![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja w H. jestem od bardzo dawna, o ile mnie pamięć nie myli Play wtedy nie było jeszcze.
Dzisiaj przeglądałem oferty innych operatorów no i przyszło mi na myśl moje 'ciężkie' konto w H. Jeśli chodzi o koszty połączeń (dzwonienie) to praktycznie jest to po tej samej szkapie... różnica (kolosalna) jest w przedłużaniu okresu ważności konta. Najpierw to ja muszę spożytkować jakoś te PLN i potem myśleć gdzie by tu... W Play nie podobają mi się jednak drogie połączenia z obcych sieci, ale 365 dni w Play to poważna karta przetargowa jest.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 08.03.2011 o godz. 23:44 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Też od roku w pleju.
Długo mnie powstrzymywały drogie przychodzące, ale w końcu to nie ja płacę Przekonali mnie. Teraz już powoli to się spłaszcza.Inna sprawa, że era i orange u mnie mają kiepski zasięg (obu przerobiłem), a plej jedzie na nadajnikach swoich i plusa, więc jest dużo lepiej. Co do prepaid'ow, to za 5 pln masz starter na rok, da się nawet za darmo ale za spisaniem danych. Kupiłem takiego dla sprawdzenia jak zasięg tego całego pleja....numer działał ponad rok bez doładowania (chyba ponad 13 m-cy), teraz dałem go babci bo była w podobnej sytuacji, tzn konto daładowywane i nie wygadane i też nazbierało się. Dla takich osób bez sensu. Forsę ze starego konta w orange skutecznie przerobi ktoś z wnuków ![]() Gdybyś chciał na abonament, to w każdej ich taryfie "na działalność" masz wszystkie pleje i stacjonarne za darmo i bez limitów. To w wielu przypadkach jest znaczący plus. Jeśli przechodzisz do pleja albo przedłużasz umowę bez telefonu, to płacisz 50% abonamentu - często nawet warto tak zrobić i kupić tel na wolnym rynku. Warto iść do nich pogadać, bo opcji jest dużo i oni sami najlepiej doradzą, co komu najkorzystniej wyjdzie. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jest granda, to jest budowanie zamkniętej sieci jak Apple i inne łobuzy. A nawet gorsza granda, bo Play działa w ograniczonej, koncesjonowanej częstotliwości.
I kto za to płaci? Taki jeden przystojniak z fajką. Wstydziłbyś się, jeszcze chwalisz się. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Cytat:
Aż dziw bierze, jak zdecydowana część Polaków (za granicą zresztą nie jest lepiej) jest naciągana na "tanie telefony". W zdecydowanej większości przypadków lepiej jest wziąć kredyt z najwyższymi możliwymi odsetkami i za pieniądze z niego kupić telefon niż płacić za telefon w ramach zobowiązania (wówczas zwykle stawka za minutę jest zdecydowanie wyższa i po porównaniu ile zapłacilibyśmy za tę samą ilość minut jakie mamy w ramach naszej stawki gdybyśmy mieli umowę bez telefonu, okazuje się, że za telefon płacimy od 50% w górę więcej niż kupując go na rynku). Telefony jako dodatek przydają się osobom, które i tak przedłużają umowę na sporą liczbę minut - wówczas mają najniższą stawkę, to że dostają dodatkowo telefon niczego nie zmienia. Jednak w przypadku wszystkich tych, którzy chcą wydawać na telefon mało, decyzja zakupu telefonu "za złotówkę" jest zaprzeczeniem ich intencji.
|
|
|
|
#5 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oprócz tego, że za złotówkę, to zanim weszły smartfony rodaków zachęcano do takich samych modeli telefonów jak w Bułgarii, Rumunii itd
Te modele to na Zachodzie dzieciom oferowano Tapety, srety, dzwonki, kamery, aparaty...A te smartfony teraz promowane też jakieś zabawkowe... Cóż, trzeci świat. Telefon to lepiej sobie za sto złotych kupić, normalną Nokię czy coś tam. Taki telefon z monochromatycznym ekranem trzyma baterię dwa tygodnie. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Pingwin specjalista.
Następna sprawa, jak to jest z przenoszeniem numeru ? Tak informacyjnie tylko.
Teraz mam H. prepaid, i co przenieśliby mi numer do P. prepaid ? Abonament/umowa mnie nie interesuje... No i ponowię jeszcze pytanie, jak to jest z tą bramką sponsorowaną co wyżej pisałem.
|
|
|
#7 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z przenoszeniem numeru nie powinno być problemu. Idziesz do Play, podpisujesz papierek i oni załatwiają wszelkie formalności. Co więcej - nie wiem, jak teraz, ale w przeszłości mogłeś dodatkowo liczyć na prezent od nich. 50 zł na wykorzystanie czy coś koło tego.
|
|
|
#8 |
|
Pingwin specjalista.
|
|
|
#9 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Nie, upoważnienie do wystąpienia w twoim imieniu do dotychczasowego operatora.
Ale fakt, że ja to robiłem abonament w jednej sieci --> prepaid w drugiej. Nie wiem, jak będzie w przypadku, kiedy i tu i tu jest karta, ale.. może to być tylko prostsze (bo nie trzeba wypowiadać żadnej umowy).
|
|
|
#10 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Nie wiem jak to jest z przenoszeniem prepadów.
Oni muszą wystąpić w czyimś imieniu (Twoim) o przeniesienie numeru, bo niby jak? Jeśli w H nie podałeś swoich danych i np w pleju też nie zamierzasz, to nie wiem, czy to jest wykonalne. Musiałbyś dopytać, lub choćby zadzwonić i zadać krótkie pytanie. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Pingwin specjalista.
To, że w czyimś imieniu muszą to zrobić to rozumiem, chodziło mi właśnie o zachowanie prepaida.
Przy okazji popytam na jakimś stoisku.
|
|
|
#12 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja przenosiłem kartę plus do karty play -> w późniejszym czasie migracja na abonament, jak i z abonamentu plus -> na abonament play
Nie ma najmniejszych problemów z przeniesieniem numeru, problem jest tylko wtedy jeśli masz w Heyah i nie zarejestrowałeś numeru, to wtedy musisz zarejestrować numer odczekać kilka dni i dopiero w tedy iść do play by numer przenieśli. Jak masz numer już w Play, to musisz dzwonić do biura abonenta by wyłączyli sms'y marketingowe + ew. blokada na numery premium, i gotowe ![]() No chyba, że lubisz spam, co ciekawe: Jak masz abonament u nich, i wyłączysz sms marketingowe, i weżniesz na abonament play online to znowu musisz sms marketingowe wyłączać.
|
|
|
#13 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Nokia 5510, cegla ale ma mp3!
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
można przenieść abo z plusa na kartę play tak, żeby to play załatwił za mnie całą procedurę?
czy po prostu najpierw muszę rozwiązać umowę z plusem i przenieść numer na kartę, a później z buta do play o przeniesienie numeru do nich? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Poradnik dla hakiera (PFO fabrini) | Patrixs | Off topic | 15 | 07.11.2023 21:04 |
| Wybór aparatu, co kupić, osprzęt - filtry, obiektywy, itp | Calme | Fotografia | 2839 | 29.01.2021 13:46 |
| Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |
| 535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 16:49 |