Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Poradnik operatorow GSM - jak naciągać klienta (https://forum.cdrinfo.pl/f122/poradnik-operatorow-gsm-jak-naciagac-klienta-81081/)

mgit 14.08.2018 21:40

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1409257)
Ja taką ofertę mam, na przedłużenie umowy. Oczywiście bez telefonu.
Pisałem wyżej, po aneksie mam internet bez limitu, choć po 10 GB zwalnia do 1 mb więc spoko.
Esem jest w pleju, więc też może to mieć. To jest jakieś 'solo'...musialbym się tam zalogować i sprawdzić, ale z telefonu trochę nieporęcznie.

No o właśnie to się potwierdza, co kiedyś pisałem... Dwa lata lipa potem dopiero rozsądna oferta... jak se myślę, że dwa lata bujać się z lipną ofertą tylko po to by mieć to co mam na karcie teraz... to nadal abonament mnie odpycha... :ysz:

Oczywiście mowa o ofertach bet telefonu - z telefonem to porażka... lepiej kupić we własnym zakresie...

grzeniu 14.08.2018 21:33

Ja taką ofertę mam, na przedłużenie umowy. Oczywiście bez telefonu.
Pisałem wyżej, po aneksie mam internet bez limitu, choć po 10 GB zwalnia do 1 mb więc spoko.
Esem jest w pleju, więc też może to mieć. To jest jakieś 'solo'...musialbym się tam zalogować i sprawdzić, ale z telefonu trochę nieporęcznie.

mgit 14.08.2018 21:04

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1409242)
Nie wiem czy warto i czy się da znaleźć taniej, ale w pleju za 25pln brutto masz wszystko no limit, plus jakaś gówniana TV. Nie włączają ci dziwnych usług za które po miesiącu każą płacić itp. Na telefonie możesz wybierać nadajniki dowolnego operatora gdy słabnie zasięg.
Parę razy podchodziłem do plusa, ale ich oferty zawsze były dla mnie niepojęte. Resztę operatorów przerobiłem.

Gdzie ty w play taką fajną ofertę widzisz...

30 zł na start, 5 GB neta, sms płatne 0,19 zł... lipa po całości - mowa o ofercie solo... a nie rodzinnej...

Już lepiej uderzać w Virgin Mobile albo Premium Mobile albo innego operatora wirtualnego...

Nadal jak ktoś nie chce mieć z wirtualnymi operatorami do czynienia... jak ja, to oferta na kartę bije każdy abonament na głowę...

grzeniu 14.08.2018 14:24

Nie wiem czy warto i czy się da znaleźć taniej, ale w pleju za 25pln brutto masz wszystko no limit, plus jakaś gówniana TV. Nie włączają ci dziwnych usług za które po miesiącu każą płacić itp. Na telefonie możesz wybierać nadajniki dowolnego operatora gdy słabnie zasięg.
Parę razy podchodziłem do plusa, ale ich oferty zawsze były dla mnie niepojęte. Resztę operatorów przerobiłem.

esem 14.08.2018 08:13

Plus, Play czy coś innego?

We wrześniu kończą mi się umowy. Jedna z Play druga z PLUS.
Którego operatora wybrać? Ma być jak najtaniej, oba numery mogą być u tego samego operatora. Oczywiście abonament. :party:

grzeniu 16.12.2017 22:49

Na tę kartę nie ma tylko mms, no ale to można dać sobie radę inaczej.

A nie wspomniałem jeszcze (choć kiedyś na pewno), że do abo w Playu można mieć rok darmowego szołmaxa, po czym można zrezygnować. Miałem i dalej po aneksie mam.

mgit 16.12.2017 22:37

To się opłaca... ale na dzień dobry trzeba dwa lata męczyć się za 50 zł w ofercie bez telefonu...

A tak na kartę za 25 zł:
- No limit na połączenia i sms
- 6 GB neta

Więc też nie najgorzej :)

grzeniu 16.12.2017 10:43

Jakby ktoś coś z Playem przedłużał, chodzi o abonament.
Można wywalczyć umowę bezterminową za 25pln brutto - wszystko no limit, internet po 10GB zwalnia do 1 Mbit/384kBit (DL/UL) czyli spoko.
Taryfa nazywa się dokładnie Replay Solo z rabatem na abonament I+. Można ją załatwić tylko z biurem podtrzymania klienta, nie ma jej w materiałach reklamowych, nie wiedzą o niej w salonach ani zwykli konsultanci.
W ramach abonamentu, w tej cenie, jest też telewizja Play Now. Programów za wiele nie ma i dupy nie urywają, ale może będzie się to rozwijać. Mnie to tam wisi, ale może kogoś interesuje, wiec informuję.
Gdyby ktoś chciał się wczytywać w szczegóły, to mogę wrzucić linka do regulaminu tej oferty, bo pewnie na stronie Playa jej nie znajdziecie.

