![]() |
Chciałem brać HTC M8 w dual simie... Ale ponieważ mocno przypilony nie jestem stwierdziłem, że poczekam na październikowe premiery Nexusa i poprawionego HTC, podobnież z lepszym aparatem.
|
Cytat:
G3 ma dla mnie dwa minusy - zablokowany bootloader, zbyt duża rozdzielczość. |
Dla mnie tylko i wyłącznie bateria. To dla mnie nieporozumienie, jeśli muszę ładować sprzęt w trakcie dnia.
|
Wszystko zależy jak się używa. U mnie są dni że sensacja wytrzymuje dwa dni - wszystko zależy jak się używa.
|
Telefon kupiłem na Allegro za niecałe 1700 PLN. Tytanowy to znaczy taki szarawy. Z neta korzystam około godziny dziennie. Do tego trochę fotek.
|
Drodzy koledzy mam do Was pytanie.
Potrzebuje kupić smartofna w miarę dużym wyświetlaczem który nada się do obsługi gmail, przeglądania stron www i pisania dużej ilości sms. Do tego ma mieć wyraźny i ładny wyświetlacz. W tej chwili mam SGS3 i to co mnie w nim denerwuje to mulenie. Mam sklep internetowy i do południa jestem po za firmą, jednak co chwilę dostaje jakieś zapytania na emial lub sms. Czasami trzeba szybko coś sprawdzić na stronie www i odpisać sms i wtedy zaczyna się mulenie. A że czasami nie ma na to czasu bo w tedy pracuje muszę to zrobić błyskawicznie a do swojego S3 nie mam już nerwów. Zastanawiałem się nad nowym modelem S5, ale za chwile wychodzi Sony Xperia Z3 i dużo osób chwali te telefony więc może zmienić na niego? Oglądałem w sklepie Z2, ale zraziło mnie to że telefon ma kiepskie kolory i podobno w słoneczny dzień mało co na nim widać. Do tego wydaje mi się że po wypadnięciu z ręki na podłogę nie było by co zbierać z tego szkła. |
Slot na kartę sd i wymienna bateria to wymóg?
Może dokup sobie tablet 7" zamiast wymiany smarta? |
Wgraj jakiś custom rom zamiast zmieniać telefon albo chociaż powyłączaj zbędne programy. ;]
|
W sumie Berion ma rację. Należy spróbować wyciąć to crapware od producenta a jak to nie pomoże to zastanawiać się dopiero and zmianą paletki.
|
Cytat:
Przemawia za zmianą też LTE którego tu brak. |
CyanogenMOD ;)
|
Cytat:
Po pierwsze to nie ma jednego systemu, który sobie wgrasz na każdy telefon. Do każdego modelu z osobna, różne osoby, bądź grupy przygotowują osobne obrazy partycji, które można wgrać posiadając uprawnienia roota (a więc najpierw musisz poczytać o rootowaniu). Zwykle coś w nich nie działa, więc... na XDA poczytaj pierwszy post i kilka stron od końca adekwatnie do rom-u, który chcesz wgrać. Jesteś w komfortowej sytuacji ponieważ posiadasz flagowca, do nich zwykle wsparcie jest długie i rom-y dopracowane. Najlepiej jakbyś przed tym wgrał nieoficjalne recovery, abyś mógł sformatować również partycję "/system". Ewentualnie ściągnij niebrandowany, oficjalny rom od Samsunga i wgraj go przez Odina. Niewykluczone też, że muli Ci nie przez obciążenie systemu tylko brak czystych komórek na flashu. Niestety nie wiem co z tym zrobić, nie znam żadnych narzędzi do czegoś w rodzaju secure erase wybranej partycji/banku (chyba że format z poziomu recovery takie coś przeprowadza). Prawda, że Android to fajny system? || |
Przefajny. Najfajniejszy.
|
o :taktak:
|
Nikt nikogo nie zmusza do Androida ;)
@mikas ze swojej strony polecam CyanogenMODa Tutaj masz oficjalną kompilację dla swojego telefonu: http://download.cyanogenmod.org/?typ...t&device=i9300 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:47. |