Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

Prezesik 25.05.2009 12:43

A ja ze swojej strony serdecznie odradzam LG.

Ja swój trzy razy oddawałem na gwarancję. Teraz też czekam, aż do mnie wróci z serwisu.
Podobnie znajomi. Każdy z moich znajomych, który ma LG przynajmniej raz go oddawał na gwarancję.

Albo takie z nas pechowce, albo to taka tandeta. :mruga:

marynarz 25.05.2009 12:50

Na prepaid.

sobrus 25.05.2009 12:54

@prezesik
Dokładnie takie same opinie słyszałem o Sony Ericsson - że joy pada, że bateria do kitu...
Na samsungi też jest sporo narzekania.
Nawet na HTC...

W sumie wyjdzie że nie ma telefonu idealnego...
Na szczęście gwarancja trwa najczęściej tyle co umowa :D

adbok 25.05.2009 13:04

Prawda jest ze kazdy telefon ma swoje wady i zalety wiec ludzie je chwala i narzekaja.
Kupilem Samsunga Omnie tylko dlatego ze mial najlepszy stosunek ceny do mozliwosci.
Wiem ze gdyby cos podobnego bylo od noki to pewnie cena byla by 2 lub 3 razy wieksza niz samsunga ;/
Za 900zl mam tel (nowy z gwarancja + zestaw samochodowy tzn uchwyt i ladowarka wartosci ok 150zl)
ktory ma aparat 5mpix (jak dla mnie robi bardzo dobre zdjecia) wifi, duzy wysiwtlacz, windows mobile (to duzy +++) i AutoMape :) Oczywiscie sa tez inne rzeczy o ktorych zapomnialem ;)

Mialem wiele telefono i powiem jedno w mojej opinii to NOKIA robi najlepsze telefony!

sobrus 25.05.2009 15:16

Omnia rzeczywiście ma bardzo dobry stosunek ceny do możliwości i generalnie to bardzo dobry telefon. Z tym że raczej delikatny (chociaż z drugiej strony każdy taki telefon jest delikatny).

Swoją drogą tanio go kupiłeś - miesiąc temu gdy kupowałem gsmarta, omnie bez simloka były po ~1300zł, więc musiałbym dopłacic 300zł.
Teraz ceny najwyraźniej się wyrównały (ale to nic - gsmart to też kawał porządnego sprzętu, dokupiłem program navi za 20zł i śmigam :hahaha:)

Nokii nie lubie, nie miałem i na razie mieć nie zamierzam :taktak:
Chociaż musze przyznać że ich telefony bardzo sie ostatnio zmieniły na plus, to jeszcze nic nie jest wykluczone :)

sobrus 27.05.2009 09:53

No i nadszedł dzień kiedy mają mnie przełączyć do Playa.
Tak sie złożyło, że akurat 27 maja kończą mi sie poł. wychodzące. I akurat tego dnia mają mi wyłączyć tel w erze i włączyć w Playu.
Wczoraj wieczorem przełożyłem karty.
I ... dziś jestem bez telefonu :D :D:D
*Brak Usługi*
Pewnie karta z Ery wciąż działa, mam ją przy sobie ale póki co mam nadzieje ze jednak zaraz go włączą...

Ktoś miał taki przypadek? Przekładanie karty jest nieco niewygodnie w moim telefonie (dlatego zrobiłem to wczoraj w domu) i nie chce mi sie wkładać TakTaka. Tym bardziej że niewielki z niego pożytek po 27 maja.

demek 27.05.2009 10:02

nie przezyjesz bez telefonu? :)

sobrus 27.05.2009 10:07

Na szczęście przeżyje. Mam nadzieje tylko ze Era nie spłata mi figla i nie udostępni numeru ze sporym poślizgiem.
Już jeden nieładny chwyt zastosowali (i podobno ciągle to robią).

Przy rejestrowaniu numeru nie zapisują drugiego imienia, Play wysyła moje dane a oni odpowiadają że takiego pana nie ma i całą procedurę trzeba powtarzać od nowa.

Zetoxa 27.05.2009 15:27

znasz pierwsze prawo Murphy'ego :sciana:

sobrus 27.05.2009 19:19

Znam. Na razie mam brak usługi :taktak:. Karta Ery już nieaktywna. Jak jutro nie włączą po pracy jade do playa.
Sprawdzałem inny starter Play Fresh i działa ok. Więc to wina mojej karty.

andy 27.05.2009 20:01

Co sądzicie o telefonie Sony Ercisson G705?

ed hunter 27.05.2009 20:33

Ja napiszę całkiem szczerze - co brać z ery? Oczywiście za złocisza do stu. :D

andy 27.05.2009 22:10

A jakie wymagania?

icemac 28.05.2009 06:55

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1025900)
Ja napiszę całkiem szczerze - co brać z ery? Oczywiście za złocisza do stu. :D

:idea:

TELEFON

jakiś

:D

:spoko:

ed hunter 28.05.2009 07:31

Cytat:

Napisany przez icemac (Post 1025970)
:idea:

TELEFON

jakiś

:D

:spoko:

Chcesz w*******? :> Ja się poważnie pytam.
Czy może warto poczekać do urodzin Ery, na jakieś ekstra promocje?

Wymagania co do ceny telefonu podałem, a ilość minut ~50 na 2 telefonach i ponad 100 na jednym. (3 w sumie)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:26.