Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

frog 21.02.2009 20:03

Ja mam E51 i jest to najlepszy fon jaki kiedykolwiek mialem. Mi pasuje idealnie. Slide w moim przypadku odpada bo bardzo czesto smsy pisze i w kolko bym musial tym slidem jezdzic takze SLIDE nie dla mnie. A aparatu prawie w ogole w telu nieuzywam wiec nie przeszskadza mi ze jest w nim nienajlepszy. To telefon biznesowy temu tak jest. A wifi juz mi sie kilka razy przydalo. Fajny cieniutki, bez zadnego jostika i duze klawisze to mi pasuje. No i SZYBKI SYMBIAN takze polecam E51

marynarz 21.02.2009 21:14

Fakt ze E51 robi slabe fotki. Jako telefon sprawdza sie doskonale. Nawet nawigacja daje rade (tak w stylu gdzie jestem i gdzie sie mam kierowac).

Sunna 21.02.2009 21:22

ja mam huweja za 1 zeta i mi wystarcza
etap dzieciecy przechodzilem na szczescie bez komorek :)

M@X 22.02.2009 01:05

Moja E51 w serwisie... W sumie wsjo dziala, ale LED w lewym gornym roku zaczal swiecic CIAGLE zamiast mrugac tylko podczas odbierania polaczen.

P.S. Drobny detal - wpadla mi do herbaty ;-P.

Eliasz 22.02.2009 20:28

odnosnie WiFi to ja osobiscie korzystam dosc czesto na e51. Wyswietlacz maly to fakt i na dluzsza mete to lepiej wlaczyc komputer zeby cos przeczytac, ale do drobnych rzeczy wystarczy -ja osobiscie czesto sprawdzam poczte przez telefon - w domu mam wifi wiec po co odrazu wlaczac komputer zeby po 10s go znowu wylaczyc. Tak samo na uczelni czy w innych miejscach z w miare bezpiecznym dostepem do internetu.

Poza tym rozklady jazdy, kina, adresy firm...
czy chociazby bedac gdzies na miescie gdy szukamy numeru telefonu do jakiejs firmy -nie trzeba wracac do domu i szukac ksiazki telefonicznej -wystarczy znalezc gdzies hotspota i wujek google poda numer :)

A zdjecia na e51 to trzeba przyznac ze klapa :)

...wiecej grzechow nie pamietam, za wszystkie serdecznie zaluje. Amen ;)

Adalis 22.02.2009 21:57

Cytat:

Napisany przez Eliasz (Post 1006634)
odnosnie WiFi to ja osobiscie korzystam dosc czesto na e51. Wyswietlacz maly to fakt i na dluzsza mete to lepiej wlaczyc komputer zeby cos przeczytac, ale do drobnych rzeczy wystarczy -ja osobiscie czesto sprawdzam poczte przez telefon - w domu mam wifi wiec po co odrazu wlaczac komputer zeby po 10s go znowu wylaczyc.

U mnie sytuacja wygląda identycznie :), tak się przyzwyczaiłem, że teraz sobie nie wyobrażam mieć telefonu bez wifi.
Sam telefon jest ładny, funkcjonalny, bateria nie najgorsza, obudowa dość wytrzymała (tel. zaliczył upadek i nawet tego nie widać).
Mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwym posiadaczem Nokii e51 :D

M@X 22.02.2009 23:07

Dzis odkrylem przewage E-51 nad wszelkimi "souny eriksonami" - filmy nagrane przez nia smigaja elegancko na PlayStation 3 :-)!

Jabba the Hutt 23.02.2009 17:04

Czy ktoś już wziął Androida G1 w Erze (albo bez Ery) ?

rycho 23.02.2009 17:07

Nie mój drogi przyjacielu...
Żadnych androidów...
Żadnych bab...
Żadnych żab...

nimal 23.02.2009 20:22

obecnie telefonu bez wifi sobie nie wyobrazam - w domu poczta i kalendaz
a poza domem - ide na zakupy, cos widze, chce sprawdzic cene w necie - pare klikow i zrobione
przynajmniej w UK prawie zawsze widzialem jakas niezabezpieczona siec, wiec nie bylo problemow
w polandzie juz tak rozowo nie jest, ale tez sa :)

z drugiej strony Zona nie ma wifi za to ma super aparat i kamerke w swoim
i ze mna by sie nie zamienila (ani ja z nia) na komorki

imho pytanie co wybrac w takim przypadku nie ma odgornej odpowiedzi (chyba, ze wybiezesz cos, co ma obie rzeczy :haha: )
wszystko zalezy od preferencji osobistych

tylko... E51 ma dobrego WiFi
a slide - kiepska kamerke :haha:

Jabba the Hutt 02.03.2009 10:32

Android ma WiFi, aparat chyba słaby, GPS w PL nie spelni chyba swojego zadania.... U nas przecież rządzą AutoMapy, TomTomy i inne a tam GoogleMaps.

mgit 10.03.2009 08:50

Nie tylko .... AutoMapy rządzą na Windows Mobile tylko, na symbianie rządzi Garmin :D a GoogleMaps nie rządzi nigdzie.... do tego wymagane połączenie z netem ... całkiem GoogleMaps dyskwalifikuje

Smartek 10.03.2009 12:44

Połączenie nie jest wymagane, mapy można zgrać do offline.
Przynajmniej na iPhonie tak jest.

icemac 10.03.2009 12:57

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1010102)
Połączenie nie jest wymagane, mapy można zgrać do offline.

i to ma być GPS

zgrywanie map z neta a później ...

ale cóż mogę się czepiać ;)

P.S.
przedłużyłem umowę w Plusie, ale fona nie wziąłem bo drogo :sciana:

w podobnej cenie wychodzi na allegro, a abonament 2x mniejszy :>

ed hunter 11.03.2009 06:49

to na allegro są telefony po 50 groszy? :wow: ;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:41.