![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#271 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kwadratura koła w wydaniu Plusa...
czyli naciągania klientów ciąg dalszy.
Coraz bardziej denerwował mnie ten internet pod klawiszem rozłącz rozmowę - w tej chwili przy większości rozmów w momencie jej rozłączania włażę do internetu! Miesięcznie nie są to jakieś duże kwoty, ale nie lubię płacić za kretynizm operatora. Dlatego przy okazji wizyty w autoryzowanym serwisie poprosiłem o wgranie oryginalnego softu. Otrzymałem odpowiedź, że w okresie karencji serwis nie może ingerować w taki sposób w firmowy soft, że muszę się z tym zwrócić do salonu firmowego. A w salonie firmowym dowiedziałem się dzisiaj, że muszę z tym iść do serwisu. No, tak... Przedstawiłem więc na miejscu stanowisko serwisu na co paniusia po konsultacji stwierdziła, że mogą mi przyjąć telefon, ale po pierwsze będzie to trwało kilka tygodni, bo oni tego nie robią na miejscu, tylko wysyłają słuchawkę do serwisu (!) ze swoim błogosławieństwem, a poza tym usługa będzie płatna. Niech się pałują, jak mam zapłacić, to wolę to zrobić w dowolnym punkcie i od ręki. A przy okazji: zdziwiła mnie mnie jedna rzecz - wiecie, że z SE sima u operatora można zdjąć kodem? Ciekawe, że nie ma dostępnych w sieci kalkulatorków do tego, jak w nokiach, czy innych... |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#272 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Ustaw sobie, Reetou, w ustawieniach internetowych (u mnie Ustawienia => Łączność => Udostępnianie w sieci, jeśli masz SE to mniemam, że będzie podobnie) nazwę użytkownika i hasło (mogą to być wręcz puste pola, ale i tak przed wejściem do sieci wyświetli monit o nie i połączy dopiero po dwukrotnym wciśnięciu OK. Sposób prosty, ale skuteczny - miałem podobną sytuację z łączeniem z siecią, teraz zero problemów.
|
|
|
#273 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dlatego moim kolejnym telefonem będzie http://www.nokia.pl/produkty/telefon...a-6303-classic
Bez beznadziejnych klawiszy wielkości główki szpilki do odbierania/kończenia rozmowy i bez klawiszy dostępu do e-maila i internetu. Po prostu dobry telefon. Macałem go i bardzo mi się podobał (szybkość oprogramowania i łatwość obsługi - jak stara 6310i).
|
|
|
|
|
|
#274 |
|
Co do samych klawiszy - to nie tak, że za każdym razem wciska mi 'podwójnie', choć się zdarza. Problem w tym, że to są wyścigi - jeśli mój rozmówca rozłączy się ułamek sekundy przede mną, to ten klawisz 'Rozłącz' zamienia się momentalnie na 'plus.pl' i łączy mnie z netem.
@Jarson, próbowałem już różnych sztuczek - żadna nie skutkuje, a nie chce wyłączyć na stałe, bo czasami korzystam. I nie chodzi mi też o te kilka złotych, tylko o sam fakt cwaniactwa operatora, który usiłuje robić idiotów z klientów, żeby tylko się dodatkowo nachapać. Dla klientów są to może niewielkie kwoty, ale dla operatora zbiera się już ze wszystkich spora, nadprogramowa kwota. |
|
|
|
|
|
#275 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Czyli u Ciebie za tę funkcję odpowiada klawisz "Rozłącz"? Bardzo mądry pomysł operatora
![]() Tak czy owak dziwi mnie, że nie możesz ustawić sobie hasła, które uniemożliwiałoby przypadkowe połączenie z netem, bo najpierw pojawiałby się monit.
|
|
|
#276 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.12.2004
![]() |
Wydaje mi się iż zawsze możesz zadzwonić do BOK i w ogóle wyłączyć internet w komórce
Ja staram się ograniczyć korzystanie do minimum...
|
|
|
#277 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
przeciez kolega napisal, ze nie chce wylaczac, bo czasem kozysta...
|
|
|
|
|
|
#278 |
|
Nikoniarz
A nie można jakoś tego zmienić w ustawieniach? Moja żona dostała nowy telefon służbowy - Nokię E52 i miała podobnie - na wierzchu internet, e-mail itp. i dało radę pozmieniać wszystkie ikony na głównym ekranie i skróty klawiszowe tak, że po jednej stronie ma menu, po drugiej (gdzie plus.pl) książkę telefoniczną. Trzeba było trochę pogrzebać, ale w końcu to znalazłem.
|
|
|
|
|
|
#279 |
|
Niestety nie. Przekopałem internet i znalazłem sposób na blokowanie tego specjalnego klawisza do internetu w SE, ale ten mi nie przeszkadza, nigdy nie zdarzyło mi się go przypadkiem nacisnąć. Natomiast nie znalazłem żadnej metody na ten prawy klawisz pod ekranem. Tym bardziej, że spełnia on także inne funkcje w telefonie, w zależności od jego stanu. W normalnym sofcie pod tym przyciskiem jest wejście do menu, a nie internet.
|
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
Sam tak robię, z dobrym skutkiem.
|
|
|
|
|
#281 |
|
Wyjaśnij to osobom do których dzwonię
|
|
|
|
|
|
#282 |
|
Administrator
Zlotowicz
Sam im to wyjaśnij - to Twój problem.
|
|
|
|
#283 | |
|
Nikoniarz
Cytat:
Mam nową 6303 i pozmieniałem wszystko jak chciałem, niestety w K800i tego ustawienia nie mogłem zmienić. Takie wady zakupu telefonu za złotówkę czy 1/10 ceny - coś za coś. |
|
|
|
|
|
|
#284 |
|
Administrator
Zlotowicz
Zawsze jeszcze można zmienić telefon.
|
|
|
|
#285 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lub zmienić soft
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Poradnik dla hakiera (PFO fabrini) | Patrixs | Off topic | 15 | 07.11.2023 21:04 |
| Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 13:46 |
| Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |
| 535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 16:49 |