![]() |
Co do baterii to racja. Nie mam potrzeby instalowac czystego. Ten sie sprawdza doskonale :)
|
Kazdy tak mowi az sie nie przesiadzie....
:P |
@Matefusz to że się sprawdza to jedno, jednak skąd wiesz, że czysty, ewentualnie drobna modyfikacja jak CM się nie sprawdzi bardziej?
|
@Andy, bo wszystko działa :) nic mnie nie wkurza, nie potrzebuję nic zmienić/zmodyfikować. Jak będę chciał coś zrobić to wtedy zmienię :)
|
Mój Samsung Duos coś tam - ma zły dźwięk.
Nokio wróć!!! |
Smartfony jednak mają zdecydowanie zbyt krótko działające baterie.
Myślałem, że dziś takie cosie, jak gniazdka, są na tyle popularne, że w telefonie nie potrzeba baterii trzymającej tydzień. A nawet jak nie ma gniazdka, są przecież ładowarki samochodowe. W weekend przyszło mi jednak uczestniczyć w jednodniowym, 500-kilometrowym wyjeździe. W ostatniej chwili tknięty przeczuciem podłączyłem stary telefon i zdążyłem naładować do 22%. Okazało się, że przy okresowo włączanej nawigacji (większość trasy znałem), kilkunastu telefonach, odrobinie internetu i niewielkiej ilości wykonanych zdjęć (oczywiście aparatu zapomniałem :P) bateria w Xperii J wyczerpała się po ok. 18 godzinach. No to włączyłem starego SE na kolejne 6 godzin, z czego sporo przegadałem - z 22% zostało ok. 12... a tamtego SE zmieniłem między innymi dlatego, że bateria mu już padała i trzymała 2x krócej niż na początku :P |
Podstawowa różnica pomiędzy "starymi" telefonami a nowymi smartfonami rzutująca na żywotność baterii, to łączność bezprzewodowa. Jak się wyłączy łączenie z netem, BT i wifi, to smartfony wcale tak tragicznie nie wypadają. Owszem, jeszcze ekran jest nieco bardziej prądożerny - ale to już potrafią nowe słuchawki nadrobić spokojnie pojemniejszą baterią i bardziej energooszczędnymi innymi komponentami.
|
... jak dla mnie to dość ciekawy projekt ;)
|
ma ktoś może HTC One? Warto nabyć ten aparat?
|
Cytat:
|
Ja dzisiaj uprałem telefon, wiejską Motorolę składaną na pół, ciekawe czy zadziała jak wyschnie. :szczerb:
|
Cytat:
Cytat:
|
Gdyby Motorola była ruska, to szanse byłyby znaczne, a tak...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:48. |