Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

Matefusz 07.09.2013 11:31

Co do baterii to racja. Nie mam potrzeby instalowac czystego. Ten sie sprawdza doskonale :)

demek 07.09.2013 13:47

Kazdy tak mowi az sie nie przesiadzie....
:P

andy 07.09.2013 13:52

@Matefusz to że się sprawdza to jedno, jednak skąd wiesz, że czysty, ewentualnie drobna modyfikacja jak CM się nie sprawdzi bardziej?

Matefusz 07.09.2013 16:35

@Andy, bo wszystko działa :) nic mnie nie wkurza, nie potrzebuję nic zmienić/zmodyfikować. Jak będę chciał coś zrobić to wtedy zmienię :)

pali8 10.09.2013 10:25

Mój Samsung Duos coś tam - ma zły dźwięk.

Nokio wróć!!!

Jarson 10.09.2013 16:26

Smartfony jednak mają zdecydowanie zbyt krótko działające baterie.

Myślałem, że dziś takie cosie, jak gniazdka, są na tyle popularne, że w telefonie nie potrzeba baterii trzymającej tydzień. A nawet jak nie ma gniazdka, są przecież ładowarki samochodowe.

W weekend przyszło mi jednak uczestniczyć w jednodniowym, 500-kilometrowym wyjeździe. W ostatniej chwili tknięty przeczuciem podłączyłem stary telefon i zdążyłem naładować do 22%. Okazało się, że przy okresowo włączanej nawigacji (większość trasy znałem), kilkunastu telefonach, odrobinie internetu i niewielkiej ilości wykonanych zdjęć (oczywiście aparatu zapomniałem :P) bateria w Xperii J wyczerpała się po ok. 18 godzinach. No to włączyłem starego SE na kolejne 6 godzin, z czego sporo przegadałem - z 22% zostało ok. 12... a tamtego SE zmieniłem między innymi dlatego, że bateria mu już padała i trzymała 2x krócej niż na początku :P

Wawelski 10.09.2013 16:46

Podstawowa różnica pomiędzy "starymi" telefonami a nowymi smartfonami rzutująca na żywotność baterii, to łączność bezprzewodowa. Jak się wyłączy łączenie z netem, BT i wifi, to smartfony wcale tak tragicznie nie wypadają. Owszem, jeszcze ekran jest nieco bardziej prądożerny - ale to już potrafią nowe słuchawki nadrobić spokojnie pojemniejszą baterią i bardziej energooszczędnymi innymi komponentami.

gallus 15.09.2013 17:36

... jak dla mnie to dość ciekawy projekt ;)

czechoj 15.09.2013 17:44

ma ktoś może HTC One? Warto nabyć ten aparat?

czary2mary 18.09.2013 14:36

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1253212)

Czy ktoś testował wypowiedzenie umowy i kontakt potem z DUK (dział utrzymania klienta )??

Planuje ~~30 dni przed końcem umowy złożyć wypowiedzenie - i dopiero się targować -chodzą legendy że można naprawdę wiele wywalczyć ???

Ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii>?

Więc koniec negocjacji z DUK -trzy razy się ze mną kontaktowali po wypowiedzeniu umowy -7 dni przed końcem umowy wszystko skończyło się szczęśliwie;) choć żadnych jakiś wodotrysków nie wytargowałem -abonament miesięczny dostałem 15 zł niższy od oferty internetowej a chyba 25 zł jak dobrze pamiętam od oferowanej w salonach a cenę fona Noki Lumia 920 dostałem o ok.250zł taniej od ostatniej propozycji i na tym koniec:)

ed hunter 18.09.2013 18:28

Ja dzisiaj uprałem telefon, wiejską Motorolę składaną na pół, ciekawe czy zadziała jak wyschnie. :szczerb:

Jarson 19.09.2013 04:10

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1260713)
Więc koniec negocjacji z DUK -trzy razy się ze mną kontaktowali po wypowiedzeniu umowy -7 dni przed końcem umowy wszystko skończyło się szczęśliwie;) choć żadnych jakiś wodotrysków nie wytargowałem -abonament miesięczny dostałem 15 zł niższy od oferty internetowej a chyba 25 zł jak dobrze pamiętam od oferowanej w salonach a cenę fona Noki Lumia 920 dostałem o ok.250zł taniej od ostatniej propozycji i na tym koniec:)

To nie tak mało. Jeśli abo na dwa lata, to masz oszczędność 610 zł względem oferty internetowej.

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1260729)
Ja dzisiaj uprałem telefon, wiejską Motorolę składaną na pół, ciekawe czy zadziała jak wyschnie. :szczerb:

Zgadnij :>

grzeniu 19.09.2013 06:42

Gdyby Motorola była ruska, to szanse byłyby znaczne, a tak...

czary2mary 19.09.2013 09:03

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1260775)
To nie tak mało. Jeśli abo na dwa lata, to masz oszczędność 610 zł względem oferty internetowej.

Liczyłem na coś więcej zwłaszcza na większy wybór fonów i w lepszej cenie a tak wiozłem fona na sprzedaż który akurat miał najlepszy współczynnik kupna do możliwości sprzedaży za największą cenę;) a fon kupię sobie sam jak coś się znajdzie w dobrej cenie i spełniającego moje oczekiwania;)

demek 19.09.2013 09:57

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1260779)
Gdyby Motorola była ruska, to szanse byłyby znaczne, a tak...

Nie mam ruskiej motki a moge ja wrzucic do wanny i nawet nie suszyc :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:48.