Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Poradnik operatorow GSM - jak naciągać klienta (https://forum.cdrinfo.pl/f122/poradnik-operatorow-gsm-jak-naciagac-klienta-81081/)

mgit 05.03.2025 08:56

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1472286)
Popieram, Flex to żyćko i święty spokój.

A no - a do tego dodatkowa karta esim w ramach pakietu bez dodatkowych opłat - się przydaje :spoko:

M@X 03.03.2025 15:56

Popieram, Flex to żyćko i święty spokój.

H-y-d-e 01.03.2025 11:28

Cytat:

Napisany przez esem (Post 1472022)
Są jakieś opinie o NJU mobile subskrypcja? Przymierzam się przenieść tam 2 numery z Plus dla firm.

Zobacz sobie raczej Orange Flex.

- Deckard - 09.02.2025 18:30

Cytat:

Napisany przez esem (Post 1472022)
Są jakieś opinie o NJU mobile subskrypcja? Przymierzam się przenieść tam 2 numery z Plus dla firm.

Nie polecam, kilogramy spamu ,jeśli cofniesz zgody to cennik wzrośnie.
U mnie najtaniej od lat wypada Orange jeśli masz podpiętych kilka telefonów.

Z drugiej strony mam stare abonamenty i nic w nich nie zmieniam bo i po co. 12gb neta na tel. wystarcza jak wszędzie wifi, reszta darmowa poza rozmowami w świat.

esem 09.02.2025 13:44

grzeniu 19.02.2019 20:35

Tak mi się rzuciło w oczy przypadkiem w necie i przypomniała mi się ta dyskusja.
Takie małe zebranie w kupę ofert do 20 pln/mc, powiedzmy na obecną chwilę.
https://www.komputerswiat.pl/artykul...oferty/4y4mb4z

mgit 17.01.2019 23:44

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1416728)
mgit - troche za duzo kombinacji :) ja robie przelew raz na miesiac i reszta mi dynda
Reetou - toz to tak samo wychodzi :D
Grzeniu ma racje, najwazniejsze ze jest wybor i ceny naprawde przyjemne
jak mialem pierwszy telefon placilem 3 PLN za minute (taktowane co minute!), SMSy nie istnialy a internet byl tylko przez 0202122, ale to juz z innego telefonu :rotfl:

Hm, a myślisz, że jak ja robię? Ustawione automatyczne doładowanie co dwa miechy. Pakiet no limit cykliczny. A bonusy internetowe same wskakują :haha:

Kwestia odpowiedniego - jednorazowego ustawienia :P

Jedynie środki promocyjne trzeba ręcznie na skarbonkę przelać - z poziomu apki na telefonie - raz na dwa miesiące.

Reetou 17.01.2019 23:33

:)

Prawie. W Plushu początkowy net na 2 numery to 20GB+20GB na youtuba, a rośnie do 40+20GB

nimal 17.01.2019 09:11

mgit - troche za duzo kombinacji :) ja robie przelew raz na miesiac i reszta mi dynda
Reetou - toz to tak samo wychodzi :D
Grzeniu ma racje, najwazniejsze ze jest wybor i ceny naprawde przyjemne
jak mialem pierwszy telefon placilem 3 PLN za minute (taktowane co minute!), SMSy nie istnialy a internet byl tylko przez 0202122, ale to juz z innego telefonu :rotfl:

ed hunter 16.01.2019 23:39

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1416711)
Chyba się nie zrozumieliśmy.

A więc po kolei:
15 GB + 16 GB + 17 GB = 48 GB z pakietu standardowego za 25 zł miesięcznie, przez trzy miesiące kosztowało mnie to 75 zł
25 GB + 25 GB = 50 GB za to, że ogóle doładowałem telefon kwotą 50 zł, doładowałem dwa razy - czyli mam na opłacenie abonamentu 25 zł jeszcze przez miesiąc - doładowuję co dwa miesiące

Czyli już mamy 98 GB do tego doliczamy doładowywanie z konta INTELIGO, czyli kolejne 10 GB + bonus 15% za to że doładowałem przez stronę banku

Pomijam już kwestie darmowych GB za przeniesienie numeru

Więc mamy 108 GB + 15% kwoty 50 zł która idzie na tzw. konto promocyjne ważne przez miesiąc, z którego przelewamy na tzw konto skarbonka - ważne przez rok. Do tego dochodzi bonus świąteczny 10 Gb z grudnia, czyli na dzień dzisiejszy, jak bym nic nie zużył miał bym 118 GB internetu będąc użytkownikiem Orange przez 3 miesiące. :taktak:

Gdzie w PLAY miałem w porywach 20-30 GB (w okresie 3 miesięcy) płacąc tyle samo - w analogicznym okresie czasu. Będąc ich klientem 5 czy 7 lat już nie pamiętam dokładnie - praktycznie od samego ich początku jak tylko rozpoczęli działalność.

Abstrahując od rzeczy altruistycznych i od metafizycznego pietyzmu rzecz ma się w swej strukturze niezwykle prosto i obiektywnie, ponieważ ze względu na względy, które bezwzględnie uwzględnić należy dochodzimy do konkluzji, że jeżeli ktoś kiedyś komuś coś, ewentualnie nikt nikomu nigdy nic, to sprawa się gmatwa i taki osobnik zostaje wyindywidualizowany ze środowiska pozytywnego i wpada w deseń środowiska negatywnego.

loki7777 16.01.2019 22:56

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1416712)
Po tym, co napisałeś wyżej nie sposób było sobie tego wyobrazić. Nawet teraz trudno pojąć, ale orange zawsze tak potrafił namotać że to było trudne.

