Bawilem sie prototypem Sensation w pracy na szkoleniu HTC. Fajne toto, ekran wreszcie dziala a system operacyjny to pewnie kwestia przyzwyczajenia.
Pan prowadzacy szkolenie byl lekko zazenowany nie potrafiac odpowiedziec na wiekszosc moich pytan, mimo ze przed szkoleniem nie omieszkal poczynic aluzji do mojego T-Shirtu z napisem "Think Different" i pewnym znanym logo ;-).
Padlem, gdy pochwalil funkcje integracji uslug (SMS/Mail) z ichnim Address Bookiem i segregacji pod tym katem. Zapytal z duma czy iPhone to ma i byl wyraznie zdziwiony odpowiedzia iz jest to zintegrowane od czasow pierwszego iPhone, czyli od 2007 roku, a w Makach od ponad 10 lat...
Prezentowano nam rowniez wspomniana mozliwosc uzywania Desire'a jako hotspotu osobistego. Rozdane sluchawki (sztuk 4) zgrabnie polaczyly sie z punktem dostepowym. Moj iPhone nie mogl pomimo podania dobrego hasla. Pomyslalem ze moze uaktywnione jest filtrowanie MACow, ale moje watpliwosci rozwial fakt iz po mojej probie polaczenia sie problemy z lacznoscia zaczeli miec inni na wspomnianych sluchawkach HTC. Skoro piate urzadzenie powoduje zadyszke, to nie dziwie sie ze przy osmiu sie ugotowal. iPhone 4 ma ograniczenie do pieciu urzadzen. I jestem zdania ze lepiej dac ograniczona funkcje, ktora dziala idealnie, niz dac uzytkownikowi za duzo swobody, zeby cos zepsul...
Odniose sie do samych telefonow. Pierwszy raz chyba w zyciu mialem przyjemnosc bawic sie androidem ktory nie zostal przerobiony przez pryszczatego nastolatka, tylko posiadal wbudowany referencyjny ROM od Google. I nie mam mu nic do zarzucenia - ekrany wreszcie dzialaja, plynnosc systemu jest fantastyczna (nawet na stosunkowo malo wydajnym Wildfire), wszystko ladnie sie animuje a intuicyjnosc to tak naprawde kwestia przyzwyczajenia wiec nie bede sie o niej wypowiadal (choc usmiech na mojej twarzy wywolal przelacznik ekranow w Androidzie na wzor Expose z OS X :-)).
Ogolnie - i tak wybiore iPhone (4ka juz jedzie), ale na dzien dzisiejszy nie liczac paru subiektywnych bledow estetycznych (gumolit z tylu obudowy...) to telefony firmy HTC do pary z systemem Android osiagnely poziom w ktorym warto je kupic, bo sa wygodne, intuicyjne, w miare ladne, a dzieki ewolucji designu i Androida - coraz bardziej "cool" :-)!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk
|