![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Network Attached Storage (NAS) Forum poświęcone urządzeniom typu NAS, służącym do przechowywania danych i umożliwiającym na dostęp do nich poprzez sieć komputerową (poprzez protokoły CIFS, NFS, FTP, etc). |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Biblioteka domowa 'NAS'
Hej
Mam pytanko, proszę o skorygowanie i ew. pokierowanie. Mam bibliotekę filmów na kilku dyskach. Normalnie gdy chce cos tam zobaczyć ,podpinam dysk pod TV i wsio. Ostatnimi czasy zrobiło sie to strasznie upierdliwe - a to przewody a to dostęp do portu kiepski [a tv mam zabudowany] No i tak myślałem ,czy mógłbym jakiegoś NAS'a kupić , wrzucić na to cały materiał i podłączyć go pod TV. Teraz nie wiem : - czy mogę go z TV podłączyć bezpośrednio czy przez router ? - czy uzyska odpowiednią przepustowość aby odtwarzacz 4k ? - jakie będą ograniczenia takiego rozwiązania - chce ,żeby było to dostępne tylko do TV w domu ew amplituner Zapewne ktoś a doświadczenie w tym temacie i coś doradzi. Jak gdzieś już coś pytałem w tym temacie to nie bić, temat wraca do mnie co xx czasu z powodu a to awarii przewodu a to wyrobienia portu od ciągłego wkładania , a to kompatybilności dysku. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
Tagi |
biblioteka, domowa, nas |
|