Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

Reetou 13.09.2014 16:05

Chciałem brać HTC M8 w dual simie... Ale ponieważ mocno przypilony nie jestem stwierdziłem, że poczekam na październikowe premiery Nexusa i poprawionego HTC, podobnież z lepszym aparatem.

andy 13.09.2014 16:33

Cytat:

że poczekam na październikowe premiery Nexusa i poprawionego HTC, podobnież z lepszym aparatem.
Tylko to znowu kolejne trzy miesiące czekania od premiery bo nie ma co lecieć na pierwsze partie. Do tego nie wiadomo czy na recenzjach wypadną ok.

G3 ma dla mnie dwa minusy - zablokowany bootloader, zbyt duża rozdzielczość.

Reetou 13.09.2014 16:46

Dla mnie tylko i wyłącznie bateria. To dla mnie nieporozumienie, jeśli muszę ładować sprzęt w trakcie dnia.

andy 13.09.2014 16:56

Wszystko zależy jak się używa. U mnie są dni że sensacja wytrzymuje dwa dni - wszystko zależy jak się używa.

madmax2 13.09.2014 17:40

Telefon kupiłem na Allegro za niecałe 1700 PLN. Tytanowy to znaczy taki szarawy. Z neta korzystam około godziny dziennie. Do tego trochę fotek.

mikas 14.09.2014 10:42

Drodzy koledzy mam do Was pytanie.
Potrzebuje kupić smartofna w miarę dużym wyświetlaczem który nada się do obsługi gmail, przeglądania stron www i pisania dużej ilości sms. Do tego ma mieć wyraźny i ładny wyświetlacz. W tej chwili mam SGS3 i to co mnie w nim denerwuje to mulenie. Mam sklep internetowy i do południa jestem po za firmą, jednak co chwilę dostaje jakieś zapytania na emial lub sms. Czasami trzeba szybko coś sprawdzić na stronie www i odpisać sms i wtedy zaczyna się mulenie. A że czasami nie ma na to czasu bo w tedy pracuje muszę to zrobić błyskawicznie a do swojego S3 nie mam już nerwów.
Zastanawiałem się nad nowym modelem S5, ale za chwile wychodzi Sony Xperia Z3 i dużo osób chwali te telefony więc może zmienić na niego?
Oglądałem w sklepie Z2, ale zraziło mnie to że telefon ma kiepskie kolory i podobno w słoneczny dzień mało co na nim widać. Do tego wydaje mi się że po wypadnięciu z ręki na podłogę nie było by co zbierać z tego szkła.

andy 14.09.2014 11:31

Slot na kartę sd i wymienna bateria to wymóg?

Może dokup sobie tablet 7" zamiast wymiany smarta?

Berion 14.09.2014 11:47

Wgraj jakiś custom rom zamiast zmieniać telefon albo chociaż powyłączaj zbędne programy. ;]

andy 14.09.2014 11:59

W sumie Berion ma rację. Należy spróbować wyciąć to crapware od producenta a jak to nie pomoże to zastanawiać się dopiero and zmianą paletki.

mikas 14.09.2014 12:06

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1292618)
Wgraj jakiś custom rom zamiast zmieniać telefon albo chociaż powyłączaj zbędne programy. ;]

A jaki będzie najlepszy ten custom rom?
Przemawia za zmianą też LTE którego tu brak.

andy 14.09.2014 12:26

CyanogenMOD ;)

Berion 14.09.2014 22:09

Cytat:

Napisany przez mikas (Post 1292623)
A jaki będzie najlepszy ten custom rom?
Przemawia za zmianą też LTE którego tu brak.

Czekają Ciebie ciężkie dni wertowania internetów. ;)

Po pierwsze to nie ma jednego systemu, który sobie wgrasz na każdy telefon. Do każdego modelu z osobna, różne osoby, bądź grupy przygotowują osobne obrazy partycji, które można wgrać posiadając uprawnienia roota (a więc najpierw musisz poczytać o rootowaniu). Zwykle coś w nich nie działa, więc... na XDA poczytaj pierwszy post i kilka stron od końca adekwatnie do rom-u, który chcesz wgrać. Jesteś w komfortowej sytuacji ponieważ posiadasz flagowca, do nich zwykle wsparcie jest długie i rom-y dopracowane. Najlepiej jakbyś przed tym wgrał nieoficjalne recovery, abyś mógł sformatować również partycję "/system".

Ewentualnie ściągnij niebrandowany, oficjalny rom od Samsunga i wgraj go przez Odina.

Niewykluczone też, że muli Ci nie przez obciążenie systemu tylko brak czystych komórek na flashu. Niestety nie wiem co z tym zrobić, nie znam żadnych narzędzi do czegoś w rodzaju secure erase wybranej partycji/banku (chyba że format z poziomu recovery takie coś przeprowadza).

Prawda, że Android to fajny system? ||

M@X 14.09.2014 22:17

Przefajny. Najfajniejszy.

czechoj 14.09.2014 23:11

o :taktak:

andy 14.09.2014 23:14

Nikt nikogo nie zmusza do Androida ;)

@mikas ze swojej strony polecam CyanogenMODa

Tutaj masz oficjalną kompilację dla swojego telefonu:
http://download.cyanogenmod.org/?typ...t&device=i9300

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:47.