Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB

Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB Dyskusje poświęcone nośnikom danych wykorzystujących pamięć flash (karty pamięci, pendrive), podłączanych poprzez zewnętrzne porty USB/SATA/etc

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.02.2009, 13:01   #1
seku
Moderator
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.12.2004
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
format flash bez OS

u znajomej mam taki problem pendrivem przyniosła ze szkoły virusa "zakraplacz"-trojan i zainfekował kompa najlepszym sposobem było... zrobiłem plan B i format wszystkiego bo nic ważnego na kompie nie było przed re instalka systemu zrobiłem format flash

po czym zainstalowałem nowy system wszystkie stery,itp. i wkładamy pendrive i powrót wirusa i wydaje mi się ze on siedzi na nim tylko jak się go pozbyć czy jak zrobię formata z poziomu boot to nic tam nie zostanie i po tym zrobię kolejna reinstalke ?

dodam ze jej antyvir to avast(wiem wiele opinii negatywnych ale... jest legalny z licencja)
format flash bez OS-22.jpg

format flash bez OS-bez-tytulu.jpg

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.02.2009, 13:23   #2
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A ten wirus nie został przypadkiem na jakieś innej partycji D: itd. i nie rozprzestrzenił się po formacie?
Szukaj na partycjach plików autorun.inf i folderów Recycled w których ukrywają się tego typu wirusy...

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.02.2009, 13:34   #3
seku
Moderator
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.12.2004
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie zrobiłem plan B. format całego dysku fizycznego
Stary 22.02.2009, 13:39   #4
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
To próbuj ponownie ale formatuj go z czegoś bootowalnego później format hdd i już wtedy nie powinno wrócić.
Myślę że przy Twoim pierwszym podejściu z formatem pena na zainfekowanym systemie wirus od razu po formacie wrócił na niego i stąd po zainstalowaniu świeżego systemu wrócił i do niego, najlepiej jeżeli wkładasz nieznane pamięci do kompa to przytrzymuj SHIFT lub wyłącz na stałe auto odtwarzanie

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: