Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

Patrix 14.05.2011 10:55

Cytat:

HTC Desire Z jako hotspot? Pomyśl dwa razy;)
Z przykrością informujemy rzeszę fanów HTC oraz Androida, że w dniu 12 maja 2011 roku w naszej siedzibie podczas czterogodzinnych testów wydajnościowych odszedł do wieczności nowiutki HTC Desire Z. Nie przetrwał ekstremalnego testu HotSpotu rozsyłającego WiFi sygnał na 8 (osiem!) komputerów jednocześnie.

Jako zakręceni ludzie zajmujący się tworzeniem aplikacji na smartfony podczas pracy staramy się również testować urządzenia w skrajnych sytuacjach, jakie mogą wystąpić podczas ich użytkowania. W nasze ręce wpadł ostatnio HTC Desire Z ***8211; z bardzo sprecyzowanym zadaniem: zgodnie ze specyfikacją, umożliwia podłączenie do Internetu ośmiu komputerów jednocześnie.
KliK: http://www.mobilefactory.com/pl/htc-...mysl-dwa-razy/

To już wiemy jak uwalać HTC :P

andy 14.05.2011 11:22

Jeżeli to prawda to trochę fail...Telefon powinien mieć jakieś zabezpieczenia przed takim przegrzaniem.

Btw, HTC Sensation w RTV Euro AGD w przedsprzedaży po 2.5k... kogoś wyraźnie po****ło.

M@X 14.05.2011 11:42

Bawilem sie prototypem Sensation w pracy na szkoleniu HTC. Fajne toto, ekran wreszcie dziala a system operacyjny to pewnie kwestia przyzwyczajenia.

Pan prowadzacy szkolenie byl lekko zazenowany nie potrafiac odpowiedziec na wiekszosc moich pytan, mimo ze przed szkoleniem nie omieszkal poczynic aluzji do mojego T-Shirtu z napisem "Think Different" i pewnym znanym logo ;-).

Padlem, gdy pochwalil funkcje integracji uslug (SMS/Mail) z ichnim Address Bookiem i segregacji pod tym katem. Zapytal z duma czy iPhone to ma i byl wyraznie zdziwiony odpowiedzia iz jest to zintegrowane od czasow pierwszego iPhone, czyli od 2007 roku, a w Makach od ponad 10 lat...

Prezentowano nam rowniez wspomniana mozliwosc uzywania Desire'a jako hotspotu osobistego. Rozdane sluchawki (sztuk 4) zgrabnie polaczyly sie z punktem dostepowym. Moj iPhone nie mogl pomimo podania dobrego hasla. Pomyslalem ze moze uaktywnione jest filtrowanie MACow, ale moje watpliwosci rozwial fakt iz po mojej probie polaczenia sie problemy z lacznoscia zaczeli miec inni na wspomnianych sluchawkach HTC. Skoro piate urzadzenie powoduje zadyszke, to nie dziwie sie ze przy osmiu sie ugotowal. iPhone 4 ma ograniczenie do pieciu urzadzen. I jestem zdania ze lepiej dac ograniczona funkcje, ktora dziala idealnie, niz dac uzytkownikowi za duzo swobody, zeby cos zepsul...

Odniose sie do samych telefonow. Pierwszy raz chyba w zyciu mialem przyjemnosc bawic sie androidem ktory nie zostal przerobiony przez pryszczatego nastolatka, tylko posiadal wbudowany referencyjny ROM od Google. I nie mam mu nic do zarzucenia - ekrany wreszcie dzialaja, plynnosc systemu jest fantastyczna (nawet na stosunkowo malo wydajnym Wildfire), wszystko ladnie sie animuje a intuicyjnosc to tak naprawde kwestia przyzwyczajenia wiec nie bede sie o niej wypowiadal (choc usmiech na mojej twarzy wywolal przelacznik ekranow w Androidzie na wzor Expose z OS X :-)).

Ogolnie - i tak wybiore iPhone (4ka juz jedzie), ale na dzien dzisiejszy nie liczac paru subiektywnych bledow estetycznych (gumolit z tylu obudowy...) to telefony firmy HTC do pary z systemem Android osiagnely poziom w ktorym warto je kupic, bo sa wygodne, intuicyjne, w miare ladne, a dzieki ewolucji designu i Androida - coraz bardziej "cool" :-)!

