![]() |
w WM roaming to maly trojkont na pasku zadan i pewnie tak bedzie sygnalizowal
|
No jak tyle czasu spędzasz w Lublinie, to na pewno Ci się nie będzie włączał roaming.
Zresztą czy to ważne czy korzysta się z telefonu w zasięgu Playa czy roamingu? Ważne, że działa ;) Ja w czasie używania różnicy nie zauważyłem. Po prostu tak jakby zmieniał sobie nadajnik. A poza tym, teraz już w większości miejsc Play ma "własny" zasięg. Na działanie baterii wpływa jedynie czy to GSM czy UMTS, a "od kogo", to już nieważne. W moim przypadku akurat żadnej różnicy nie ma, ale podobno w innych się zdarzają. Mi to szczerze mówiąc wisi czy korzystam z telefonu w roamingu czy nie. Niech się Play martwi, bo to oni się potem muszą z Plusem rozliczać :] Nimal - trójkąt :P :mruga: |
Tak, ale GSM Playa najwyraźniej kuleje nieco w Lublinie. Słaby sygnał (a juz na pewno gubienie sygnału) zwiększa zużycie energii, więc włączenie UMTS może paradoksalnie sytuacje poprawić.
Co do Plusa to jego plusem ;) jest na pewno świetne pokrycie i ogromna liczba stacji bazowych każdej częstotliwości. Dlatego nie chciałbym go wyłączać bo pewnie działa w najgorszej dziurze :) (na przykład brata Play/Plus działa w piwnicy co jest dla mnie aktualnie niewyobrażalne - gubie czasem sygnał nawet w pokoju na piętrze. Mój telefon nie ma niestety najlepszej anteny). Ale słyszałem że klienci playa sa traktowanie po macoszemu (tzn gorsza jakość rozmów na przyklad). Brat nic takiego nie zauważył na szczęście (ale też nie porównywał!). No nic sam musze przetestować :D I pomyśleć że miesiąc temu chciałem tel bez UMTS, bo "mi to niepotrzebne" :ysz:. I jeszcze byłem niezadowolony że w komputroniku go nie mieli :D A teraz i Mama i Brat mają 3G w Playu i jeszcze sie okazało że Play (gdzie zamierzałem przejść) lepiej działa w 3G niz w GSM. Ale bym sobie narobił bigosu :) PS. w necie są opisane przypadki gdzie w trybie UMTS w odległości 2km od nadajnika Playa jest 5/5 kresek sygnału i to przez budynki, i jest to lepszy wynik niż GSM900 ery! Nie wiem co oni montują ale mam nadzieje ze nie zaczniemy od tego świecić w ciemności ;) |
Nowy IPhone :
http://www.benchmark.pl/aktualnosci/...cji-19602.html Z tyłu matowy plastik... widocznie gonią gsmarta || |
|
Tak dodam tylko do tematu ,nie wiem czy wiecie , ale w Plus gsm zmienił się regulamin . więc ... można odejść :D bez konsekwencji np do play'a
|
I stąd przecież kampania Play'a, w której o tym informują :mruga:
|
niech jeszcze play dozbiera jeleni, to im inni operatorzy tez przywala oplaty i im sie dobrobyt skonczy :D
|
GG ma od kilku dni fajną ofertę.
Ciekawe, jak się w praktyce sprawdzi. W Play najbardziej boli brak sensownych pakietów internetowych (5MB za 5PLN do śmiech na sali - zwłaszcza przy operatorze reklamującym się jako multimedialny). Mogę niby kupić PlayOnline, żeby mieć najtańszy net (50PLN na 56 dni i 4GB w prepaidzie) - ale przecież nie będę nosił 2 telefonów, żeby w jednym sprawdzić cenę towaru, który mam przed sobą na ceneo czy pogadać na GG (a przekładanie kart to już zupełnie odpada - podobnie jak telefon, który potrafi jednocześnie obsługiwać dwie simki). |
powiem tak. Do 500zł telefon który kupiłem i nie żałuje do tego wszyskiego ma to co chciałem i jeszcze mnie zaskoczył funkcjami jakie dodatkowo posiada. Masz w nim 5 mln aparat kamera nagrywa w 120fps. Bluetooth i jeszcze mase bajerów. Jest to LG ku 990. POLECAM.
|
Cytat:
|
To pochal sie ceną.
|
To i ja sie pochwale :D
Przed chwila moja omnia wywalila plame na wyswietlaczu :( ehhh i teraz serwis pozostal :( ekran jest tak rozkalibrowany ze lepiej nie mowic (moze rysikiem bedzie lepiej dzialal ale nie mam go przy sobie) :( http://img35.imageshack.us/img35/2421/img0452w.th.jpghttp://img195.imageshack.us/img195/6084/img0455v.th.jpg |
Doradzcie jakis w miare prosty telefon z mozliwie duzymi klawiszami i czytelnym ekranem. Podejrzewam ze trzeba by rozpatrzec wersje z klapka.
Model budzetowy, tani i bez bajerow. |
@warmandi
Również polecam KU990 :taktak: @adbok oj.... niestety omnia jest dość delikatna.. :/ @marynarz zależy co masz na myśli pisząc "tani"... KU990 też jest za 1zł w abo 45zł :) Chodzi o tani tel bez umowy? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:26. |