Co to miałem na myśli....otóż mało który "zwykły" użytkownik telefonu (również smart) regularnie jest w stanie wykorzystywać te GB internetu na małym ekraniku. Trzeba się wysilić, żeby wydoić choćby te 10 GB/mc. Normalny człowiek pracuje i nie pozwalają mu na zabawy z telefonem albo przełożeni, albo brak czasu. Niewielki odsetek pracuje telefonem i to wykorzystuje dla pożytku.
A dzieciaki? Te to potrafią np. oglądać w telefonie Bonda - tego samego, który właśnie równolegle leciał w TV (sic!), nie zważając na oczy. Tacy przekroczą każdy limit.
Tak więc do mnie akurat nie przemawiają te coraz większe pakiety, za to reszta no limit jak najbardziej, no i oczywiście cena na m-c.

Troche YT dziennie i pakiecik 10gb szybko ucieka.

mgit 16.01.2019 22:26

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1416712)
Po tym, co napisałeś wyżej nie sposób było sobie tego wyobrazić. Nawet teraz trudno pojąć, ale orange zawsze tak potrafił namotać że to było trudne.

Co to miałem na myśli....otóż mało który "zwykły" użytkownik telefonu (również smart) regularnie jest w stanie wykorzystywać te GB internetu na małym ekraniku. Trzeba się wysilić, żeby wydoić choćby te 10 GB/mc. Normalny człowiek pracuje i nie pozwalają mu na zabawy z telefonem albo przełożeni, albo brak czasu. Niewielki odsetek pracuje telefonem i to wykorzystuje dla pożytku.
A dzieciaki? Te to potrafią np. oglądać w telefonie Bonda - tego samego, który właśnie równolegle leciał w TV (sic!), nie zważając na oczy. Tacy przekroczą każdy limit.
Tak więc do mnie akurat nie przemawiają te coraz większe pakiety, za to reszta no limit jak najbardziej, no i oczywiście cena na m-c.

No fakt, trochę to zamotane ale działa. Jeszcze lepiej jest z ich panelem logowania. Pierw musisz założyć konto w starym Orange, potem zaleź na necie link i wymusić migracje do nowego panelu Orange. Co by móc wymienić kartę sim na esim. Ale jak się już to ogarnie - to nie jest źle. Pomijam już kwestie ich bok - bo to porażka. Ale jak się chciało esim to trzeba było to ogarnąć. W sumie nie jest źle :)

grzeniu 16.01.2019 22:13

mgit 16.01.2019 21:56

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1416708)
Jak zrobiłeś te ponad 100GB w 3 m-ce, skoro za 25 zeta masz no limit? :O To o jakich doładowaniach mowa i po co?

Jak widać wybór jest spory w normalnych pieniądzach, kwestia co kto lubi. U mnie wszystko powiązane z orange odpada - najgorszy zasięg, praktycznie zerowy. Ostatnio najlepszy zasięg mam na pleju, choć też dupy nie urywa.

Chyba się nie zrozumieliśmy.

A więc po kolei:
15 GB + 16 GB + 17 GB = 48 GB z pakietu standardowego za 25 zł miesięcznie, przez trzy miesiące kosztowało mnie to 75 zł
25 GB + 25 GB = 50 GB za to, że ogóle doładowałem telefon kwotą 50 zł, doładowałem dwa razy - czyli mam na opłacenie abonamentu 25 zł jeszcze przez miesiąc - doładowuję co dwa miesiące

Czyli już mamy 98 GB do tego doliczamy doładowywanie z konta INTELIGO, czyli kolejne 10 GB + bonus 15% za to że doładowałem przez stronę banku

Pomijam już kwestie darmowych GB za przeniesienie numeru

Więc mamy 108 GB + 15% kwoty 50 zł która idzie na tzw. konto promocyjne ważne przez miesiąc, z którego przelewamy na tzw konto skarbonka - ważne przez rok. Do tego dochodzi bonus świąteczny 10 Gb z grudnia, czyli na dzień dzisiejszy, jak bym nic nie zużył miał bym 118 GB internetu będąc użytkownikiem Orange przez 3 miesiące. :taktak:

Gdzie w PLAY miałem w porywach 20-30 GB (w okresie 3 miesięcy) płacąc tyle samo - w analogicznym okresie czasu. Będąc ich klientem 5 czy 7 lat już nie pamiętam dokładnie - praktycznie od samego ich początku jak tylko rozpoczęli działalność.

grzeniu 16.01.2019 21:38

Jak zrobiłeś te ponad 100GB w 3 m-ce, skoro za 25 zeta masz no limit? :O To o jakich doładowaniach mowa i po co?

Jak widać wybór jest spory w normalnych pieniądzach, kwestia co kto lubi. U mnie wszystko powiązane z orange odpada - najgorszy zasięg, praktycznie zerowy. Ostatnio najlepszy zasięg mam na pleju, choć też dupy nie urywa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:31.