Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f120/)
-   -   seria Uncharted (https://forum.cdrinfo.pl/f120/seria-uncharted-93021/)

DejaVu 15.07.2014 05:25

Jak w moich wypowiedziach są literówki , to znak że piszę z tableta panie czepialski :> pod monitor podpieta jest konsola , a PC wyłączony. Na PC zaznacza mi błędy, a tablet nie zna wszystkich słów , które chcę napisać :P

joujoujou 14.07.2014 23:47

Po polsku, a nie po Polsku. :P

Berion 14.07.2014 22:38

W takim razie Twoje pytanie nie miało sensu. :P
Uncharted 2 i 3 w wersji europejskiej są też po Polsku (kilkanaście języków do wyboru).

Nie jest. W Tomb Raider trzeba było czasem pomyśleć i pokręcić się. Uncharted to tunel, od jednej liczonej scenki do drugiej. Ustaw sobie na hard bo inaczej leci się bez sensu naprzód i tylko strzela.

Po to żeby w np. Uncharted 3 Ci save'a nie skasowało w połowie gry...

UtknĄłeś, a nie utknOłeś. :P

DejaVu 14.07.2014 21:45

Relacji pomiędzy nimi nie rozumiem i w tej części , gdyż mówią w nie zrozumiałym dla mnie języku :P angielskiego nie znam , ale ta gierka to taki tomb rajder , więc jakoś ją przejdę. Na razie gram w the last of us , ta jest w języku który znam ;) mam jeszcze killzone2 a wczoraj cały dzień męczyłem residenta zero ale utknolem. Po kiego grzyba na konsolę chcą się ściągnąć jakieś aktualizacje :ysz: przecież to nie PC :nie: to ZUO jest :sciana: mogłem jednak sprowadzić babę pod swój dach. k***a

Berion 14.07.2014 21:24

Aby zrozumieć relacje między Eleną, Nathanem i Sulivanem, powinieneś zacząć od pierwszej. Tak samo jak między Nathanem, a Cloe w dwójce, chcąc zaczynać od trójki.

Po za tym jak zaczniesz od części drugiej, to czytając Twoje posty mogę przewidzieć, że jedynki już nie będziesz chciał ruszyć. ;p

DejaVu 14.07.2014 19:46

Czy jeśli zacząłem grać od drugiej części to coś straciłem ? Czy pierwsza część jest jakoś powiązana ?

revolver0 05.06.2014 10:01

No właśnie dziwne bo na ps+ i tak był, więc raczej luzem, po paru godzinach już nie było.

Berion 04.06.2014 23:07

Ale to w obrębie P+ czy tak sobie luzem? Jak to ostatnie to raczej ktoś się pomylił. A jeśli pomylił to usuną z listy pobranych - no ale kto zdążył pobrać i zalicencjonować to przynajmniej będzie mieć do czasu formatu/przenosin na nową konsolę. :D

revolver0 04.06.2014 21:40

Zastanawia mnie jedno czy to była pomyłka czy co? Mi się nie chciało zakładać nowego konta na psn.

Arepo 04.06.2014 21:36

Jak ktoś jest w plusie to Uncharted 3 jest od dawna za darmo, no ale trzeba być w plusie.

revolver0 04.06.2014 19:16

Już nie aktualne, kto skorzystał ten jego :)

revolver0 04.06.2014 16:29

hmm, ponoć za darmo dają Uncharted 3

misiozol 26.12.2013 15:30

A widzisz teraz jak napisales to mi przypomniales ze faktycznie cos tam bylo z tymi save-ami i tez wlasnie doszedlem ze to bylo cos z datami , fakt na ciezarowkach bylo ciezko ;)

Berion 26.12.2013 13:35

Skończyłem na Crushing. Burza pustynna nie była taka wcale hardcore'owa. Można wszystko sobie ładnie obliczyć. Najpierw idziemy na prawo i zabijamy gościa przy ciężarówce. Zdobyczyną snajperką ściągamy jednego z osiłków, na drugiego czekamy, w między czasie eliminując nadbiegających amatorów. ;] Jak już podejdzie, zabijamy go headshotem ze snajperki (a więc trzeba trochę zaoszczędzić) i zabieramy M80 (czy ja kto się tam zwie). Torujemy sobie tym drogę pod filary. Wyrzucamy do śmietnika i zbieramy z trupów Micro Uzi i M9 bądź G-MAL. Teraz najważniejsze, podbiegamy do prawego budynku na którym leży RPG i pozbywamy się ludka który tam na nas czatuje - od niego bierzemy Tau cośtam (pistol z lunetą). Schodzimy na dół i z prawej strony z ciekawości przyjdzie dwóch. Z machine guna ich. Lunetą zdejmujemy trzeciego na tarasie i wracamy przed budynek. Po lewej stronie eliminujemy Tau'em gościa z taką samą bronią który strzela z oddali i to samo robimy z właścicielem granatnika. Trzeba to zrobić w miarę szybko bo za plecami zaraz ze spawnuje się dwóch zwykłych i od lewej z przodu podejdzie też z opancerzony z shotgunem. Po pozbyciu się ich dopiero teraz można się zabrać za RPG i wozy. No a dalej to proste.

Większy problem miałem z rozdziałem 20 gdzie się podjeżdża na koniach pod ciężarówki. Od drugiej pary jest naprawdę ciężko. Bo trzeba podjeżdżać na koniu kawałek i cofać się do poprzedniej ciężarówki i z niej z ukrycia zdejmować ludki na kolejnych samochodach.

- - -

I tak jak myślałem, gra robi save w "/game/<folder z cache'm uncharted>/" na który ma największy priorytet. Coś się psuje z datami i dlatego wczytuje nieraz stamtąd. Wystarczy wtedy skasować cały cache (jest osobny, nie mylić z patchami) i profilaktycznie przed wyjściem z gry zapisać ją dwukrotnie na osobnych slotach (ponieważ jeśli się tak zepsuje to wczytany save jest automatycznie nadpisywany tym z cache'u (co za idiotyzm!)).

- - -

Życie to matematyka. :czar:

Berion 25.12.2013 20:07

Zgadza się, nie jest z torentów. Kto by ściągał 50GB? Gdzie nawet sama gra kosztuje 30-40zł, a nowa 60zł. :P

Mam jeszcze taki pomysł, że jeśli ten save nie ma w samym sobie duplikatów, którego jeden np. ten najnowszy mógłby być uszkodzony (co tłumaczyłoby wczytywanie starszego) to musi być przechowywany w cache'u gry na HDD. Skasuje i zobaczę czy pomogło (oczywiście oryginał save'a mam na zewnątrz bo przy tym bugu od razu po wczytaniu save'a jest zapisywane (lol co za logika)). Ale nie mam dziś na to czasu za bardzo więc pewnie za kilka dni sprawdzę.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:44.