![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#361 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jakie cięcia, wystarczyłoby zrównać stawki i gites
rozwój gospodarczy ***ut do przodu, w budżecie kasy od cholery, trzeba by nowy skarbiec budować, no ale... jakiś kretyn pokaże w reklamie pustą lodówkę, reszta kretynów przeczyta Fakt Zeitung, rozedrą mordy i cześć, po rządzie więc płacić!!! o take polske walczyli my |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#362 | |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
- orange bierze ten 1% na swój koszt - jak widać można - era nie berze vat'u na swój koszt
|
|
|
|
#363 |
|
Թ
|
|
|
|
|
|
#364 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na razie w plecy są wszyscy sprzedawcy, za miesiąc zapłaci kto powinien - społeczeństwo.
|
|
|
|
|
|
#365 |
|
Pingwin specjalista.
Można wziąć na swój koszt (firma).
Że są firmy, które dbają o klienta. -- Chyba, że zrozumiałeś a to były pytania retoryczne.
|
|
|
#366 |
|
Թ
Zrozumiałem jakiś czas temu, że VAT jest podatkiem "przechodnim" w tym rozumieniu, że ostatecznie płaci go nabywca ostateczny; konsument który nabywa towar do "zjedzenia" a nie do zainwestowania.
Stąd nie rozumiem, z czego się cieszyć, że wskutek posunięcia rządów naszych, któreś firmy są zmuszone do obcięcia o 1% własnych zysków, co wypacza kompletnie ideę podatku VAT, a też nie ma żadnego widocznego powodu, dla którego pozbawiać przedsiębiorstwa zysków, bo żadnej hossy studzić chwilowo nie musimy. Ja bym płakał nad posunięciem Orange, a nie cieszył się i dziś wyjątkowo zgadzam się z userem Edu, że zapłacimy za to więcej niż 1%. |
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
Jednak oni dobrze wiedzą jak to widzi Kowalski, który pójdzie tam gdzie taniej. Jeśli o mnie chodzi to w ogóle ta cała podwyżka to głupota. No ale dziura rośnie 2k pln na sekundę- niech nasz rząd śpi dalej...
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 03.01.2011 o godz. 20:40 Powód: poprawa orta dzięki uprzejmości @Reetou (; |
|
|
|
|
|
|
#368 |
|
Թ
No ale pochwalasz firmy, które obniżają ceny netto.
|
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Pingwin specjalista.
Odpiszę cytatami:Cytat:
|
|
|
|
#370 |
|
Թ
Ty mi to logicznie wytłumacz, a nie cytuj.
Zgadzasz się, że podwyżka to głupota a jednocześnie pochwalasz (?) Orange. Jak sam napisałeś, Era nie obniża a przerzuca na końcowego klienta, zgodnie z ideą podatku VAT. Gdzie więc logika, dlaczego Orange pochwalasz? |
|
|
|
|
|
#371 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[offtop]Fascynuje mnie dlaczego kilka osób na forum pisze "dla tego", czy "dla czego" oddzielnie. Oczywiście z punktu widzenia gramatyki nie jest to błędem, bo jeśli "dla tego", to może i "dla tamtego", ale w w/w zdaniu wydaje mi się, że autor używa "dla tego" w znaczeniu "z tego powodu", a wtedy już nie jest "dla tego" tylko "dlatego". Nie jest to też sprawa jakiś regionalizmów, gdyż widziałem to u osób z różnych części Polski. A może po prostu się mylę?[/offtop]
|
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Pingwin specjalista.
Ponieważ wszystko drożeje.
Mam gdzieś to gdzie to wszystko idzie dla mnie liczą się cyferki na rachunkach. Tak, szkoda, że Era nie wzięła tego na siebie. Rachunki miałbym po staremu... Cytat:
Reetou nie jestem jakąś tam alfą i omegą z gramatyki i stylistyki, strasznych błędów nie robię. Tak samo jeśli chodzi o tzw. "sierotki" na końcu zdań pytałem się gościa (psorek na uczelni) od składu DTP czy to jest błąd - odpowiedział, że pozostawienie sierotek to już nie jest błąd. Owszem starsi poloniści będą to poprawiać i mogą ale wychodzi na to, że to już się przyjęło. Może "dla tego" też powoli przestaje być błędem? Nie wiem- ja tego nawet nie zauważyłem, że robię błąd, postaram się zapamiętać ![]() Na szczęście "na pewno" pamiętam aż z dyktanda z podstawówki
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 03.01.2011 o godz. 20:32 |
|
|
|
|
|
|
#373 |
|
Թ
Teraz chyba rozumiem.
Podwyżka to w/g Ciebie "głupota", bo kiełbasa będzie droższa? Wtedy istotnie pochwała Orange byłaby logiczna (choć moim zdaniem krótkowzrocznie, ale to inna sprawa). [offtop]Reetou, wydaje mi się, że się nie mylisz i Patrixu niechcący walnął orta.[/offtop] |
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
|
|
|
|
#375 | |
|
Թ
Ja jestem człowiekiem leniwym i stąd ubogim, więc też nie lubię gdy coś drożeje.
Trochę "znamy się" i wiem, że deklarujesz iż nie jest Tobie obojętny los tego państwa, stąd nieco złośliwie dziwię się, że głównym powodem twojej niezgody na podwyżkę VAT jest drobny wzrost cen, w sytuacji gdy istnieją poważne argumenty przeciwko takim manipulacjom i lepsze metody na rozwiązanie kryzysu finansów państwa. No ale nie wiem, może i masz rację... Mnie to już mało obchodzi, staram się, żeby jak najmniej i zapewne przyjmę twój punkt widzenia. Cytat:
Marian wypiwszy dwa litry wódki, złapał za siekierę i rozwalił Mańce jej wredny, kudłaty łeb. ? Jeśli o to chodzi, jest to oczywisty błąd, a swoisty uzus wynika z tego, że Word tego nie potrafił / dalej nie potrafi (nie wiem) automatyzować . Ja tam Worda prawie nie używałem, prawie nie używam i nie widzę powodu dla którego mam to akceptować, skoro są doskonałe programy, które to potrafią od lat. Ostatnio zmieniany przez pali : 03.01.2011 o godz. 20:53 |
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Poradnik dla hakiera (PFO fabrini) | Patrixs | Off topic | 15 | 07.11.2023 21:04 |
| Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 13:46 |
| Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |
| 535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 16:49 |