Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

Adalis 06.01.2009 19:57

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 993189)
mi też się podoba nokia e51 :)
za rok bedzie moja :D

tez mi sie podoba i juz jest moja :D,
fantastyczny telefonik :D:spoko:

Patrix 06.01.2009 20:03

Ja mam strategie, że nie idę równo z postępem
wynik jest taki, że wymieniam sobie fon tanio - ale jednak na nowy :>

CIAPEK 06.01.2009 22:06

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 993174)
(...)
daj wiecej szczegolow, cos sie wybierze ;)

ok :)...

-min. symbian... musi działać TomTom itp. rozbudowane programy
-wlan mile widziany
-zgrabny/niewielki
-nie może być z zasady telefonem multimedialnym czyli wszelkie SE Walkmany wogóle odpadają jak i cały SonyEriccson (nie lubie). Stąd też podoba mi się seria E u Nokii a mniej N.
-bateria min 3 dni i szybkie ładowanie (jak w E50 ok. 1,5-2 godz.)
-odtwarzanie plików video (wiadomo bez przegięć ;) )
-organizer/kalendarz - wiadomo

E51 nie chce. E50 jest bardzo podobna a z kolei E51 opcjami jest podobna do E66 i w E66 podoba mi sie rozsuwana obudowa (taki kaprys).
Telefon wybieram z Plusa na przedłużenie umowy z oferty "syberyjskiej".

P.S.
Co to znaczy "wbudowany odbiornik GPS z funkcją A-GPS"? TomTom na nim wiem, że nie ruszy... i tak jest potrzebny zewnętrzny (?)

Także E66 i N95 u mnie siedzą w głowie i mam dylemat bo ta N95 to ciekawy kombajnik i jest tańszy dla mnie dwukrotnie od E66

demek 06.01.2009 22:24

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 993174)
z Winda na pokladzie to polecam cos od HTC - sam mam (jak i Demek) XDA Orbit 2 (czyli Polaris), bardzo dobry ale drogi jest SonyEricsson Xperia X1, HTC Touch Pro... troche tego jest
zalezy ile masz pieniedzy i jakie dodatki chcesz miec tudziez bez czego mozesz sie obyc i na jakosci czego bardziej Ci zalezy
daj wiecej szczegolow, cos sie wybierze ;)

no ja polarisa jeszcze mam
touch hd przyszedl....i poszedl do uk spowrotem bo byl padniety ;/
znowu musze miesiac czekac

nimal 06.01.2009 23:03

- jak Symbian to nie Windows Mobile - na obu systemach dziala TomTom i inne programy, w zasadzie wiekszosc teraz jest pisana pod obie te platformy
- Xperia o ktorej ppisalem wyzej to HTC z napisem Sony Ericsson - nie kazdy SE jest produkowany przez SE, a to zmienia duuuuzo
- reszte wymagan spelnia kazdy telefon

co do A-GPS to po prostu nowa wersja GPS (wspomagany GPS) - kto Ci palnol, ze TomTom nie bedzie dzialac w urzadzeniach z A-GPS? moj HTC ma A-GPS, uzywam TomToma ;)
po kiego wala kupowac zewnetrzny odbiornik GPS do telefonu z wbudowanym? :hmm:

powiem tak - skoro lubisz symbiana i brak dotykowego eranu Ci nie przeszkadza - wez E66
dla mnie telefon bez dotykowego ekranu odpada

M@X 06.01.2009 23:08

Ja mam E51 bo mnie nie stac na iPhone'a. Moze nie mozna mnie nazwac uzytkownikiem, ale lanserem juz z pewnoscia. Niby moge wszystko na tym zasranym Symbianie zrobic ale nie bawi mnie to. Wolalbym bialego, eleganckiego iPhone'a ktorego wszyscy mi zazdroszcza, bo kampania reklamowa robi swoje...

Lans uber alles ;-P...

demek 06.01.2009 23:29

ale lenserzy zazdroszcza iphona lanserom a nie normalni ludzie...

Smartek 06.01.2009 23:37

Ja wiem, że demek nie mówił na serio :-).
Ja za to z całą pewnością mówię na serio - Omnia to syf, ojciec stwierdził, że wolałby jednak iPhone'a 3G gdyby tylko była na niego jakaś nawigacja.

