrive, menu na pendrive, multiiso, samouruchamialne usb, windows iso, windows usb, windows z pendrive |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[TEST] Pendrive EXTREmeMORY SNIPPY 4GB USB 2.0 do samochodu | skyrider | Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB | 4 | 30.12.2009 23:37 |
LG GSA-H55L PROBLEM Z DVDRW | luki198 | Napędy optyczne DVD | 13 | 13.11.2009 19:42 |
LG GSA-H20L jako napęd SCSI | bursztyn | Napędy optyczne DVD | 10 | 26.05.2009 13:37 |
Edycja oryginalnego menu DVD by macnow | macnow | DVD-Video | 57 | 14.02.2008 00:55 |
Problem z XP i Lite On DVDRW SOHW-1213S | cartman11 | Napędy optyczne DVD | 2 | 02.12.2007 11:52 |