Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

Pierwszy 07.12.2013 12:32

Cytat:

Napisany przez mikas (Post 1268262)
Potrzebuje kupić żonie jakiegoś smartfona na gwiazdkę. Cena 500-600zł ale może być tańszy.

lenovo a760 polecam http://allegro.pl/listing/listing.ph...e=category-165

ed hunter 07.12.2013 12:50

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1268305)
[...]
dosc ciekawy wydaje sie tez Samsung Galaxy Core, wystepuje te z w wersji DUAL SIM, ale to juz 700 PLN

Kumpel ma Galaxy Core świetny sprzęt, żadnych lagów, tylko to strasznie wielkie bydle...

Smartek 09.12.2013 12:15

Chciałem trochę nawiązać do tematyki abonamentów i prepaidów. Od kwietnia jestem szczęśliwym posiadaczem iPhona 5, a z dniem 10. października skończył mi się abonament w PLAYu. Przeniosłem numer na kartę, aktywowałem Mini Max i... nie ma dla mnie lepszego rozwiązania!
Załadowałem od razu za dwie stówki, mam ważność konta do bodajże 20. marca 2014 r.
Przez te dwa miesiące zeszło mi z konta 70 zł, w tym parę konkursowych smsów do RMFu ;-).

Wydaję do 7-10 zł na miesiąc na SMSy i Minuty poza sieć, nigdy nie osiągam maksymalnego pułapu 29 zł/7 zł, Internet wystarcza w pakiecie 20 zł/mc w wysokości 1,5GB :-). Gdybym nie wysyłał smsów premium to zamykałbym się w około 25 zł miesięcznie, mając przy okazji telefon dokładnie taki, jaki chcę i nie przejmuję się żadną umową. Polecam!

icemac 09.12.2013 14:50

Cytat:

Napisany przez superrrmario (Post 1268306)
Mam ochotę na sony xperia m. Co o tym sądzicie?

dziś do mnie dotarł, telefon będzie małżonki, więc jak dla niej to i tak za "mocny hardware" ;)

ma działać i bateria trzymać kilka dni

icemac 11.12.2013 08:10

dwa dni testów sony xperia m ;) - mój s3 w serwisie (amoled sie wypalił), więc "testuję"

w skrócie:
- mały, lekki, zgrabny, dość dobrze leży w dłoni
- wykonanie - plastik, nie jakiś hajend, ale na razie się nie porysował ;)
- wyświetlacz, jak dla mnie porażka ... kolory bezproblemowo, nie zakłamane, ale jakoś podczas przewijania "smuży" ... może przesadzam, ale w porównaniu nawet do xperii SP, to się cofnęli ... wiem telefon ma być budżetowy
- szybkość działania - tu BRAK ZASTRZEŻEŃ podobnie jak SP, działa płynnie, bez żadnych zwisów (jak w przypadku TW samsunga)
- 4.1.2 działa bez zastrzeżeń
- bateria na razie nie wypowiem się za dużo, ale z 2-3 dni powinna wytrzymać
- w gierki nie gram, bo i po co ;)

na razie tyle, w razie pytań służę pomocą :)

DejaVu 11.12.2013 17:11

Cytat:

Napisany przez icemac (Post 1268748)
dwa dni testów sony xperia m ;) - mój s3 w serwisie (amoled sie wypalił), więc "testuję"
na razie tyle, w razie pytań służę pomocą :)

się zapytam :taktak: ten telefon to taki bardziej giejowski jest czy raczej dla baby :ysz:

ed hunter 11.12.2013 19:23

A jak się nim gwoździe wbija?

mikas 11.12.2013 23:34

Jestem prawie zdecydowany na kupno dla żony pierwszego smartfona. Który bardziej polecicie ?
Samsung Galaxy S III Mini czy Galaxy Core Duo ?

icemac 12.12.2013 08:09

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1268802)
się zapytam :taktak: ten telefon to taki bardziej giejowski jest czy raczej dla baby :ysz:

w sumie bardziej babski ;) choć zależy kto, co potrzebuje ...
trochę plastikowy, ale ze względu na strukturę, "a'la guma" dobrze się trzyma ręki, dodam jeszcze coś LEKKI

ja wolę z dachówką chodzić k***a

Cytat:

Napisany przez mikas (Post 1268833)
Jestem prawie zdecydowany na kupno dla żony pierwszego smartfona. Który bardziej polecicie ?

polecę Ci S3 - więcej ramu, lepszy ekran, wyższa rozdzielczość, GORILLA GLAS - sprawdza się, po roku użytkowania i noszenia w kieszeni - niewidoczne ryski (czyli mocno się przyglądamy pod sporym kątem i się doszukujemy), 4.3 na dniach - angielski ROM już działa "bezbłędnie".

tu masz porównanie parametrów
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=4238

@EDU
nie da się :(

Bartez 12.12.2013 12:25

Cytat:

Napisany przez mikas (Post 1268833)

Mam SGS III Mini. Ogólnie daje radę. Ja jestem z niego zadowolony.

icemac 12.12.2013 13:57

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1268872)
Mam SGS III Mini. Ogólnie daje radę. Ja jestem z niego zadowolony.

nie doczytałem, że Mini

:sciana:

nimal 15.12.2013 11:55

juz niedlugo ma pojawic sie opensourcowa sluchawka
i nie bedzie to Ubuntu Edge :P
http://www.cdrinfo.pl/news/neo900-op...martfon-51747/
Neo900 moze pracowac z Maemo, Firefox OS i Ubuntu - zobaczymy :D

andy 15.12.2013 12:35

Cytat:

Mimo upadku projektu Ubuntu Edge firma Canonical nadal planuje wprowadzenie na rynek smartfona z Linuxem na pokładzie. Niestety nic nie wiadomo na jego temat.
A to ciekawe bo taki telefon ma powstać w 2014. Mają już nawet partnera technologicznego ;)

Co do NEO900 to jestem jak najbardziej za. Niestety bez solidnego wsparcia nie wyjdą pewnie poza 1% :/

nimal 15.12.2013 12:56

wedlug niedawnego oswiadczenia Canonical Ubuntu Edge ma pojawic sie w 2014 roku
ale nie jest znana specyfikacja - raczej nie bedzie taka, jak pierwotnie zapowiadana (przewyzszala wiele komputerow)
dlatego napisalem, ze nic na jego temat nie wiadomo
bo trudno uznac za wiedze samo oswiadczenie, ze ma byc ;)

seku 19.12.2013 09:15

Ilość załączników: 1
trochę z innego tematu ale o baterii z SGS2

i tak z 3lata temu miałem nawigacje Mio Moov 500 w której bateria trzymała 5sec.
postanowiłem się zabawić w małego elektronika i podmieniłem baterie z Samsunga Avil czy jakoś tak wszystko działało extra ale bateria się już tez zużyła na początku po swampie trzymała 4-5h. na nawigowaniu teraz 15min.

mam baterie s SGS2 i myślę nad kolejnym swampem ale ona ma 4piny...

+ i - są oznaczone ale teraz pytanie gdzie przylutować 3ci pin

Załącznik 64153

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:01.