![]() |
Na steam jest promocja na dwie poprzednie części Wiedźmina.
The Witcher: Enhanced Edition Directors Cut 1,49 euro (5,99zł) The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition 2,99 euro (12,02zł) Właśnie sobie sprawiłem, na część trzecią też kiedyś przyjdzie pora :) -85% http://store.steampowered.com/app/20900/?cc=pl -85% http://store.steampowered.com/app/20920/?cc=pl Patrząc na ceny z dnia premiery tych pozycji to 200zł w kieszeni, żadna lokata tego nie przebije :D |
Piekielnie wciąga - 56 godzin na koncie - a to dopiero 19% gry
|
Każdy powinien kupić tą grę, nie tylko dlatego że to Polska produkcja itp. ale przedewszystkim dlatego, że to wyśmienita gra jest a i twórcy mają bardzo fajne podejście do graczy.
|
No i wiesio cz1 zainstalowany i idzie na full opcjach w pelnej rozdzielczosci bez podkrecania u mnie , wiec nie jest tak zle ;)
|
No właśnie co to za off topic - gdzie jest jakiś mod -> pewnie się leni i popija piwko :piwo:
Wracając do właściwego tematu. Ocena na tą chwilę 8/10 - nie wszystko działa, czasem gra się zawiesza. Jak by nie to, to 10/10 Gra ma klimat - wciąga. Na wyższym poziomie trudności już nie jest tak łatwo ;) |
Mam gdzies wiesia cz1 zaraz zainstaluje i zobaczymy jak bedzie wygladac i czy pujdzie na ustawieniach fhd
|
Ale ponoć lepiej Wiedźmina 2 przez WINE odpalić niż tego ze steam'a, optymalizacja jest uwalona...
Co do integry, to ona jest dość specyficzna, pamięć ma współdzieloną, ale to przecież Wiedźmin 1, on takich kosmicznych wymagań nie miał. Co do Wiedźmina na konsole, człowiek nie musi się martwić o sprzęt, ale nic do gry nie dołoży, coś za coś... |
Mam i konsole, lecz najbardziej lubię mojego Linux Boxa ;)
Za dużo zachodu nie ma, kupujesz grę na steam (najlepiej na wyprzedaży 80% :P) i wciskasz "graj". Wiedźmin 2 na Linuxa jest, teraz czekam na trójkę. |
Tak tylko gralem na cz1 bo go nie bylo na konsole ale gralem kontrolerem od ps3 zmapowanym i na tv , prawie jak konsola :D
|
No i pecetowcy przejęli dział konsole ,a mnie wyzywają ,że nie na temat piszę .
Jak to czytam ,to uświadamiacie mnie w przekonaniu o tym iż konsola jest górą,tematy o mocach procków,kartach ,dx10/11,matko ile zachodu aby zagrać w grę :P Wiesiek dalej do mnie nie przemawia;) |
Pamietam ze gralem w cz1 na radeonie hd3850 ,ale to byly czasy :D
|
Ja miałem kiedyś w lapku GF8400 i podkręciłem mu shadery z 800Mhz na 1600Mhz :P
Ale to nie zmiani faktu, że RV730 nawet nie wyświetli obrazu na pełnych detalach. Pomijając nawet prędkość. Bo ma tylko DX10. |
Wszystko zalezy od tego jaki chipset jet tam upchniety i jaka pamiec tam siedzi , ja majac hd4650 w lapku jestem w stanie go zrobic z 550gpu/667ddr na ladne i okragle 825/825 chipset RV730 ;)
|
Podkręcić można, lecz klasy urządzenia to nie zmieni.
Z 11 fps zrobi się 12. Nawet na dedykowanych GPU na więcej niż 10% z podkręcania to bym nie liczył. A to może trochę grę umili ale szału nie zrobi. |
Swoją integrę (radeon hd 4200 series) o jakieś 200 Mhz podkręciłem.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:10. |