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Banana Coctail 14.05.2011 14:05

@M@X czym chłopa żeś zagiął?

pali 14.05.2011 15:02

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1161332)
I jestem zdania ze lepiej dac ograniczona funkcje, ktora dziala idealnie, niz dac uzytkownikowi za duzo swobody, zeby cos zepsul...

Kwintesencja filozofii UNIX-like.
Systemu, z którego Amerykanie nigdy nie zrezygnowali. Cały czas nieprzerwanie był i jest na uczelniach, instytucjach, w domach też, np. w terminalach AOL; teraz w OS X.

Tylko upośledzona technologicznie reszta świata zachłysnęła się okrojonymi systemami Microsoftu, które mają wyłącznie jedną zaletę: są tanie jak barszcz.

Napisałem to ja, leniwy biedak z Europy Wschodniej, korzystając z Windows XP.

Patrix 14.05.2011 21:33

Cytat:

Testujemy Androida 3.0 Honeycomb: To system tabletów przyszłości!
Kiedy na rynku pojawił się pierwszy smartfon z Androidem, byłem daleki od zachwytu. Szczerze mówiąc, byłem po prostu rozczarowany. Pomijając fakt, że HTC Dream (G1) zdecydowanie nie należał ani do urządzeń ładnych, ani specjalnie ergonomicznych, sam system Google'a był brzydki jak sto nieszczęść, straszliwie wybrakowany pod względem funkcji, pełen niedopracowanych detali i nieprzemyślanych elementów.
Klikers: http://www.chip.pl/artykuly/recenzje...ow-przyszlosci

Piękny... :]

M@X 15.05.2011 02:36

Cytat:

***379;adnych zb***281;dnych cieni, pseudo-trójwymiarowo***347;ci czy krzykliwych kolorów.
Ta, po co komu cienie, niech wszystko wyglada jak obrazek w paincie ;-). Piekny nie jest, ale ladny na pewno. Musialbym pouzywac, zeby sie wypowiedziec.

@Bananek - napisze jutro, dzis wrocilem z wesela i ciezko mi sie odniesc ;-].

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

mystery 16.05.2011 20:14

http://niebezpiecznik.pl/post/firesh...piecznik.pl%29

Z ostatniej chwili.

andy 19.05.2011 21:14

andrzejj9 20.05.2011 07:48

Fajne..

Ale Apple i tak ich pozwie. Co prawda jeszcze czegoś takiego nie wprowadzili, ale Steve pewnie już o tym pomyślał, więc sam rozumiesz.. :>

Smartek 21.05.2011 15:42

Pożyczyłem od znajomej Nokię 6300 i jest okej, ale przyzwyczajenia robią swoje i próbuje walić w ekran paluchem :D.

M@X 21.05.2011 16:21

Nokie sa "nietapowalne" ^_^'!

andy 21.05.2011 16:31

@andrzejj9 ten interfejs jest wzorowany na Windows Metro UI, które jest stosowane w WP7 ;-)

btw Nie wiem czy wiecie ale chodzą plotki, że Windows 8 ma mieć taki właśnie interfejs.

demek 21.05.2011 16:45

ja tam wole wm 6.5 :D

andrzejj9 21.05.2011 20:45

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1162692)
@andrzejj9 ten interfejs jest wzorowany na Windows Metro UI, które jest stosowane w WP7 ;-)

btw Nie wiem czy wiecie ale chodzą plotki, że Windows 8 ma mieć taki właśnie interfejs.

O Windowsie 8, w tym także o interfejsie, jest trochę w najnowszym Komputer Świecie. Szczerze mówiąc to wygląda to dla mnie przerażająco.. Nie, że jest brzydko, czy coś, ale ze względu na ilość miejsca zajmowaną przez menu wszystkich okien w pionie.. Wstążka z Office'a ma być teraz w całym systemie, co nawet miałoby sens na starych monitorach 4:3. Chyba jednak twórcy zapominają (co jest widoczne już od jakiegoś czasu, np. w Windows Live Mail), że standardem zrobiły się monitory 16:9. Jeśli połowa ekranu zajmowana jest przez wszystkie paski menu, a na właściwą powierzchnię roboczą zostaje też połowa, to coś jest dla mnie nie tak..

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:51.