Cytat:

Napisany przez nimal
iphone szybciej laduje w koszu zucony przez sfrustrowanego uzytkonika

RZucony.
;-)

ed hunter 06.01.2009 23:43

pogadajmy w takim razie o dupach zamiast o iphonie....

M@X 06.01.2009 23:49

Dobra. Moja stara 6230i jest do dupy ;-P. Chce iPhone'a ktorym bede mogl sie lansowac przed innymi lanserami. "Normalni" jak to nazywacie "uzytkownicy" mnie nie interesuja. Jesli normalnymi mozna nazwac geekow ktorzy nonstop mysla jak podpisywac aplikacje, omijac zabezpieczenia i wrzucac co sie da. Ja chce iPhone'a na ktorym sumiennie zaplace za wszystkie aplikacje i bede mogl sie nim lansowac :-).

...i mam gleboka nadzieje ze kiedys w koncu kupie wymarzonego MacBooka :-)!

zene_k 07.01.2009 01:23

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 993311)
Dobra. Moja stara 6230i jest do dupy ;-P. Chce iPhone'a ktorym bede mogl sie lansowac przed innymi lanserami. "Normalni" jak to nazywacie "uzytkownicy" mnie nie interesuja. Jesli normalnymi mozna nazwac geekow ktorzy nonstop mysla jak podpisywac aplikacje, omijac zabezpieczenia i wrzucac co sie da. Ja chce iPhone'a na ktorym sumiennie zaplace za wszystkie aplikacje i bede mogl sie nim lansowac :-).

...i mam gleboka nadzieje ze kiedys w koncu kupie wymarzonego MacBooka :-)!

To se kup, albo weź na raty, tylko nie miaułcz:D
:mruga:

P.S. Co w tym wymarzonego?:hmm:

Komp, jak komp

CIAPEK 07.01.2009 10:16

Nimal nie przesadzajmy :) To jak ty żyłeś w epoce telefonów z wyświetlaczem monochromatycznym bez ekranu dotykowego?
Nie męczyło Cie to? ;)

Iphone'om dziękuję również z jednego powodu - nie w czasie kiedy dopiero wchodzą na rynek (przynajmniej na nasz) i nie są na pewno dopracowane tak jak flagowe telefony Nokii jak cała seria E.

nimal 07.01.2009 10:23

w tej epoce praktycznie nie pisalem sms z telefonu - wolalem z kompa, bo klikanie na klawiaturce fona mnie irytowalo
teraz tez nie pisze sms - w email (na telefonie caly czas) wiecej wejdzie ;) roznica uzytkowania jest po prostu ogromna
nie wspominajac o intuicyjnosci wszystkiego - menu, oprogramowanie...
i wygodzie - wielki ekran i wielka klawiatura jeszcze niedawno sie wykluczaly - teraz ida w parze :)
w dodatku klawiatura taka jaka chcesz - czy to numeryczna, czy litery, w jakim chcesz ukladzie - zawsze wszystko jest tam gdzie byc powinno
itd
itd

generalnie kiedys zylem bez zmywarki czy mikrofali - teraz juz bym nie potrafil
to samo z telefonem - kiedys nie mialem zadnego, potem mialem takie jaki byly - wstecz cofac sie juz by bylo ciezko
a ekran dotykowy wlasnie czyms takim jest - ogromny skok w wygodzie i szybkosci uzytkowania
i nokia jest jedyna firma, ktora tego nie zauwazyla

Smartek 07.01.2009 10:58

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 993377)
(...)a ekran dotykowy wlasnie czyms takim jest - ogromny skok w wygodzie i szybkosci uzytkowania
i nokia jest jedyna firma, ktora tego nie zauwazyla

Zgadzam się w 100%, ogromna wygoda i skok w przód. Ciężko byłoby wrócić do normalnego ekranu, ale nie mam tak, że nie potrafiłbym bez niego żyć, kwestia przyzwyczajenia - a wiadomo, że człowiek przyzwyczaja się do wygody i komfortu :-).

A Nokia ma chyba dwa telefony z dotykowym wyświetlaczem?

nimal 07.01.2009 11:03

cos tam kiedys popelniala
ale 2 na ile w ofercie? 200? i chyba juz ich nie oferuje zreszta (ale tego to nie wiem)
w kazdym razie top range nokii to brak dotykowego ekranu :|

edit:
wedlug gsmarena - 6 modeli, z czego 3 dostepne na 239 w bazie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:15.