PS Oferta oczywiście bez telefonu, z telefonem nie pytałem ale, zgaduję, będzie +20zł do abo.

Do tej pory płaciłem za takie coś 29,99, no bez tej telewizji, i myślałem że nic lepszego się nie da...a tu masz. Najlepsze jest to, że w nowym abo ta telewizja kosztuje 10 zł/mc a usługi telekomunikacyjne 15 zł/mc. Znaczy teoretycznie da się mieć wszystko no limit za 15 zeta :O

Patrix 03.12.2017 16:37

Ilość załączników: 1
Warunki Oferty Promocyjnej „Podwójne doładowanie na mikołajki" dla użytkowników Heyah.

Myślę sobie yay!
A tu dupa, teraz chyba wszędzie szukają jelenia.
To nie są te promocje co kiedyś.

Kiedyś złotówki zostawały na zawsze, teraz nazywają to promocyjnymi złotówkami lisy jedne.

Ciekawe ile osób tego nie doczyta? Bo informację puszczają w sms bez podawania szczegółów.

Załącznik 109291

PS
Po małej analizie, będę chytrzejszy od nich.
Doładuję za 5zł, a potem za 25zł i podwoją drugie doładowanie.
Mając na uwadze, że mam pakiet "nolimit w kraju" + 10GB za 25zł/m-ąc, to jeden miesiąc mi zasponsorują zgodnie z pkt. 12 i 13 regulaminu.
Drugie 25zł z doładowania pójdzie na kolejny m-ąc. Szach mat cwaniaki.

Jarson 24.01.2017 00:49

Taak, niekompetencja przedstawicieli tej sieci (która przecież pierwotnie widniała w nazwie niniejszego tematu) a także trudności, jakich przysparzają czasem najprostsze nawet czynności, są - można powiedzieć - legendarne...

Z drugiej strony pamiętam, że na przykład Idea potrafiła mnie zaskoczyć brakiem poszanowania praw konsumenta w czasach, kiedy prawa konsumenta nie były jeszcze popularne i nie byliśmy szczególnie wyczuleni na ich punkcie. Dziś wszystkie sieci się jako tako poprawiły, łącznie z plusem. To jeszcze nie to, czego by się chciało (stąd mój post o trudnościach z tak banalnie prostą czynnością, jak wyłączenie poczty), ale jest lepiej.

grzeniu 23.01.2017 23:54

Wiesz, jak u nich usłyszałem że np. nie da się od razu wyłączyć melodyjki....którą to uważam za naigrywanie się z każdego, kto chce się dodzwonić....to parsknąłem śmiechem. Sam też unikam dzwonienia na numery, gdzie może mnie spotkać melodyjka.
Ona wg nich jest za darmo (ale tylko 1 m-c) i mogę sobie później wyłączyć sam, ale nie można od razu przy podpisywaniu umowy. Podobnie mogą sami w przyszłości włączać inne równie 'darmowe' usługi. No sorry, ale to jakieś nieporozumienie. k***a

Jarson 23.01.2017 23:39

Operator jak każdy inny. Obecnie mam za 29 zeta za darmo sms, rozmowy kom i stacjonarne, 10 giga netu i do tego 120 min do łunii i kilku innych przyległych...

Każdy operator w Pl odbiega standardami od takiego UK czy innej Francji, na każdego trzeba uważać, ale tragedii nie ma, jeśli się wie, czego się chce i nie da sobie w dmuchę kaszać.

grzeniu 23.01.2017 22:57

Ja dotąd tylko u nich nie byłem
bo mam co do nich złe przeczucia :sciana:

Zetoxa 23.01.2017 22:51

nie lubię Plusa, byłem u nich przez rok jakieś 10 lat temu,
i mam złe doświadczenia :sciana:

Jarson 23.01.2017 22:31

Racja :D

##002#

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18.